ممکن است عجیب به نظر برسد اما این کار ظاهری شیک و آنتیک به مبلمانتان میدهد و قسمتی از فضای خانه را مانند یک کافه دنج میکند! فقط تصور کنید یک میز و تعدادی صندلی به این شکل در حیاط، بالکن یا آشپزخانهتان باشد! دست به کار شوید!
با این کار مبلمانتان جذابیتی دوست داشتنی پیدا میکنند. اگر صبر ندارید تا مبلمانتان بعد از چند سال خود به این حالت دربیایند، خودتان به سادگی و با چند تکنیک رنگ آمیزی به این حالت دربیاوریدشان! با ظاهری ترک دار و چند رنگ، انگار مبلمانتان چند نسل در خانواده چرخیده اند و حالا مانند گنجینهای خانوادگی به دست شما رسیده اند! فقط خودتان سن واقعی آنها را خواهید دانست!
چه چیزهایی نیاز داریم؟
– رنگ گچی، ۲ رنگ
– قلموی نقاشی
– وازلین
– سمباده یا کاغذ سمباده
– پارافین
– واکس مبلمان
– پارچه کتانی
– واکس قهوهای
شروع کنیم!
مرحله اول
وازلین مادهای عالی برای جلوگیری از رنگ گرفتن است، هر سطحی را به وازلین آغشته کنید، رنگ به آن نمیچسبد. با استفاده از انگشتتان، چند جا از لبههای مبل، میز، صندلی یا هر چیز دیگری که میخواهید را، به لایهای نازک از وازلین آغشته کنید. من در اینجا بر روی یک صندلی که از قبل به رنگ سفید درآمده کار میکنم و میخواهم مقداری از رنگ سفید زمینه، بعد از اضافه کردن رنگهای دیگر، از میان کار نمایان باشد.
مرحله دوم
رنگ گچی انتخابی عالی برای دادن جلای دوباره به مبلمان است، چرا که تقریبا بر هر سطحی، حتی شیشه، مینشیند. برای رنگ آمیزی مبلمانتان، ۲ رنگ متضاد انتخاب کنید، یکی برای لایه زیرین و یکی برای لایه بالایی. من در اینجا از رنگ سبز کم رنگ برای لایه زیرین و از رنگ آبی برای لایه بالایی استفاده کردم. به وسیله قلموتان، یک لایه از رنگ زیرین را روی صندلی بزنید. نقاطی را که با وازلین پوشانده اید را هم رنگ کنید.
مرحله سوم
صبر کنید تا رنگ خشک شود. سپس با استفاده از سمباده تمام قسمتهایی که وازلین زده بودید را بسایید. خواهید دید که رنگ این نواحی به راحتی پاک میشود و رنگ زیرین نمایان خواهد شد. میتوانید نواحی دیگری از صندلی را هم به وسیله سمباده بسایید.
مرحله چهارم
وازلین از رنگ گرفتن ناحیه بزرگی از صندلی جلوگیری میکند، درحالی که پارافین باعث میشود رنگ در نواحی پارافین دار به صورت خط خط و لکه لکه به صندلیتان نچسبد و ما برای اینکه ظاهری طبیعی به کار دهیم از هر دوی این تکنیکها استفاده میکنیم. پارافین را به خوبی به نواحی از مبلمانتان که در حالت عادی بیشتر از بقیه جاها ساییده و فرسوده میشوند، بمالید. سطح میز، نشیمنگاه مبل و و پشتی صندلی مثالهایی از این جاها هستند. پرافین را به خوبی درون خلل و فرج سطح بمالید.
مرحله پنجم
به وسیله انگشتتان مقدار بیشتری وازلین به لبهها و گوشههای صندلی بمالید. هرچه مبلمانتان را فرسوده تر میخواهید، به همان مقدار سطوح بیشتری را آغشته به وازلین کنید! وازلین را به سطوحی که در نوبت اول وازلینی شده بودند هم بمالید تا باز هم رنگ نگیرند.
مرحله ششم
حالا صندلی را با رنگ دومی که تهیه کرده بودید رنگ بزنید. اگر وازلین زیادی به صندلی زده باشید، ممکن است نیاز باشد برس رنگتان را چند مرتبه بشویید. اجازه دهید رنگ خشک شود.
مرحله هفتم
جاهایی از صندلی را که آغشته به وازلین بودند، با استفاده از سمباده بسایید خواهید دید که لایه رنگ رویی درمیآید. لایه رنگ زیرین را دست نخورده باقی بگذارید. حالا جاهایی را که به پارافین آغشته کرده بودید سمباده بکشید. خواهید دید که رنگ سخت تر جدا میشود و حالتی خط خط و لکهای به صندلی میدهد.
مرحله هشتم
به وسیله پارچه کتانی، مقداری واکس مبملمان را به تمام سطوح کار بزنید و بعد از ۱۵ دقیقه واکس را با پارچهای تمیز پاک کنید.
مرحله نهم
واکس قهوهای ظاهری زنگار مانند به سطوح میدهد و باعث میشود رنگی که زده اید جدید به نظر نرسد. به وسیله یک قلمو سطوح کار را به واکس آغشته کنید. اگر قبل از استفاده از واکس قهوهای از واکس مبلمان استفاده نمی کردید، رنگ قهوهای واکس به داخل بافت صندلیتان نفوذ میکرد و رنگ کار را خراب میکرد. مطمئن شوید که همه گوشه و کنار و شکافهای صندلی به واکس آغشته شده اند.
مرحله دهم
به وسیله یک تکه پارچه کتانی واکس را از روی سطوح پاک کنید. لکه لکه قهوهای که بر روی صندلی و درز و شکاف آن باقی خواهد ماند، ظاهری قدیمی و آنتیک به آن میدهد! برای اینکه به صندلیتان ظاهری قدیمی تر ببخشید، مقداری از واکس را از روی آن پاک نکنید.
حالا به نظر میرسد مبلمانتان قبل از اینکه به دست شما برسند، سالهای زیادی را دیده اند!