واقعیت افزوده (augmented reality) در حقیقت ایده اضافه کردن لایهای از عناصر(مثلا تصاویر یا اعداد) بر روی اشیاء واقعی است. عینک هوشمند گوگل گلاس نمونهای ابتدایی (و شاید شکست خورده) از واقعیت افزوده است. اما این موضوع شرکتهای دیگر را از تلاش بازنداشت. Magic Leap یک استارتآپ مرموز است که گوگل سرمایه گذار اصلی آن به شمار میرود. برخی گمان میبرند که این شرکت نوپا در حال کار بر روی تکنولوژی بسیار پیشرفته واقعیت افزوده است.
امسال واقعیت مجازی که رابطه نزدیکی با واقعیت افزوده دارد، باعث پیشرفت عظیمی در ساخت هدستهایی توسط سونی، Oculus (شرکتی تصاحب شده توسط فیسبوک) و اچ تی سی شده است.
بسیاری بر این باورند که واقعیت افزوده و واقعیت مجازی (AR و VR) شکل نهایی محاسبات شخصی هستند، زیرا آنها توانایی رفع هر نوع نیازی به محدودیتهای نمایشگر در زندگی روزمره را دارند. در چنین دنیای آرمانی، کامپیوتر پوشیدنی میتوانند یک گجت واحد برای تمام کارها باشند.
شرکت اپل مثل همیشه در مورد تحقیقات و اختراعاتش درآزمایشگاههای سری این شرکت سکوت کرده است. اما مجموعه تازهای از از اطلاعات وهمچنین استخدام افراد خاص نشان میدهد که این شرکت در حال آزمایشاتی در مورد واقعیت افزوده است.
بیایید نگاهی به نشانه ها بندازیم:
اپل در می ۲۰۱۵ شرکت آلمانی Metaio رامیخرد
قبل از اینکه اپل این شرکت را بخرد و درش را ببندد، Metaio به شکل تخصصی در زمینه اپلیکیشنهای واقعیت افزوده برای موبایل فعالیت داشت. برای مثال آنها اپلیکیشنی ساختند که کاربران بتوانند لوازم منزل و مبلمان Ikea را در خانهشان تجسم کنند.
می توانید پتانسیل اپلیکیشنهای صنعتی و اقتصادی را در اینجا ببینید. علاوه بر این میتوان این ایده را به چیزهای زیادیاز جمله بازی، کنفرانس ویدئویی و سرگرمیها تعمیم داد. این همانند ایدهای است که مایکروسافت در ساخت هدست هولولنز آن را دنبال کرده است.
شرکت اپل اخیرا نیک تامپسون (مهندس هولولنز در مایکروسافت) را قاپید
طبق پروفایل تامپسون در لینکدین، وی مدیر مهندسی صوتی در پروژه هولولنز مایکروسافت بوده است. بنا بر گفته پایپر جفری (تحلیلگر Gene Munster) اپل این مهندس مایکروسافتی را در سال ۲۰۱۵ استخدام کرد. تامپسون ۲ سال بر روی پروژه ی هولولنز کار میکرده، پس به نظر می رسد که برای کمک به پروژه واقعیت افزوده اپل فرد مناسبی باشد.
اپل شرکت فیس شیپ (سازنده نرم افزار نقشهبرداری صورت) را در اواخر سال گذشته خرید
شرکت FaceShift تکنولوژی تحلیل حرکات صورت افراد با دوربینهای مخصوص برای ساخت تصاویرمتحرک الکترونیکی و مجازی را ابداع کرده است. تیم جلوههای ویژه فیلم "جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد" از این تکنولوژی برای ساخت ماسک های نیروهای بیگانه بهره برد تا کار را هر چه بیشتر طبیعی جلوه دهد.
اپل شرکتی را خرید که به ساخت کینکت ویژه ایکس باکس کمک کرد
اپل شرکت اسرائیلی" پرایم سنس" را دو سال پیش خرید. این شرکت دوربینهای متحرک می سازد و تکنولوژی آن در
دوربین کینکت اولین ایکس باکس هم مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع از تشخیص دستورات حرکتی می تواند در دنیای واقعیت افزوده و ابزارهای آن بسیار مهم باشد، چون این وسایل هیچ ابزار کنترلی فیزیکی معمولی را در اختیار ندارند. برای مثال هولولنز مایکروسافت از دستورات حرکتی (جسچر) برای جابجایی در رابط کاربری بهره می برد.
اپل ایدههای جدیدی برای هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در سر دارد
اما زیاد هیجان زده نشوید
اپل در سالیان آینده به دنیای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی وارد می شود که هنوز چندین سال با آن فاصله داریم. هنوز در ابتدای راه این تکنولوژیها هستیم و شرکتهای رقیب اپل نیز هیچ محصول واقعی را عرضه نکردهاند که بتواند جایگزین موبایلهای هوشمند یا لپ تاپ ها باشد. در حال حاضر علاقه اپل دستیابی به پلتفرمی است که هنوز کاملا تجربی است.