چراغهای مدرن خیابانی معمولاً از لامپهای گازی سدیم استفاده میکنند. همان طور که میدانید حشرات به نور جذب میشوند، اما به نظر میرسد که نور آبی بیشتر آنها را جذب میکند. نور آبی توسط لامپهای LED ایجاد میشود. نور این لامپها تنها به دلیل پوشش فسفری، سفید به نظر می رسد. ما نور آبی این لامپها را نمیبینیم، اما حشرات میبینند.
محققان به منظور آگاهی از این که لامپهای LED چقدر برای شبپرهها، مگسها و سایر حشرات پرنده جذاب است، یک شب یک کاغذ چسبناک را نزدیک هر دو نوع لامپ (معمولی و LED) گذاشتند. صبح روز بعد این کاغذها را برداشته و انواع حشرات روی آنها را شمردند. محققان متوجه شدند کاغذی که نزدیک لامپ LED بوده، ۴۸ درصد بیشتر از کاغذ نزدیک لامپ معمولی حشره دارد. آنها معتقدند این مسئله مشکل ساز است؛ زیرا این بدین معنی است که لامپهای LED شبکههای غذایی را تحت تأثیر قرار داده و حشرات پرنده بیشتری را از حومه شهر جذب میکنند. حتی در یک آزمایش دیگر آنها متوجه شدند که لامپهای LED در بنادر میتوانند در گسترش انواع مهاجمی مانند شبپرههای وحشی نقش داشته باشند.
این محققان آزمایش خود را با انواع و مارکهای مختلف لامپهای LED تکرار کردند، اما نتیجه تغییری نداشت و هر بار تودهی بزرگی از حشرات جذب این لامپها شدند.
پریا اقدامی