بیمه مسافرتی از آن دسته بیمه نامه هایی است که فقط با موضوع مسافرت در ارتباط بوده و به نحوی یک بیمه تخصصی محسوب می شود.
و البته بسیار بسیار برای افرادی که قصد دارند به خارج از کشور سفر کنند واجب و ضروری است. اما با توجه به اینکه مقوله بیمه یک موضوع تخصصی هست و قاعدتاً همه مردم در این رابطه اطلاعات زیادی ندارند، در این مطلب قصد داریم کمی در رابطه با نکات ضروری که در خرید و استفاده از بیمه مسافرتی باید بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم:
1- بیمه مسافرتی را باید حتماً قبل از اینکه از کشور ایران خارج شوید تهیه کرده باشید، بنابراین برای افرادی که خرید بیمه را فراموش کنند، امکان خرید از خارج از کشور میسر نیست.
2- برای برخی از کشورها از جمله کشورهای عضو پیمان شنگن و همچنین کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، تایلند و گرجستان وقتی شما قصد گرفتن ویزا را دارید، از شما بیمه مسافرتی معتبر درخواست می کنند. این بیمه نامه را باید به مدت ویزا دریافت کنید، حتی اگر خودتان قصد دارید که کمتر از مدت ویزا به این کشور مسافرت کنید. خرید بیمه مسافرتی به مدت ویزا این مزیت را دارد که اگر قصد داشتید بیشتر هم اقامت داشته باشید، بیمه نامه شما تا پایان سفر برای شما معتبر و قابل استفاده خواهد بود.
3- در بین شرکت های بیمه در حال حاضر شرکت بیمه سامان خدمات پرداخت خسارت در مقصد را انجام می دهد. به این معنی که اگر بیمه مسافرتی سامان خریداری کرده باشید، در صورتی که دچار حادثه یا بیماری یا مواردی که در بیمه نامه مسافرتی تحت پوشش قرار گرفته است، بشوید فقط کافی است که با شماره مرکز پرداخت خسارت بیمه مسافرتی سامان تماس گرفته و خسارت را در همان کشور دریافت کنید یا اینکه کمک رسان بین المللی بیمه سامان مبلغ هزینه ها را به مرکز درمانی پرداخت خواهد کرد.
4- برای دریافت خسارت نیازی به اصل بیمه نامه ندارید. اگر بیمه نامه را به صورت اینترنتی خریداری کرده باشید، همین که مشخصات و شماره بیمه نامه یا تصویر آن را به همراه داشته باشید، در تماس با کمک رسان می توانید خدمات مربوط به خسارت را دریافت کنید.
5- اگر به هر دلیل به شما ویزا داده نشد و البته از کشور هم خارج نشده باشید، این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید به نمایندگی بیمه ای که بیمه نامه را از آن نمایندگی خریداری کرده اید مراجعه کرده و بیمه مسافرتی خود را ابطال کنید و بعد از چند روز وجهی را که بابت حق بیمه پرداخت کرده بودید دریافت کنید.
6- شاید برای شما هم این سوال به وجود آمده باشد که حق بیمه مسافرتی چطور محاسبه می شود؟ پاسخ این است که سن شما، کشور مقصدی که قصد دارید به آنجا سفر کنید، مدت مسافرت و میزان تعهدی که انتخاب می کنید، در میزان حق بیمه پرداختی شما تأثیر مستقیم دارد.
7- بیمه نامه مسافرتی با بازگشت شما از سفر متوقف نمی شود. به این معنی که اگر بیمه نامه مسافرتی سه ماهه خریداری کرده باشید و به طور مثال دو ماه بعد از سفر باز گردید، بیمه نامه تا یک ماه بعد از بازگشت شما معتبر بوده و بعد از آن به انتهای خود می رسد.
8- بیمه مسافرتی سامان این امکان را دارد که برای اتباع خارجی که قصد خروج از ایران را دارند هم بیمه مسافرتی دریافت کرده و از خدمات بیمه سامان استفاده کنند.
9- در صورتی که زیاد مسافرت می کنید، می توانید یک بیمه نامه یک ساله سراسر جهان تهیه کنید و برای تمام مسافرت های خود از همین بیمه نامه استفاده کنید. هم حق بیمه به مراتب کمتری پرداخت می کنید و هم اینکه زمان کمتری را که نیاز بود هر بار برای خرید بیمه نامه سپری کنید را پس انداز می کنید. البته در این حالت باید به خاطر داشته باشید که بیمه نامه مسافرتی در هر سفر حداکثر 92 روز معتبر است و در صورتی که یک سفر شما بیشتر از 92 روز به طول می انجامد، طرح بیمه نامه یکساله برای شما مناسب نیست.
1 نظر
ممنون بابت نکته هایی که بیان کردید. من دو سال پیش که میخواستم سفر اروپایی برم از جلوی سفارت یه بیمه مسافرتی خریدم که اشتباه کردم. چون هم گرون بهم داد و هم اینکه بعد از اینکه از سفارت برگشتم و خواستم یه تغییر توی شرایط بیمه سفرم ایجاد کنم قبول نکردن.