تاکنون در مقاله های مختلفی در مورد کاشت ابرو اطلاعات فراوانی در اختیار شما خوانندگان محترم قرار داده ایم. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی نکاتی پیرامون افراد مبتلا به بیماری دیابت بپردازیم که قصد انجام عمل کاشت مو را دارند.
پس اگر شما جزء این دسته از افراد هستید و به اطلاعات تکمیلی پیرامون آن احتیاج دارید با ما همراه باشید تا نکات ارزشمندی را با شما در میان بگذاریم.
افراد دیابتی و کاشت مو
اغلب افراد تصور میکنند که کاشت مو برای بیماران دیابتی امکانپذیر نیست. اما می توان به جرأت بیان کرد که این تصور ذهنیتی غلط و اشتباه است و در شرایط خاصی می توان برای آن ها کار پیوند مو را انجام داد .
منظور از شرایط خاص، این است که بتوان بیماری دیابت آن ها را کنترل کرد. یعنی شرایط به گونه ای باشد این بیماران قبل، حین و بعد از عمل کاشت مو تحت مراقبت های ویژه و خاص و تحت نظر ویژه ی پزشک معالج شان قرار بگیرند. این مراقبت ها می توانند علاوه بر کنترل بیماری مانع از آسیب به فولیکولهای پیوندی در سر بشوند.
در ادامه لازم است تا به بیان نکاتی پیرامون بیماری دیابت بپردازیم تا بتوانیم شرح بهتری از وضعیت این افراد و عمل کاشت مو داشته باشیم.
انواع کاشت مو برای افراد دیابتی
یکی از بیماری های شایع در جهان و کشور ما ایران، بیماری دیابت است . لازم است بدانید که دو عامل در بروز این بیماری دخالت مستقیم دارند.
این دو عامل عبارتند از:
-
اختلال در ترشح هورمون انسولین در خون
- اختلال در روند سوخت و ساز گلوکز
پس با توجه به دو عامل گفته شده در بالا می توان بیماران مبتلا به دیابت را به دو دسته کلی تقسیم کرد.
دسته اول افراد مبتلا به دیابت نوع یک
دیابت نوع یک جزء بیماری های خود ایمنی است و معمولاً از سنین نوجوانی آغاز می شود. در افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند، غده پانکراس توانایی تولید انسولین را ندارد یا میزان تولید انسولین در این بیماران بسیار کم بوده یا دائما متوقف میشود. معمولاً ژنتیک و وراثت و عوامل محیطی در ایجاد و تشدید بیماری دیابت نوع یک مؤثر هستند.
دسته دوم افراد مبتلا به دیابت نوع دو
در دیابت نوع دوم، میزان ترشح هورمون انسولین از غده پانکراس بسیار کم و ناچیز است. گزارش هایی از برخی بیماران مبتلا وجود دارد که می گوید سیستم ایمنی بدن آن ها به این هورمون مقاومت نشان میدهد. سن ابتلا به این دیابت از نوع یک بالاتر است.
معمولاً افراد در سنین بالای ۴۰ سال به این بیماری مبتلا میشوند. این افراد بیشتر کسانی هستند سبک ناسالم تغذیه دارند و از بیتحرکی و سبک زندگی غلط به اضافه وزن بالایی رسیده اند. دیابت نوع دو بیشتر خودش را در فرم زندگی این افراد نشان می دهد.
رابطه ی بین دیابت و ریزش مو
معمولاً انسانها روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست میدهد. وقتی پدیده ریزش مو از حالت طبیعی خارج می شود و شدت پیدا می کند، احتمال طاسی و کم پشتی شدید مو ها افزایش پیدا خواهد کرد. این وضعیت برای بیشتر افراد بسیار نگران کننده است و باعث ناراحتی آن ها می شود. با توجه به اینکه دیابت یک بیماری خودایمنی می باشد، پس متأسفانه میتواند چرخه طبیعی ریزش مو را دچار اشکال کند.
افزایش و کاهش سطح قند خون در بدن افراد مبتلا به دیابت به تدریج تغییراتی به بدن آن ها وجود میآورد. یکی از مشکلات ناشی از این بیماری افزایش ریزش مو و اختلال در چرخه رویش آن است. این مشکل مسیر کاشت مو را با اخلال مواجه میکند.
