هر دو مدل کیا اپتیما و هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ در رتبه بندی خودروهای سایز متوسط ما بعد از صدر نشین این رنکینگ یعنی تویوتا کمری ۲۰۱۸ قرار دارند. هر دو خودرو با توجه به قیمت پایه پایین، گارانتیهای طولانی مدت و امتیازات ایمنی بالا گزینههای هوشمندانهای به شمار میروند. از آنجا که هر دو سدان از زیر مجموعههای کمپانی هیوندا موتور به شمار میروند دارای ویژگیهای مشابهی میباشند. به همین دلیل مشخصاتی از جمله نیروی پیشران و بسیاری اجزاء دیگر این دو خودرو مشترک است. مدل اپتیما در سال ۲۰۱۶ باز طراحی شد در حالیکه سوناتا به تازگی برای مدل ۲۰۱۸ خود مجددا مورد طراحی دوباره قرار گرفت. اما کدامیک بهترین گزینه است؟ در ادامه ما با استفاده از شاخصهایی که برای اکثر خریداران خودروهای سدان سایز متوسط بیشترین میزان اهمیت را دارند تفاوتهای این دو خودرو را بررسی میکنیم. هر دو مدل امتیازات کلی مشابهی دریافت کردهاند بنابراین انتخاب یکی از این دو خودرو بستگی به اولویتهای شخصی شما دارد. همزمان با انتشار اطلاعات بیشتر در مورد هر دو مدل هیوندا سوناتا و کیا اپتیما ۲۰۱۸ امتیازات ما نیز به روز رسانی خواهد شد :
قیمت
برنده : هیوندا سوناتا ۲۰۱۸
قیمت پایه مدل به روز رسانی شده هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ کمی پایینتر از کیا اپتیما ۲۰۱۸ میباشد. مدل پایه سوناتا SE از ۲۲.۰۵۰ دلار آغاز میشود در حالیکه شروع قیمت مدل اپتیما LX 2.4 از ۲۲.۵۰۰ دلار میباشد. البته لازم به ذکر است که بهترین تریم مدل سوناتا حدود ۲۰۰۰ دلار گرانتر از کیا اپتیما میباشد. در مقایسه با مدلهای دیگر در این سطح، مدل سوناتا در پایینترین جایگاه طیف قیمت قرار میگیرد. قیمت پایه کیا اپتیما به متوسط لیست خودروهای سدان سایز متوسط نزدیکتر است.
مصرف سوخت
برنده : هیوندا سوناتا ۲۰۱۸
از آنجا که هر دو خودرو از نیروی پیشران مشابهی بهره میبرند انتظار میرود مصرف سوخت آنها یکسان باشد. با این حال هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ با استفاده از رایجترین موتور که در هر دو خودرو به کار گرفته شده با اختلاف یک مایل بر گالن در شهر و بزرگراه کیا اپتیما ۲۰۱۸ را شکست میدهد. مدل پایه سوناتا با استفاده از موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر خود مصرف سوخت ۲۵ و ۳۵ مایل بر گالن را به ترتیب در شهر و بزرگراه از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا به نام خود ثبت نمود. این ارقام در مدلهای اپتیما با موتور مشابه به ترتیب ۲۴ و ۳۴ مایل بر گالن میباشند. بهینهترین ورژنهای این دو خودرو به لحاظ مصرف سوخت مجهز به موتورهای ۱.۶ لیتری چهار سیلندر توربو شارژ میباشند. مدلهای مجهز به این موتور مصرف سوختی برابر با ۲۸ مایل بر گالن در شهر و ۳۷ مایل بر گالن در بزرگراه ثبت نمودهاند. در صورتیکه به دنبال خودروهایی حتی بهینهتر به لحاظ مصرف سوخت نسبت به این دو مدل هستید، مدلهای هیوندا سوناتا هیبرید ۲۰۱۷ و کیا اپتیما هیبرید ۲۰۱۷ گزینههای مناسبتری خواهند بود. چرا که هر دو خودرو دارای مصرف سوختی برابر ۳۹ مایل بر گالن در شهر و تقریبا ۴۰ مایل بر گالن در بزرگراه میباشند.
راحتی صندلی
برنده : کیا اپتیما ۲۰۱۸
هر دو مدل کیا اپتیما و هیوندا سوناتا به راحتی پنج فرد بالغ را در خود جای میدهند. این دو خودرو سدان حتی دارای فضای پا بسیار زیادی برای سرنشیان صندلیهای پشتی فراهم میکنند اما با این حال طراحی سقف سوناتا میتواند فضای سر افراد بلند قد را محدود کند. با این حال صندلیهای جلویی در هر دو خودرو برای سواریهای طولانی مدت به حد کافی جادار و مجهز میباشند. همچنین در صورت نیاز به نصب صندلی کودک با قطعات ضامندار در این دو خودرو مشکل چندانی نخواهید داشت. این دو خودرو مجهز به دو مجموعه از قطعات ایمنی در پایین صندلی و سه طناب ایمنی در بالای صندلیها میباشند. البته استفاده از ضامنهای پایینی از آنجا که در شکاف بین کوسنهای بالا و پایین قرار گرفتهاند، میتواند کمی دشوار باشد.
