در این تحقیق ۱۳۹ فرد بالغ که میانگین سنی آنها حدود ۳۱ سال بود شرکت داشتند. محققان از این افراد خواستند تا یکی از دوستان مانند نامزد یا همکار خود را که به مدت بیش از یک سال با وی آشنا هستند، نیز در این تحقیق شرکت دهند. هر ۱۳۹ نفر در یک تست شخصیتشناسی شرکت کردند و شخصیتشان توسط دوستی که معرفی کرده بودند، رتبهبندی شد. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که تحقیقات نشان دادهاند دوستان ما بهتر از خود ما میتوانند خصوصیات ما را ارزیابی کنند. افراد شرکتکننده یک پرسشنامه در مورد میزان احتمال عذرخواهی آنها در شرایط خاص را پاسخ دادند.
پس از تجزیهوتحلیل پاسخها، محققان دریافتند افرادی که در زمینه وجدان و انسانیت یا صداقت، امتیاز بیشتری داشتند، بیشتر عذرخواهی میکردند. نتایج این تحقیق منطقی به نظر میرسد؛ زیرا افراد باوجدان میخواهند مثمر ثمر و مرتب باشند. در نتیجه مهارتهای سازماندهی آنها به آنها کمک میکند تا در شرایطی عذرخواهی کنند که مفید خواهد بود. همچنین جای تعجبی ندارد که افراد صادق، کارهای نادرست خود را بیشتر میپذیرند.
با این حال، همانطور که محققان اظهار داشتند، اگرچه روانشناسان کمکم متوجه میشوند کدام شخصیتها بیشتر میبخشند، اما روی دیگر سکه نیز یعنی فردی که عذرخواهی میکند، هنوز کاملاً مشخص نشده است. یک نکته جالب دیگر از این تحقیق این است که افراد سازگار، سریع عذرخواهی نمیکردند. این موضوع باعث تعجب محققان شد. البته محققان توضیحی در مورد علت این موضوع ندادهاند.