با توجه به سازمان بهداشت جهانی، افسردگی بر روی بیش از ۳۳۰ میلیون نفر در سراسر جهان تاثیر میگذارد و علت اصلی آن بهداشت ضعیف و ناتوانی است. در بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ تعداد افراد مبتلا به افسردگی به ۱۸ درصد افزیش یافت اما عدم حمایت از بیماران و ترس آنها از برملا شدن افسردگیشان باعث شده است تا کمتر مورد درمان قرار بگیرند.
این ارقام جدید یک زنگ بیدار باش برای تمام کشورهایی است که باید برای سلامت روان و درمان بیمارانی که دچار افسردگی هستند مجددا تامل کنند. برای این کار باید پیش داوری، تعصب و تبعیض را در سراسر بیماریهای روانی کاهش داد.
شرم و ترس بیماران از برملا شدن افسردگی خود باعث شده است که در برخی کشورها کمپینهایی بزنند تا افراد بیمار بتوانند وارد این کمپینها شوند و با کسانی که به آنها اعتماد دارند صحبت کنند. در اغلب موارد، صحبت و درد دل کردن شخص بیمار با یک فرد مورد اعتماد میتواند اولین قدم به سوی درمان و بهبودی باشد.
یکی دیگر از اقدامات ضروری، صرف زمان و هزینه بیشتر بر روی سلامت روان است. بسیاری از کشورها از افرادی با چنین شرایط هیچ گونه حمایتی نمیکنند.
به طور متوسط در تمام کشورها تنها ۳ درصد بودجه بهداشتی دولت صرف سلامت روان میشود که در کشورهای کم درآمد کمتر از ۱ درصد و در کشورهای پردرآمد حدود ۵ درصد است. متاسفانه حتی در کشورهای ثروتمند نزدیک به ۵۰ درصد افراد مبتلا به افسردگی درمان نمیشوند.
امیدواریم که در آیندهای نه چندان دور همه کشورها بیش از قبل به چنین بیمارانی بها دهند و مقدار بیشتری از بودجه و زمان خود را صرف سلامت بهداشت و روان اینگونه بیماران کنند.