هیپروهیدروز اصلی یک بیماری ژنتیکی است که باعث تعریق بیشازحد در نواحی متمرکز بدن مانند کف دست، پا یا زیر بغل میشود. این بیماری معمولاً در دوران بلوغ یا زودتر شروع میشود و حداقل یکبار در هفته و معمولاً هر روز عود میکند.
یکی از پزشکان متخصص میگوید: «اگر دچار هیپروهیدروز هستید، ممکن است تمام مواقع عرق نکنید؛ اما زمانهایی که تحتفشار قرار ندارید، در حال انجام تمرینات ورزشی نیستید یا هوا گرم نیست، عرق خواهید کرد».
در افرادی که به هیپروهیدروز ثانوی دچار هستند که کمتر رایج است، تعریق در هر شرایطی مانند اختلال یک غده درونریز، تومور، دارو یا یائسگی ایجاد میشود. تعریق در این بیماری معمولاً بیشتر در کل بدن صورت میگیرد و علائم آن به صورت ناگهانی و بعداً آشکار میشوند، به عنوان مثال به هنگام شروع یائسگی یا زمانی که فرد داروی جدیدی مصرف میکند.
پزشکان معمولاً از طریق تجویز یک دوره کامل دارویی از هیپروهیدروز ثانوی جلوگیری میکنند و گاهی قبل از شروع درمانهای هیپروهیدروز اصلی، چند آزمایش پزشکی انجام میدهند.
درمان: از تجویز داروهای ضد عرق تا جراحی
بیشتر افرادی که دچار هیپروهیدروز هستند، میدانند که مشکلی در بدنشان وجود دارد؛ اما نمیدانند که این بیماری تا چه اندازه شایع است و میتوان این بیماری را درمان کرد. این افراد به دلیل این بیماری، بسیار خجالتزده میشوند.
پزشکان به عنوان اولین روش درمانی هیپروهیدروز، داروهای ضد عرق تجویز میکنند که اغلب دارای آلومینیوم هستند و مجاری عرق را مسدود میکنند. این داروها را میتوان در هر بخشی از بدن که بیشازاندازه عرق میکند مانند صورت، دستها، پاها و زیربغلها، مورد استفاده قرار دارد.
اگر یک ضد تعریق مؤثر نباشد یا پوست بیمار بیشازاندازه تحریک شود، معمولاً از روش درمانی بوتاکس استفاده میشود. این روش، مواد شیمیایی را که باعث تحریک غدد تعریق میشوند، مسدود میکند. استفاده از این روش در زیربغلها مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا است.
یک روش درمانی دیگر نیز وجود دارد که یونرانی نامیده میشود. فرآیند یونرانی از طریق یک دستگاه پزشکی صورت میگیرد که یک جریان الکتریکی را از طریق دستها و پاهایی که در آب قرار دارند، عبور میدهد.
یک روش خطرناکتر، نوعی جراحی به نام بریدن بخشی از اعصاب سمپاتیک قفسه سینه از طریق اندوسکوپ است. در این عمل جراحی، جراحان یک عصب از هر دو سمت قفسه سینه بیمار را میبرند تا سیگنالی را که غدد تعریق دستها و زیربغلها را فعال میکند، مختل کنند. این فرآیند، راهحل آخر محسوب میشود؛ زیرا یک سری عوارض جانبی سخت مانند تعریق در سایر بخشهای بدن دارد و تعریق پاها را درمان نمیکند.
یک سری از بیماران وجود دارند که پس از اعمال تمام روشهای درمانی، بهبود نمییابند و در نهایت این جراحی را انجام میدهند.
یک روش جدید و امیدبخش به نام MiraDry، از انرژی ریزموجها استفاده میکند و چربیهایی که دارای غدد تعریق هستند، هدف میگیرد تا این غدد را از بین ببرد. مهمترین مشکل این روش، قیمت بالای آن، حدود ۴۰۰۰ دلار به ازای هر جلسه درمانی، است.