مغز انسان به گلوکز و چربی نیاز دارد تا عملکردی عادی داشته باشد. تحقیقات نشان دادند آن دسته از رژیمهای غذایی که دارای چربی یا کربوهیدرات کمتری هستند، به ویژه رژیمهایی غذایی که اسیدهای چرب ضروری کمتری دارند، برای مغز مضر هستند. زمانی که مغز دچار کمبود مواد مغذی میشود، به تدریج به سمت شرایطی میرود که بیماری آلزایمر مینامیم.
برخی افراد بیماری آلزایمر را به عنوان دیابت نوع ۳ میشناسند؛ زیرا در این بیماری نیز آسیب انسولینی وجود دارد. در نتیجه زمانی که سلولهای مغز میخواهند گلوکز را سوزانده و مصرف کنند، دچار مشکل میشوند و به یک نوع سوخت جایگزین نیاز دارند. در این مرحله روغن نارگیل وارد عمل میشود. زمانی که مغز با کمبود گلوکز مواجه میشود، میتواند روغن نارگیل را به عنوان انرژی مصرف کند. از آنجا که رژیمهای غذایی پرچرب در چشم افراد یک دیو مضر است، پذیرش مصرف روغن نارگیل کمی دشوار میشود. خوشبختانه، روغن نارگیل در حال حاضر روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکند و مزایایی که برای سلامتی دارد، بیشتر مطرح هستند.
این تحقیق از سوی پزشکی به نام Mary Newport، زمانی که وی متوجه شد همسرش دچار بیماری آلزایمر است، آغاز شد. شرایط همسر Newport به سرعت بدتر شد تا جایی که دیگر نمیتوانست کتاب بخواند یا بند کفشهایش را ببندد. درمانهای موجود هیچ فایدهای برای وی نداشتند. به همین دلیل خانم Newport که یک محقق است، به تحقیق درباره فیزیولوژی مغز و تغییراتی که در زوال عقل رخ میدهند، پرداخت. وی تصمیم گرفت که روغن نارگیل را امتحان کند. دوز روغن نارگیلی که در ابتدا استفاده کرد، روزانه ۴ قاشق غذاخوری بود. مدتی بعد نتایج شگفتانگیزی مشاهده شد. شرایط همسر وی دیگر رو به بدی نرفت و پس از مدتی وی توانست بدون کمک دیگران کتاب بخواند و راه برود.
Newport میخواست تا نتایج تحقیق خود را معتبر سازد. به همین دلیل به دنبال یک سرمایهگذار گشت تا بتواند تحقیقی در مورد رابطه روغن نارگیل با بیماری آلزایمر انجام دهد. اولین آزمایش کلینیکی این تحقیق در حال حاضر در مؤسسه USF Health Byrd Alzheimer ادامه دارد. در این تحقیق ۶۵ نفر شرکت دارند که دچار سطح خفیفی از آلزایمر هستند و نتیجه این تحقیق طی سال آینده منتشر خواهد شد.
در حال حاضر Newport روزانه ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل به شرکتکنندگان میدهد که نزدیک به ۲۰ گرم از زنجیره تریگلیسیریدهای متوسط را تأمین میکند که احتمالاً خاصیت درمانی دارند.
در حال حاضر بیشتر توصیههای بهداشتی و سلامتی که بیشتر افراد به آنها عمل میکنند به موضوع افزایش بیماری چاقی، دیابت و آلزایمر میپردازد. علاقه مفرط به غذاهای کمچرب که تصور میشود از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند، نه تنها باعث ایجاد بیماریهای قلبی میشود، بلکه بیماریهای مغزی از جمله آلزایمر را نیز به دنبال دارد. یک فاکتور دیگر تولید و مصرف روزافزون غذاهایی است که از طریق دستکاری ژنتیکی به وجود آمدهاند. این نوع غذاها در بیشتر غذاهای فرآوری شده و بستهبندی به چشم میخورند. به نظر میرسد سرمایه زیادی برای تولید زنجیرههای جدیدی از غذاهای سمی که از طریق دستکاری ژنتیکی تولید شدهاند، مصرف میشود؛ اما برای روی تحقیقات مبتنی بر درمان هیچ پولی خرج نمیشود.
اگر قصد دارید تا روغن نارگیل را در رژیم غذایی خود به کار گیرید، به دنبال روغنهای ارگانیک و غیرهیدروژنهای باشید که در حرارت پایین تولید شدهاند. اگر نگران مصرف روغن در غذاهای خود هستید، بایستی بدانید که روغن نارگیل چربی ترانس یا کلسترول ندارد و برای قلب بسیار مفید است.
بایستی تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد؛ اما دلیلی ندارد که از همین امروز مصرف روغن نارگیل را آغاز نکنید. این روغن مزایای بسیاری دارد و مطمئناً مصرف این روغن هیچ ضرری ندارد.