نمایشگاه "اکتشاف پادشاهان و ملکهها: تودورهای واقعی" از ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴ تا مارس ۲۰۱۵ در گالری ملی پرتره لندن برگزار میشود. در این نمایشگاه، یک تابلوی ایربراش شده از ملکه الیزابت اول وجود دارد که در زیر این نقاشی، لایه دیگری از نقاشی نهفته است. یک پرتره پنهان از الیزابت اول، در قرن هجدهم دوباره نقاشی شده است و این بار یک حشره بدشانس در لاک رویه نقاشی به دام افتاده است.
حلقههای چوبی، قدمت درخت پانل تابلو را به سال ۱۶۰۴ نشان میدهد، که درست پس از مرگ الیزابت میباشد. پرتره اصلی الیزابت، توسط رادیوگرافی دیده شده است. در این تصویر ملکه انگلستان لباس باشکوهی بر تن دارد و بالهایی اطراف سر او را پوشانده است. احتمالا هدف از این بازسازی، صرفا رعایت نکات جدید زیباییشناسی با توجه به عصر نوین خود بوده است.
دکتر "تارنیا کوپر" (Tarnya Cooper) رئیس موزه گالری پرتره ملی و محقق اصلی هنری در پروژه خانواده سلطنتی تودور در انگلستان، میگوید: "پرتره ملکه الیزابت به عنوان یک «اثر هنری» در قرن بعدی آن، به ندرت قدردانی شده بود، اما الیزابت به عنوان یک قهرمان پروتستان شهرت بسیاری داشت و این به معنای آن بود که هنوز هم تقاضا برای تصویر او وجود داشته است." در نتیجه مقصود هنرمندان، با رنگآمیزی جدید پرترههای اصلی، به تصویر درآوردن و تجدید نظر در چیزی بود که به "رعایت مفاهیم معاصر از زیبایی" شناخته میشده است. به عبارت دیگر آنها میخواستند تا نقاشی را به روز کنند.
اما در پی این اکتشاف، چیزی بسیار غیر معمول دیده شده است! در لبه بالایی تصویر، سوسکی که در پوشش تازه چسبنده آن گرفتار شده بود، همراه با پرتره ملکه به کشف رسید.
یاسمن فراهانی فرد