این تحقیق بدین منظور طراحی شده که تعداد تصادفات جادهای، به ویژه تصادفاتی که در اثر حواسپرتی، خستگی و موتورسیکلتسواران به وجود میآید را کاهش دهد. پروژه Sixth Sense از فناوری نظارت امواج مغزی، تجزیهوتحلیلهای پیچیده و سیستمهای بازخورد لامسهای بهره میبرد تا ایمنی را افزایش دهد. این پروژه علوم ورزشی، پزشکی و هوافضا را با یکدیگر ترکیب میکند.
مدیر بخش تحقیقات و فناوری شرکت JLR، Wolfgang Epple، میگوید: «یکی از بخشهای مهم این تحقیق این است که ببینیم چگونه میتوانیم امواج مغزی را ارزیابی کنیم و بدانیم راننده هوشیار است و بر روی رانندگی تمرکز کرده است. حتی اگر چشمها به جاده نگاه کنند، عدم تمرکز یا خیالپردازی بدین معنی خواهد بود که راننده به فرآیند رانندگی توجه ندارد. ممکن است راننده متوجه یک آیکون یا صدای هشداردهنده نشود یا توجه کمی به کاربران موجود در جاده داشته باشد. در نتیجه ما به دنبال یافتن روشی برای شناسایی این وضعیتها هستیم تا از بروز تصادف جلوگیری کنیم».
اولین بخش Sixth Sense، Mind Sensing نام دارد. این بخش با استفاده از حسگرهایی که روی فرمان تعبیه شده، میتواند تفاوت بین امواج مغزی یک فرد هوشیار و امواج مغزی یک فرد خوابآلود را شناسایی کند. سپس به راننده هشدار میدهد که تمرکز کند.
علاوه بر این، شرکت JLR در حال ساخت یک صفحهنمایش اینفوتینمنت پیشبینی کننده است که قابلیتی به نام لمس در میانه هوا دارد. این قابلیت از دوربینهای ردیاب حرکات دست که داخل اتومبیل قرار دارد، استفاده کرده و پیشبینی میکند راننده میخواهد کدام دکمه را فشار دهد.
هدف از این کار از میان برداشتن الزام نگاه کردن به صفحهنمایش است. با این کار راننده بیشتر اوقات به جاده نگاه میکند. در مرحله آزمایش این سیستم، سرعت پیشبینی انتخابهای موفق تا ۲۲ درصد افزایش یافت.
اگرچه به این زودیها نمیتوانید چنین قابلیتهایی را در اتومبیلهای تولید انبوه ببینید؛ اما این پروژهها نشان میدهند که آینده صنعت فناوری اتومبیل به کدام سمت میرود.