این اتومبیل طی هفته گذشته در برزیل رونمایی شد و طبق گفته شرکت نیسان، اولین وسیله نقلیهای است که از فناوری پیل سوختی اکسید جامد بهره میبرد. برزیل مناسبترین مکان برای رونمایی چنین اتومبیلی است؛ زیرا نه تنها در حال حاضر میزبان بازیهای المپیک است، بلکه بزرگترین تولید کننده اتانول در جهان محسوب میشود.
نسخه آزمایشی این اتومبیل بر اساس نسخه الکترونیکی ون NV200 ساخته شده است. نسخههای بنزینی این ون در آمریکا عرضه شده؛ اما نسخه الکترونیکی آن در آمریکا عرضه نشده است. شرکت نیسان از همان باتری لیتیوم-یونی ۲۴ کیلووات در ساعت خود استفاده کرده؛ اما این بار به جای شارژ از طریق پریز برق، از طریق پیلهای سوختی شارژ میشود. این ون میتواند ۶۰۰ کیلومتر مسافت را تنها با یک بار شارژ و یک باک کامل اتانول بپیماید.
فناوری نوین نیسان به جای استفاده از مخازن هیدروژن تحت فشار، هیدروژن مورد نیاز خود را از طریق سیستم پیل سوختی اکسید جامد به دست میآورد که از اتانول تولید میشود. نیسان معتقد است استفاده از اتانول به جای استفاده مستقیم از هیدروژن مزایای زیادی در بر دارد.
تولید گسترده هیدروژن سبب انتشار میزان قابل توجهی از آلایندههای کربن میشود؛ اما اتانول این مشکل را ندارد. طبق ادعای نیسان، مزارع در حال رشد نیشکر و ذرت میتوانند کربن منتشر شده را خنثی نماید. همچنین این شرکت معتقد است از طریق ترکیب این سوخت با آب، میتوان آن را در سوپرمارکتها هم فروخت! بدین طریق به زیرساختهای پرهزینه و پیچیده سوختگیری هیدروژن نیازی نخواهیم داشت.
شرکت نیسان قصد دارد این ون را در برزیل تست کند؛ اما برنامه زمانی دقیقی برای تولید انبوه این محصول ندارد. این شرکت بیشتر تمایل دارد در اتومبیلهای خود از باتری استفاده کند تا پیلهای سوختی. با این حال نیسان تحت فشار برنامه دولت ژاپن مبنی بر ایجاد «جامعه هیدروژنی» قرار دارد و مجبور است با هیدروژن کار کند. طبق برنامه جامعه هیدروژنی دولت ژاپن، پیلهای سوختی باید به صورت گسترده هم در وسایل نقلیه و هم در زیرساختها به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار گیرند.