این سیستم که Im2Calories نام دارد، از ترکیبی از تجزیهوتحلیلهای تشخیصی و مقایسهای برای غذاها استفاده میکند تا از طریق عکسهایی که کیفیت معمولی دارند، این غذاها را شناسایی کند. طبق گفته یکی از دانشمندان گوگل به نام Kevin Murphy، این سیستم عمق هر پیکسل را در تصویر مشخص میکند و نتیجه را با پایگاه داده گستردهای از اطلاعات مربوط به تغذیه تطبیق میدهد. سپس از طریق اندازهگیری اندازه نسبت غذا به بشقاب، مقدار غذا را در نظر میگیرد. طبق گفته Murphy، در یک تست این سیستم توانست کالری دقیق دو تخممرغ، دو پنکیک، سه تکه بیکن و ادویههایی که به همراهشان وجود داشت، محاسبه کند.
با این حال، این سیستم کامل نیست. سیستم Im2Calories شامل فهرستی برای کاربران است تا غذای درست را در صورت بروز اشتباه از سوی سیستم دستی انتخاب کنند. با این حال، دقت این سیستم در حال حاضر، واقعی نیست.
Murphy در این رابطه میگوید: «درست است که احتمالاً کالریها را تا ۲۰ درصد اشتباه محاسبه میکنیم. این موضوع اهمیتی ندارد. ما میخواهیم طی یک هفته یا یک ماه یا یک سال این روند را تغییر دهیم. همزمان با رشد دادهها، روند شناسایی بهبود خواهد یافت. اگر این سیستم در حال حاضر در ۳۰ درصد مواقع درست کار میکند، کافی است افراد این سیستم را به کار بگیرند تا دادهها جمعآوری شود و با گذشت زمان بهبود یابد».
همچنین طبق یک تحقیق که در سال ۲۰۱۱ توسط دانشگاه Harvard صورت گرفته، محتویات مواد غذایی بسیار مهمتر از ارزش کالری آن است. این تحقیق نشان داد که برخورداری از یک رژیم غذایی متعادل، مصرف مواد غذایی کمکالری و پرهیز از غذاهای چرب، بهترین رویکرد نیست. طبق گفته محقق ارشد این تحقیق، داریوش مظفریان، آنچه میخورید، باعث بروز تفاوت میشود. تنها محاسبه کالری مؤثر نیست، مگر این که به نوع کالریهایی که مصرف میکنید، توجه داشته باشید.
هنوز زمان دقیق ارائه یا جزئیاتی از این سیستم ارائه نشده است.