1
به گزارش رودز اند کینگدامز (Roads and Kingdoms)، جنبشی به منظور بازسازی بودای بامیان افغانستان، که در سال ۲۰۰۱ توسط طالبان تخریب شده بود، به منظور ترویج گردشگری در افغانستان به وجود آمده است. یک مرد محلی به نام محمد رضا ابراهیم، این حرکت را رهبری میکند و تمام تلاش او برای جلب خارجیها و بازگرداندن آنها به افغانستان میباشد. او در حال حاضر مشغول به تدریس اولین کلاس از رشته گردشگری در دانشگاه محلی است و ۳۰ دانش آموزان او به عنوان راهنماهای تور در فصل بهار فارغ التحصیل میشوند.
رودز اند کینگدامز میگوید "بامیان پتانسیل بسیار زیادی برای گردشگری دارد و با استانهای دیگر در افغانستان متفاوت است. هنگامی که شما به بامیان میروید، احساس امنیت و اطمینان خاطر دارید." حتی بدون بوداهای ۳۵ و ۵۳ متری که در صخره ایستادهاند نیز، بامیان دارای چند جاذبه مهم گردشگری میباشد؛ از جمله میتوان به شهرهای خرابه باستانی، غارهای تزئین شده با نقاشی روغنی و تنها پیست اسکی آن اشاره کرد؛ همچنین تصور میشود قدیمیترین و اولین پارک ملی در جهان نیز در بامیان باشد.
این مجسمه بودا که به قطعات مختلفی تکه شده است، به عنوان یک یادآوری از آنچه که از دست رفته است، در دل صخره ثابت ایستاده است. در طول پنج سال گذشته، افغانستان فقط ۴۳۰۰ بازدید کننده خارجی در این منطقه داشته است، این رقم در مقایسه با سال ۲۰۰۵ که به تنهایی ۴۰۰۰ بازدیدکننده به بامیان آمده بودند، به شدت کاهش یافته است.
دولت افغانستان امیدوار است که بتواند مجسمههای بودا را بازسازی نماید. اما سازمان یونسکو که همچنان این منطقه را در فهرست میراث جهانی خود ثبت دارد، اساسا به تولید دوباره از مجسمهها مخالف است و اعتبار اصلی را به همان مجسمههای اولیه میداند.
یاسمن فراهانی فرد