در این تحقیق، شرکتکنندگان به مدت حداکثر ۱۰ دقیقه آدامس بدون شکر جویدند. پس از تجزیهوتحلیل تکه آدامس جویده شده، محققان متوجه شدند نزدیک به ۱۰۰ میلیون باکتری در هر تکه آدامس گیر افتاده است.
البته این میزان باکتری تنها بخش کوچکی از باکتریهایی است که در دهان زندگی میکنند؛ اما کاهش باکتریها مهم است؛ زیرا باعث میشود کرمخوردگی کمتری ایجاد شود، لثهها سالمتر بمانند و دهانتان بوی بد ندهد.
طبق گفته محقق ارشد این تحقیق، زمانی که آدامس میجوید، در واقع پلاک و تکههای غذایی که به دندانها چسبیدهاند، تمیز میشوند.
بودجه انجام این تحقیق توسط شرکت تولیدکننده آدامس Wrigley تأمین شده است. در نتیجه این شرکت از طرفداران آدامس محسوب میشود؛ اما آیا واقعاً آدامس برای تمیز کردن دهان و دندانها مؤثر واقع میشود؟
رئیس دانشگاه دندانپزشکی پنسیلوانیا در این رابطه میگوید: «تحقیقات زیادی در رابطه با این موضوع صورت گرفته و ظاهراً آدامس واقعاً در کاهش باکتریهای داخل دهان مؤثر است».
زمانی که آدامس میجوید، عمل جویدن باعث تحریک ترشح بزاق دهان میشود. از آنجا که بزاق دهان خاصیت ضدمیکروبی دارد، باکتریهای داخل دهان را از بین میبرد و بافت لثه را سالم نگه میدارد.
البته استفاده از نخ دندان همچنان بهترین گزینه برای کاهش باکتریهای داخل دهان است؛ زیرا نخ دندان میتواند میکروبهای بین دندانها را از بین ببرد. لابهلای دندانها معمولاً بیشتر دچار کرمخوردگی میشوند. این در حالی است که آدامس تنها سطح دندانها را تمیز میکند. در نتیجه استفاده از نخ دندان مکمل مسواک زدن است و به زمان زیادی نیاز ندارد.
حتماً با خود میگویید چه نوع آدامسی بهتر است؟ طعم آدامس به شما بستگی دارد؛ اما حتماً از آدامسهای بدون شکر استفاده کنید.
باکتریهای داخل دهان از شکری که در آدامسهای معمولی وجود دارد، تغذیه میکنند. شکر آدامس باعث تولید اسید شده و دندانها را ضعیف میکند. با این حال، شیرینکنندههای مصنوعی آدامسهای بدون شکر، چنین عکسالعملی در دهان ایجاد نمیکنند.
اگر در مورد مدتزمان جویدن آدامس سؤال کنید، باید بگوییم حداکثر ۱۰ دقیقه زمان ایدهآلی محسوب میشود. اگر بیشتر از این مدتزمان آدامس بجوید، باکتریهایی که در آدامس گیر افتادهاند، ممکن است مجدداً داخل دهان بازگردند. علاوه بر این، طعم آدامس در دقایق اولیه از بین میرود و لذتی ندارد.