پاشویه کودک با آب ولرم میتواند تب وی را کاهش دهد. هرگز از آب سرد، یخ یا الکل استفاده نکنید. لباس کمی به کودک خود بپوشانید و رویش را با پتو نپوشانید. حواستان به علائم کمبود آب در بدن باشد. اگر پوشک نوزادتان خشک بود، دهان و زبانش خشک شده بود یا خوب غذا نمیخورد، با پزشک تماس بگیرید.
اگر کودکتان کمتر از ۱۲ ماه سن دارد یا فکر میکنید دچار آنفولانزا شده یا به اندازه کافی آب نمیخورد و ادرار دفع نمیکند، اگر مخاط بینی وی به رنگ زرد یا سبز است یا پس از گذشت ۱۰ روز هنوز ترشح دارد یا از چشمانش ترشح میریزد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر تب کودک به مدت ۲ روز یا بیشتر ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید. اگر کودک دچار مشکل تنفسی شده، بسیار بیمار به نظر میرسد، غذا نمیخورد یا خارش دارد به اورژانس مراجعه کنید.
برای کودک خود سوپ مرغ آماده کنید. برخی تحقیقات نشان دادهاند سوپ مرغ التهاب را کاهش داده و از بروز کمبود آب در بدن جلوگیری میکند. همچنین میزان زیادی مایعات به کودک خود بدهید. استنشاق بخار دوش آب گرم یا بخار دستگاه بخور سرد به رفع گرفتگی بینی کمک میکند. زیر بینی کودک کمی وازلین بمالید تا تحریک پوست را کاهش دهد.
به کودکان زیر ۴ سال داروهای بدون نسخه سرماخوردگی یا سرفه ندهید. تحقیقات نشان دادهاند این داروها به رفع علائم سرماخوردگی در کودکان خردسال کمک نمیکنند و حتی ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مرگبار و جدی شوند.
استراحت بهترین درمان برای سرماخوردگی محسوب میشود. در نتیجه اجازه دهید کودکتان بخوابد. اگر در این حین زمان نوبت بعدی داروی بدون نسخه رسید، وی را بیدار نکنید. شما میتوانید پس از بیدار شدن نوبت بعدی دارو را به وی بدهید. اگر بیش از ۳ روز از این داروها استفاده کردهاید و بهبودی حاصل نشده، به پزشک مراجعه کنید.
از قاشقهای عادی آشپزخانه برای دادن دارو به کودک استفاده نکنید؛ زیرا اندازه آن متفاوت است. اگر داروی بدون نسخه قاشقی به همراه دارد، حتماً از آن استفاده کنید. اگر قاشقی وجود ندارد و روی برچسب دارو گفته شده ۲ قاشق چایخوری از دارو را برای هر نوبت استفاده کنید، از قاشقهای مدرج استفاده کنید. بدن طریق دوز مناسب را به کودک خود خواهید داد.
اگر کودک دارو را بالا آورد یا کمی از آن را تف کرد، بایستی دوز دیگری از دارو به وی بدهید. با این حال ممکن است مطمئن نباشید چه مقدار از دارو را قورت داده است. در نتیجه در این مورد از پزشک سؤال کنید. همچنین اگر کودک مزه دارو را دوست ندارد، از پزشک بپرسید آیا میتوانید آن را با نوشیدنی یا غذای موردعلاقه وی ترکیب کنید یا خیر.
اگر داروی مختص کودک را ندارید، هرگز از داروهای بزرگسالان استفاده نکنید؛ زیرا برخی از داروهای بزرگسالان فرمول متفاوتی دارند.
هرگز داروهای بدون نسخه را آبنبات ننامید. کودکان دوست دارند از بزرگسالان تقلید کنند. در نتیجه از مصرف داروی خود در مقابل کودکان خودداری کنید.