کمپانی جگوار به سختی در حال تلاش برای برقی سازی محصولات خود است. این خودرو ساز در سال گذشته اعلام کرد که از سال ۲۰۲۰ به بعد تمامی خودروهایی که تولید میکند یا تماماً برقی و یا هیبرید خواهد بود.
وبسایت اتو کار اکنون دریافته است که رؤسای کمپانی جگوار در نظر دارند تا این برند را طی یک دههی آینده به یک خودرو ساز تماماً برقی تبدیل کنند. به ادعای این نشریه طبق برنامهی جامعی که مطرح شده، طی پنج تا هفت سال آینده محدودهی خودروهای مرسوم کمپانی جگوار با خودروهای تمام برقی جایگزین خواهند شد.
این کمپانی همچنین به عنوان بخشی از این برنامه یک مدل سدان جدید کاملاً برقی به نام XJ را طی دو سال آینده و با هدف رقابت با مدل Taycan کمپانی پورشه و مدل S کمپانی تسلا عرضه خواهد کرد. در حال حاضر جزئیات چندانی در دست نیست اما به ادعای نشریهی اتوکار مدل جدید XJ به عنوان جایگزینی بدون آلاینده و فوق لوکس برای مرسدس کلاس S و مدل Flying Spur کمپانی بِنتلی ساخته خواهد شد.
از آنجاییکه مدلهای XE و XF در سال ۲۰۲۳ به پایان چرخهی زندگی خود میرسند، به گمان وبسایت اتوکار این دو خودرو احتمالاً با یک مدل کراس اور تمام برقی که به لحاظ ابعاد کمی بزرگتر از آئودی e-tron است، جایگزین خواهند شد. همچنین از آنجاییکه تولید مدلهای E-Pace و F-Pace متوقف میشود، یک مدل تماماً جدید I-Pace نیز در سال ۲۰۲۵ وارد بازار خودرو میگردد.
در این مرحله زمانی، خط تولید کمپانی جگوار به استثنای کراس اور لوکس و پرچمدار این شرکت یعنی مدل J-Pace که به احتمال زیاد حوالی سال ۲۰۲۷ از خط تولید خارج شود، عمدتاً از خودروهای برقی تشکیل خواهد شد. به گفتهی وبسایت اتوکار علیرغم شایعاتی مبنی بر از راه رسیدن مدل نسل بعدی این خودرو به همراه موتور BMW، جایگزینی برای مدل F-Type در دستور کار کمپانی جگوار قرار ندارد و در نتیجه ساخت یک مدل اسپورت برقی نیز ممکن به نظر میرسد.
گفته میشود که استقبال بسیار مثبت از مدل برقی جدید I-Pace و مشارکت ادامهدار این شرکت در مسابقات فرمول E، در پیشنهاد تبدیل جگوار به یک برند تماماً برقی تاثیر گذار بوده است.
با این وجود در حالیکه تجدید ساختار این شرکت به مرحلهی نسبتاً پیشرفتهای رسیده است اما این پروژه هنوز چراغ سبزی را دریافت نکرده است. تغییر رویهی کمپانیهای خودرو ساز به مکانیزمهای تولید و انتقال قدرت برقی در آینده اجتناب ناپذیر است اما در صورت تایید این برنامه احتمالاً زودتر از آنچه تصور میشد در دنیایی زندگی خواهیم کرد که در آن قادر به لذت بردن از صدای موتورهای با شکوه شش و هشت سیلندر جگوار نخواهیم بود.