مزایا و عوارض جانبی
بوتاکس بیشترین تأثیر را بر چین و چروکهایی میگذارد که هنوز به طور کامل شکل نگرفتهاند؛ یعنی چین و چروکهایی دینامیک و پویایی که در نتیجۀ حرکات مکرر عضلات صورت، مثل اخم کردن، به وجود میآیند. به گفتۀ مونیکا هالم، پزشک متخصص بیماریهای پوستی از دانشگاه کلمبیا، اگر عضلهای را حرکت ندهید، چروکی در آن ناحیه از پوست ایجاد نمیشود. وی از بوتاکس به عنوان راهی پیشگیرانه در ایجاد چین و چروک یاد میکند. اگر بچه شیر میدهید، باردار هستید یا قصد باردارشدن دارید، بنا بر توصیۀ سازمان غذا و داروی آمریکا، پیش از انجام تزریق بوتاکس، دیسپورت یا زئومین، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
این نوع داروها عوارض جانبی احتمالی نیز دارند که عبارتاند از: سردرد، کبودی، درد در محل تزریق و در کمتر از یک درصد از موارد افتادگی پلک یا ابرو که در عرض چند ماه به وضعیت طبیعی خود باز خواهد گشت. اگر قصد دارید تزریق بوتاکس را امتحان کنید:
به قرص تکیه نکنید. اگر آسپرین یا ایپوبروفن بخورید، احتمال اینکه در محل تزریق دچار کبودی شوید بسیار زیاد خواهد بود؛ این داروها سبب رقیق شدن خون و افزایش خونریزی و در نتیجه ایجاد کبودی در موضع خواهند شد. به مدت ۲ هفته پس از تزریق از مصرف آنها خودداری کنید. همچنین در صورت مصرف هرگونه مکمل دارویی، حتی انواع طبیعی آنها، پیش از تزریق بوتاکس با پزشک خود مشورت کنید زیرا بعضی از این مواد (مانند قرص های روغن ماهی، گیاه جینکو و یا ویتامین E) خون را رقیق میکنند. ممکن است پزشک مصرف این قبیل مکملهای دارویی را از ۲ هفته پیش از آغاز تزریق بوتاکس برای شما منع کند.
سخت نگیرید. از پزشک بخواهید تزریق را طوری انجام دهد که ظاهری طبیعیتر و جذابتر برایتان ایجاد کند. او میزان دارو را طبق خواستۀ شما تعیین خواهد کرد.
خودسرانه اقدام به تزریق بوتاکس نکنید. دور هم جمع شدنهای دخترخانمها و خانمها سرگرمکننده است اما نه برای انجام تزریقهای بوتاکس. این روش درمانی باید توسط پزشک مورد تأیید انجمن متخصصان بیماریهای پوستی یا جراحان پلاستیک انجام شود.
سعیده اکبری