هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا در میانمار (برمه) آوارگی را به تحمل ستمهایی که از سوی دولت ظالمشان بر آنها وارد میشد ترجیح دادند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد ۱۲۳ هزار نفر که بیشتر آنها مسلمانان روهینگیا بودند از ۲۵ آگوست به بنگلادش متواری شدند تا از موج شدید خشونت در ایالت راخین غربی در میانمار رهایی یابند.
پناهندگان پس از حملات وحشیانه پلیس میانمار و پاسخ شدید دولت علیه آنها و همین طور سوزاندن هزاران خانه، روزهای زیادی را با پای پیاده طی کردند.
روهینگیا یکی از اقلیتهای مسلمان اهل تسنن هستند که در قسمتهایی از برمه بودایی در غرب میانمار زندگی میکنند. خشونتهای قومی میان بوداییان که اکثریت جمعیت میانمار را تشکیل میدهند و اقلیت مسلمان روهینگیا تاکنون صدها کشته بر جای گذاشته و هزاران نفر خانه و کاشانه خود را از دست داده و آواره شدهاند.
مأموران سازمان ملل متحدد میگویند ظرفیت اردوگاههای امداد به اتمام رسیده و تکمیل شده است اما همچنان هزاران نفر از پناهندگان در راه بنگلادش هستند.
بیشتر جمعیت یک میلیون و صد هزار نفری روهینگیا از حق شهروندی میانمار محرومند و در شرایطی مشابه با آپارتاید زندگی میکنند. بسیاری از آنان در کمپهای پناهندگان در نزدیکی مرز بنگلادش زندگی میکنند. بسیاری از آنها به دنبال درگیری با قوم بودایی «راخینه» در سال ۲۰۱۲ به مناطق دیگر آواره شدهاند.
دولت میانمار اقلیت مسلمان روهینگیا را به عنوان مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش وارد شدهاند تلقی میکند. دولت بنگلادش نیز درقبال «مهاجران غیر قانونی» سیاست بسیار سرسختانهای دارد و از ورود آنها جلوگیری میکند.