در ماههای اخیر مشخص شد که اعضای گروه داعش با استفاده از اپلیکیشن پیامرسان رمزنگاری شده Telegram سعی در انجام تبلیغات گسترده و استخدام پنهانی جهادگران میکردند. در ماه اکتبر شبکه رسمی داعش در تلگرام در کمتر از یک هفته توسط ۹۰۰۰ کاربر دنبال شد. سرانجام تلگرام با غیر فعال کردن ۷۸ کانال عمومی داعش به ۱۲ زبان، نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.
البته گروه داعش همچنان به استفاده از اپلیکیشن تلگرام ادامه داد. تا اینکه در ماه نوامبر محققان امنیتی زیادی در وبلاگ هایشان راجع به مشکلی ویژه در تلگرام مطالبی نوشتند که به منظور سواستفاده از کاربران میشد از آن بهره گرفت. این در حالی بود که تلگرام بعضی از این ادعاها را انکار کرد، ولی به نظر میرسد داعش از مشکلات پنهانی اپلیکیشن آگاه است.
گروه امنیتی Ghost در دسامبر فهمید که داعش از تلگرام و توئیتر بمنظور ترغیب کاربران برای حذف این اپلیکیشنها استفاده میکند و از آنها میخواهد با ورود به یک سایت خاص (که اکنون پاک شده) اپلیکیشن Amaq Agency را دانلود و نصب نمایند. نماینده گروه امنیتی Ghost می گوید: «هدف اولیه اپلیکیشن آنها تبلیغات است و با استفاده از این اپلیکیشن کاربران قادر به دنبال کردن جدیدترین اخبار و ویدئو کلیپها هستند.
اما در ۱۱ ژانویه گروه امنیتی Ghost فهمید که داعش از اپلیکیشن دیگری به نام "الراوی" نیز استفاده میکند که شبیه اپلیکیشن Amaq Agency است، ولی امکان ارتباط امن رمزنگاری شده به آن اضافه گردیده است. البته امروزه دیگر رمزنگاری یکی از قابلیتهای ساده و دم دستی اپلیکیشنهایی چون تلگرام و مانند آن محسوب می شود.
با این همه به نظر میرسد که داعش هنوز از پیام رسان توئیتر و تلگرام برای فرستادن بعضی عکسها و ویدئوهای جدید
مربوط به کارهای اداری و سازمانی استفاده می کند. ولی برای برنامه ریزی در مورد حملات تروریستی ازاپلیکیشن الراوی یا جلسات حضوری و خارج از شبکه بهره میبرد.
اکنون داعش با اعتقاد راسخ بخشهای فراوانی در جهان را به مناطق مورد نظرش برای حمله افزوده است. لذا احتمال داده میشود که داعش مسئول حمله انتحاری جاکارتای اندونزی باشد که در ۱۴ ژانویه پایتخت را تکان داد. و نگرانیها بابت افزایش نفوذ و فعالیت گروه داعش در فیلیپین وجود دارد. پلیس لندن هم برنامه ریزی فراوانی برای افزایش ماموران مسلح در مناطق شلوغ و ساختمانهای کلیدی انجام داده است.