استفاده از کامپیوترها بدون نیاز به پریز برق، گوش کردن به آهنگ با هدفونهای بیسیم و به پرواز درآوردن هواپیماهای اسببازی، همه و همه با وجود باتریها به ویژه باتریهای لیتیوم یونی، امکانپذیر شدهاند. این منابع قدرت کوچک، بخش مهمی از فناوری دستگاههای همراه محسوب میشوند. با این حال، برای شارژ کامل باید ساعتها باتریها را به پریز برق وصل کرد.
یک نوع باتری جدید توسط دانشمندان سنگاپوری ساخته شده که قرار است این روند را تغییر دهد. این دانشمندان یک باتری لیتیوم یونی تولید کردهاند که میتواند در عرض دو دقیقه تا ۷۰ درصد شارژ شود و احتمالاً تا ۲۰ سال عمر کند.
تفاوت میان این باتری و باتریهای لیتیوم یونی استاندارد، به مادهای مربوط است که برای ساخت آند به کار میرود.
باتریهای فعلی آندهایی از جنس کربن دارند. این تیم تحقیاتی به جای گرافیت از ژل دیاکسید تیتانیوم استفاده کردند که سرعت واکنش شیمیایی داخل باتری را به شدت افزایش میدهد. به عبارت دیگر باتری سریعتر شارژ میشود.
این محققان معتقدند این فناوری در روند بهبود کاربرد اتومبیلهای برقی از اهمیت ویژهای برخوردار است. طبق گزارشی از این تحقیق، نسل جدید باتریهای لیتیوم یونی اتومبیلهای برقی را ۲۰ برابر سریعتر از فناوری فعلی شارژ خواهد کرد. این باتری جدید را میتوان تا ۱۰۰۰۰ بار شارژ کرد. این میزان در مقایسه با ۵۰۰ چرخه شارژ در باتریهای فعلی، ۲۰ برابر بیشتر است.
سازنده ژل دیاکسید تیتانیوم در این رابطه گفت: «با نانوتکنولوژی ما، اتومبیلهای برقی میتوانند نیروی خود را از طریق ۵ دقیقه شارژ کردن به دست آورند که در واقع با مدت زمان پر کردن باک بنزین یکسان است».
این محققان در حال حاضر به دنبال بودجهای هستند تا بتوانند یک نمونه بزرگتر از این باتری بسازند و میزان قدرتی را که میتوانند در باتری جدید خود بگنجانند، بسنجند.
پریا اقدامی