جنس و کیفیت فضای داخلی
برنده : مساوی
فضا داخلی هر دو خودرو از موادی با کیفیت بالا اما با طراحی عادی ساخته شده است. در حالیکه فضا داخلی هر دو مدل به طور قابل توجهی نسبت به نسلهای گذشته خود ارتقاء یافتهاند اما این موضوع در مورد رقبای این دو خودرو نیز دیده میشود. فضای داخلی استفاده شده در تریمهای پایین حسی عادی را منتقل میکنند در حالیکه تریمهای بالاتر بسیار لوکس طراحی شدهاند. پارچه با دوام به صورت استاندارد در این هر دو مدل یافت میشود و روکش چرم به عنوان یک آپشن در سوناتا و اپتیما ارائه میگردد. مدلهای رنج متوسط دارای صندلیهای گرمایشی بوده در حالیکه صندلیهای جلویی در تریمهای بالاتر در کنار سیستم گرمایشی به تهویه هوا نیز مجهز میباشند. از آپشنهای مدل اپتیما میتوان به سان روف پانارومایی نیز اشاره نمود.
امکانات و آپشنها
برنده : مساوی
هر دو مدل کیا اپتیما و هیوندا سوناتا به لطف مجهز بودن به تکنولوژیهای اتاق استاندارد شامل سیستمهای سرگرمی به همراه صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی که قابلیت پشتیبانی از اپل کار پلی و اندروید اتو را نیز دارد یک قدم از رقبای خود جلوتر هستند. به طور مثال تویوتا کمری ۲۰۱۸ در تمامی تریمهای خود فاقد قابلیت پشتیبانی از اپل کار پلی و اندروید اتو میباشد. لیست امکانات استاندارد و آپشنی خودروهای سدان تقریبا یکسان هستند در نتیجه در این بخش برنده مشخصی وجود ندارد.
فضای صندوق عقب
برنده : هیوندا سوناتا ۲۰۱۸
هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ با اختلاف کمی کیا اپتیما ۲۰۱۸ را در بخش فضای صندوق شکست میدهد. مدل سوناتا قادر است حجم ۱۶.۳ فوت مکعب را در صندوق عقب خود حمل کند در حالیکه مقدار فضای حمل بار موجود در کیا اپتیما برابر با ۱۵.۹ فوت مکعب میباشد. مقدار تفاوت حجم صندوق این دو خودرو کمتر از اندازه یک ساک دستی است. تمامی لولهای تریم این دو خودرو شامل تقسیم ۶۰ به ۴۰ صندلیهای عقب تاشو میباشند که با باز شدن گذرگاهی به درون اتاق خودرو فضا را برای حمل اجسام بزرگتر فراهم میسازند.
قابلیت اطمینان
برنده : مساوی
هنوز اطلاعاتی در زمینه قابلیت اطمینان پیش بینی شده هر دو مدل اپتیما و سوناتا ۲۰۱۸ منتشر نشده است. اگر چه مدل اپتیما ۲۰۱۸ در واقع ورژن به روز رسانی شده اپتیما ۲۰۱۷ میباشد که امتیاز متوسط به بالای چهار از پنج ستاره را در مقیاس قابلیت اطمینان پیش بینی شده ما دریافت کرده است. از طرفی مدل سوناتا ۲۰۱۸ نیز به روز رسانی جزئی مدل ۲۰۱۷ خود بوده که این خودرو نیز موفق به دریافت امتیاز چهار از پنج در معیار ما شد. از آنجا که مدلهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به لحاظ مکانیکی مشابه هستند و هر دو مدل ۲۰۱۷ امتیاز یکسانی را در زمینه قابلیت اطمینان دریافت نمودهاند این بخش را مساوی اعلام میکنیم. هر دو کمپانی کیا و هیوندا با ارائه بهترین گارانتیهای موجود در صنعت خودرو از سرمایه شما حفاظت میکنند. تمامی مدلهای این دو خودرو به همراه یک گارانتی پایه پنج ساله یا ۶۰ هزار مایلی و گارانتی پوشش نیروی پیشران ۱۰ ساله یا ۱۰۰ هزار مایلی به بازار عرضه میشوند.