عوامل مؤثر در اختلال چرخه رویش و ریزش مو در بیماران دیابتی
-
عدم گردش خون مناسب،
-
برهم خوردن تعادل هورمون های ضروری برای رشد موها،
-
عدم تامین مواد مغذی مورد نیاز فولیکول های مو،
-
کاهش سطح خون و به تبعیت از آن کاهش اکسیژن رسانی به فولیکول های مو،
-
اضطراب و استرس ناشی از افت قند.
فولیکول چیست ؟
تمام مو های موجود در بدن یک چرخه رویش و ریزش دائمی را طی میکنند. مو های سر و سایر نقاط بدن در ساختاری به نام فولیکول شکل گرفته و رشد میکنند. فولیکول کیسهای شبیه به گلدان است که وظیفه اش حفاظت کردن از پیاز مو است. درون فولیکول ها مایعی مغذی محتوی مواد ارزشمند غذایی برای رشد و حیات مو ها وجود دارد که در لایه میانی پوست قرار گرفته اند.
هر فولیکول می تواند در طول عمر یک انسان فقط ۲۰ تار مو تولید کند. هر تار مو بین یک تا پنج سال رشد میکند و در نهایت میمیرد و از بدن یا سر جدا میشود. پس از ریزش هر تار مو، فولیکول برای تولید موی بعدی آماده میشود. این چرخه در تمام عمر انسان ادامه پیدا میکند.
کاشت مو در بیماران دیابتی
متأسفانه کاشت مو در بیماران مبتلا به دیابت میتواند چالشهای جدی برای سلامتی آنها به دنبال داشته باشد. عوامل بسیار مهمی مانند نوع بیماری دیابت، شدت بیماری، داروهای مورد مصرف و مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت وجود دارند که در انتخاب روش کاشت و نتایج حاصل از آن تأثیر دارند.
همچنین به صورت کلی سرعت و روند بهبود زخم در بیماران دیابتی نسبت به افراد عادی، بسیار طولانیتر و سختتر است. پس این نکته میتواند باعث افزایش دوره نقاهت پس از انجام عمل کاشت مو شود. اصولاً جراحان برای کاهش دوره نقاهت در بیماران دیابتی مجبورند از داروهای خاصی استفاده کنند. همچنین آن ها باید دستور العمل های ویژه ای را به بیماران آموزش داده و آن ها را مجاب کنند تا آن ها را رعایت نمایند.
یکی دیگر از چالشهای مهم بعد از کاشت مو در بیماران دیابتی، کاهش سرعت انعقاد خون است. توصیه میشود این بیماران مدت دو هفته قبل و بعد از عمل از مصرف داروهای رقیقکننده خون یا موادی که سرعت انعقاد خون را کاهش می دهند، مانند وارفارین و هپارین خودداری نمایند.
در ادامه لازم است تا به بیان توصیه های لازم به بیماران دیابتی که قصد پیوند مو دارند، بپردازیم.
توصیه به زیبا جویان پیوند مو درگیر با بیماری دیابت
قند خون شما زیبا جوی عزیز باید تا بیست روز پس از عمل پیوند مو کاملا کنترل شده و وضعیت آن نرمال باشد.افراد دیابتی که روش FUE را برای کاشت انتخاب میکنند، تا حدود ۷ روز بعد از عمل پیوند مو باید سطح قند خون خود را کنترل کنند.
در افرادی که بیماری دیابت آنها غیرقابل کنترل می باشد. کاشت مو بسیار خطرناک است. توصیه ی ما به این دسته از افراد این است که از عمل کاشت مو صرف نظر کنند و روش های ترمیمی دیگر را برای درمان کم مویی یا طاسی خود در نظر بگیرند.
سخن پایانی
مدت زمان عمل کاشت مو در این افراد معمولاً طولانی بوده و ممکن است بین ۴ تا ۸ ساعت طول بکشد. طولانی شدن عمل علاوه بر این که استرس بسیاری به بیمار تحمیل می کند، باعث افزایش ضعف او نیز میشود. پیامد این موضوع تغییرات بسیاری است که در سطح هورمونهای کورتیزول، انسولین و هورمون رشد به وجود می آید. بهتر است در حین عمل، کادر درمان وضعیت قند خون بیمار را مرتب چک کنند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد