پژوهشی جدید پیشنهاد میکند که واقعیت مجازی (VR) می تواند به بیماران داری افسردگی (depression) کمک کند تا خود ار بیشتر دوست داشته باشند، که در نتیجه ایجاد یک حس مثبت از خود و کم کردن علائم افسردگی کمک میکند.
دانشگاه لندن و موسسه پژوهش مطالعات پیشرفته کتالن (ICREA) این تحقیق را با ۱۵ بیمار بین ۲۳ تا ۶۱ در طول مدت زمان چند هفته انجام داد. درمان با پوشیدن هدست واقعیت مجازی توسط بیماران برای دیدن بدن مجازی خود در آیینه آغاز شد. دیدن حرکت این بدن به همان جهت بدن خود به بیماران کمک می کند به بیماران در ایجاد تصوری که این بدن از آن خود آنها ست کمک می کند که به آن تجسم یا جسم دادن "embodiment" میگویند.
در حالیکه بیماران در جسم میباشند "embodied" به آنها آموزش داده میشود که به بچه آشفتهای مهربانی کنند. در طول تحقیق، بچه در زمانی که بیمار صحبت می کرد گریه خود را قطع میکرد، و به حالتهای مهربانی و دوست داشتن بازخوردی مثبت میداد. چند دقیقه در طول جلسه درمان، بیماران خود را در بدن یک بچه مجازی میدیدند و نماد بزرگسالی را میدیدند که همان حالتهای و کلمات مهربانی را به آنها میداد.
این سناریوی هشت دقیقهای سه بار در دوره سه هفته تکرار شد. ۹ از ۱۵ بیمار یک ماه بعد تمام شدن درمان، کم شدن علائم افسردگی را گزارش دادند و تنها چهار نفر اعلام کردند که افت قابل توجه بالینی در افسردگی حاد تجربه کردند.
"افرادی که از اضطراب و افسردگی رنج میبرند، زمانی که اتفاق بدی در زندگی آنها میافتد میتوانند به طرز افراطی خود را مورد انتقاد قرار دهند، " این را کریس برووِن استاد در UCL Clinical بیان میکند. "در این تحقیق با آرام کردن بچه و بعد شنیدن صدای خود به سمت خود، بیماران بصورت غیره مستقیم به خود دلداری و آرامش و دوست داشتن میدهند. هدف این بود که بیماران که بیشتر خود را دوست داشته باشند و کمتر از خود انتقاد کنند، و ما نتایج امیدوار کنندهای را دیدیم. یک ماه بعد از تحقیق، چندین بیمار گزارش دادند که چگونه تجربه آنها عکسالعمل آنها را در موقعیتهای واقعی زندگی عوض کرده بود که قبلا از خود انتقاد میکردند."
این استاد امید دارد که تحقیق را در مقیاسی بزرگتر در آینده انجام دهد تا منفعتهای بالینی آن را مشخص کند.