«به گفته سه نفر از منابع آشنا با اپل، در این مذاکرات شرکت کوپرتینویی به دنبال راههای ممکن برای صدور مجوز جهت همکاران ایرانی خود است تا امکان فروش محصولات اپل را به صورت مستقیم داشته باشند. قرار است این فروشندگان به عنوان premium resellers در ایران فعالیت کنند. این شکل همکاری روش جایگزینی برای اپلاستورها است که پیش از این هم در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش، فروشندگان منتخب حق انحصاری توزیع محصولات اپل را دارند و البته در مرکز فروششان نباید هیچ کالای دیگری را عرضه کنند.»
گفته میشود در این تماس بیش از ۱۰ نفر از متخصصان فنی و بازاریابی اپل نیز حضور داشته اند.
تحریمهای ایالات متحده تمامی شرکتها را از هرگونه تجارت با ایران منبع کرده است. اما در ماه می گذشته آمریکا محصولات ارتباطی مصرف کنندگان عادی و نرم افزارها را از این تحریم مستثنی کرد و اجازه فروش وسایلی چون اسمارت فون و لپ تاپ را صادر نمود. گفته میشود هدف حذف این بخش از تحریمها، تامین راه های مناسب برای ارتباط مردم ایران با شبکه های اجتماعی و دیگر نقاط دنیا است. این تغییر به طور بالقوه راه را برای فروش مستقیم آیفون و دیگر محصولات اپل در این کشور باز میکند.
اپل همچنین تماسها و رایزنیهایی با «دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا» داشته تا راهی مشخص برای شروع فعالیت در ایران بیابند و همچنین کانال ارتباطی لازم برای رابطه با مصرفکنندگان ایرانی و ارائه خدماتی چون گارانتی و… را راهاندازی کنند.
به گفته وال استریت ژورنال ایران احتمالا یکی از بازارهای جذاب آسیایی برای اپل است. این کشور ۷۷ میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۲ درصد آنها زیر ۲۵ سال هستند و بخش زیادی از آن به طبقه متوسط تعلق دارند. البته هنوز موانع زیادی در سر راه وجود دارند که فروش آیفون به این کشور را برای اپل سخت میسازند. از این جمله میتوان تحریمهای بانکی، تعامل با اپراتورهای موبایل محلی و مواردی از این دست را بر شمرد.
عباس واحدی