شتاب
برنده : مساوی
هر دو خودرو از ترکیب نیروی پیشران مشابهی بهره میبرند و دارای وزن تقریباً مشابهی میباشند در نتیجه هیچ کدام از دیگری سبقت نخواهد گرفت. در رتبه بندی خودروهای سایز متوسط ما، سدانهای کیا و هیوندا برای عملکرد خود در رده متوسط پکیج قرار گرفتهاند. قدرت تولید شده توسط موتورهای پایه این دو خودرو برای اطراف شهر کافی خواهد بود. موتور ۲ لیتری چهار سیلند توربو با خروجی قدرت ۲۴۵ اسب بخار در هر دو مدل کیا اپتیما و هیوندا سوناتا ارائه شده است.
کیفیت سواری و هندلینگ
برنده : هیوندا سوناتا ۲۰۱۸
اصلاحات انجام شده در بخش هدایت و سوسپانسیون عقبی در هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ به این خودرو در زمینه هندلینگ و سواری نسبت به کیا اپتیما ۲۰۱۸ برتری میدهد. هر دو خودرو در سطوح نسبتاً هموار هندلینگ نرم و قابل پیشبینی را ارائه میکنند اما فاقد مهارت پیچش در پیچهای رقبایی همچون مزدا ۶ ۲۰۱۷ میباشند. هر دو مدل سوناتا و اپتیما مجهز به انتخابگر های برقی حالت رانندگی هستند که به رانندگان امکان هماهنگ کردن واکنش دریچه گاز و دیگر پارامترهای عمکرد خودرو با سبک رانندگی خود و شرایط جاده را میدهد.
ایمنی
برنده : کیا اپتیما ۲۰۱۸
هر دو مدل کیا اپتیما و هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ امتیازات ایمنی بسیار خوبی را از آن خود کردهاند اما مدل اپتیما با کسب امتیازات بهتر از سوی آژانس مدیریت ایمنی ترافیک بزرگراه ملی (NHTSA) در این بخش از هم تای خود پیشی میگیرد. مدل سوناتا تقریبا ایمنی بی نقصی دارد اما در آزمایش واژگونی این آژانس موفق به کسب امتیاز چهار از پنج شده است. در پارامترهای آزمایش ۲۰۱۷ این آژانس هر دو مدل هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ و کیا اپتیما ۲۰۱۸ موفق به دریافت نشان انتخاب ایمنی برتر پلاس که بهترین نشان این سازمان است، شدند. هر دو مدل مجهز به امکاناتی از جمله دوربینهای دید در پشت، سیستم نظارت بر نقطه کور، و سیستم هشدار دهنده در هنگام دنده عقب، در مدلهای پایه خود میباشند. شرکتهای کیا و هیوندا سیستمهای ایمنی پیشرفتهای مانند کروز کنترل منطبق شونده، سیستم کمک به حفظ خودرو در مسیر، و سیستم ترمز اضطراری خودکار را به عنوان آپشن به مشتریان خود ارائه میکنند. در تعدادی از خودروهای رقیب در بخش خودروهای سدان سایز متوسط، سیستمهای ایمنی پیشرفته به عنوان تجهیزات استاندارد در مدلهای پایه موجود هستند.
برنده …
هیوندا سوناتا ۲۰۱۸
مدلهای کیا اپتیما و هیوندا سوناتا ۲۰۱۸ هر دو گزینههای قدرتمندی در بخش بشدت رقابتی خودروهای سایز متوسط به شمار میروند. اصلاحات روز افزونی که شرکت هیوندا در مدل ۲۰۱۸ سوناتا ایجاد کرده این خودرو را در رتبه بندی خودروهای سایز متوسط ما یک پله جلوتر از کیا اپتیما ۲۰۱۸ قرار داده و این خودرو را در این نبرد پایاپای به برنده میدان تبدیل میکند. علیرغم تمامی تشابهات میان این دو خودرو، مدل ۲۰۱۸ سوناتا در بخشهای ارتقاء، هندلینگ و مصرف سوخت نسبت به رقیب خود برتری دارد. اگرچه این دو خودرو دارای ظاهر و شخصیتهای کمی متفاوتی هستند و بنابراین خریداران پیش از انتخاب خودرو مورد نظر میبایست نگاه دقیقی به این دو خودرو داشته باشند. خودروهای بسیار خوب زیادی در بازار کنونی موجود هستند و مدلهای جدید به زودی وارد بازار خواهند شد، در نتیجه با کمی تحقیق میتوان خودرو سایز متوسطی که با نیازها و سبک زندگی شما هماهنگی کامل را دارد انتخاب نمود.
1 نظر
ما که اصلا نفهمیدیم تحلیلگر این مقاله سوناتا داره.. هههه. کیفیت داخلی مساوی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! کیفیت داخلی سانتافه مثل کیفیت پارس میمونه.. شتاب مساوی!!!!!!!!!!!! سوناتا ۱۷۵ اسب بخار اپتیما جی تی لاین ۱۷۸ اسب بخار شتاب ثفر تا صد اپتیما ۸ سوناتا ۱۱ چجوری مساوین…!؟