دانشمندان از ۱۰۰ سال پیش تاکنون به دنبال شناسایی امواج گرانشی هستند، همان امواجی که در فرضیه نسبیت عام انیشتین پیشبینی شدهاند. این امواج توسط رویدادهای بزرگ و عظیم جهان مانند رویداد به هم پیوستن کهکشانها به وجود میآیند. تأیید وجود این امواج، دانش انسان در مورد فیزیک را به میزان زیادی گسترش خواهد داد؛ زیرا دانشمندان میتوانند به صدای جهان گوش دهند. با این حال هنوز فضاپیمای LISA Pathfinder برای ارزیابی تأثیرات گرانشی استفاده نخواهد شد. زمانی که این فضاپیما به خارج از موشک Vega برسد، ابزارهای داخل آن برای ارزیابی تغییرات دقیقهای، فاصله بین دو جرم آزمایشی داخل فضاپیما را اندازهگیری خواهند کرد. اگر این ابزارها درست کار کنند، در نهایت میتوان آنها را به عنوان دستگاههای یابنده امواج گرانشی مورد استفاده قرار داد.
دقت بالای ارزیابی و کنترل موردنیاز در این زمینه، یک چالش بزرگ محسوب میشود. برخلاف رویدادهای شدیدی که این امواج را ایجاد میکنند، امواج گرانشی تنها باعث ایجاد نابسامانی مداری در ساختار فضا-زمان میشوند. به همین دلیل دقت این ابزارها بسیار مهم است.
این فضاپیما پس از صعود به موشک Vega به مدار دور زمین وارد میشود. ۸ هفته بعد، این فضاپیما فرآیند ۶ ماهه اثبات فناوری خود را آغاز خواهد کرد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود و فناوریهای موردنظر کار کنند، آژانس فضایی اروپا از این فناوریها در یک مأموریت دوم به نام L3 استفاده خواهد کرد تا به دنبال امواج گرانشی بگردد. در حال حاضر مأموریت L3 قرار است در سال ۲۰۳۴ آغاز شود.