همه ما موقعیت جدایی را تجربه کردهایم. شاید زمانی که آماده نبودهایم از شریک خود جدا شدهایم در حالی که هنوز به او احساس داشتهایم. اما چه طور باید در این زمان محکم و قوی بمانیم؟
قوی بودن بلافاصله بعد از جدایی بسیار سخت است، در این مرحله شما باید ابتدا به خود اجازه سوگواری دهید. اما دیر یا زود زمان کار خود را میکند و شما را درمان خواهد کرد و شما را حتی محکمتر خواهد کرد. شاید این ضرب المثل را شنیده باشید که “چیزی که تو را نکشد، قویترت میکند!”.
چه طور با سوگواری کنار بیاییم
۱- قبول کنید که احساس ناراحتی کردن امری طبیعی است
دانشمندان مشاهده کردند که جدایی همان الگویی را در مغز ایجاد میکند که جراحات فیزیکی دارند. مطمئنا زمانی که از کسی جدا میشوید احساس ناراحتی میکنید و این امری طبیعی است. بدانید که تنها شما نیستید که در این موقعیت ناراحتید، همه افراد این حس را تجربه میکنند. دانستن این موضوع باعث میشود راحتتر با اندوهتان کنار آیید.
۲- اجازه دهید برون ریزی داشته باشید
تظاهر نکنید که خوب هستید و نخواهید که احساساتتان را خفه کنید. به خودتان نگویید “من خوبم” یا “مسئله مهمی نیست”. این کار باعث میشود اوضاع در دراز مدت بدتر شود. اگر به خود اجازه دهید احساساتتان را نشان دهید، باعث میشود بتوانید بهتر از آنها عبور کنید. اگر دوست دارید گریه کنید.
گریه، درمانی خوب برای این روزهای شما است. گریه کردن باعث از بین رفتن حس غم و اندوه و عصبانیت خواهد شد. اگر در دوستان و آشنایان کسی را دارید که با او راحت هستید، میتوانید نزد او رفته و با او درد و دل کنید. سعی کنید از رفتارهای پرخاشگرانه مثل جیغ زدن، شکستن اشیا و آسیب زدن دوری کنید.
۳- احساساتتان را بنویسید
به جای پنهان کردن و نادیده گرفتن احساساتتان آنها را بیان کنید. این کار به شما کمک میکند بپذیرید که الان احساس غم و اندوه میکنید، اما شرایط همیشه هم به این صورت نمیماند. نوشتن احساساتتان باعث میشود آنها را بهتر درک تحلیل و کنید. این اولین قدم برای بهبود وضعیت است.
روزانه ۲۰ دقیقه را به این کار اختصاص دهید و از احساسات عمیق درونی و ترسهاتان بنویسید، از تجربیاتی که درون رابطه به دست آوردید. دلایل معمول بهم خوردن یک رابطه شامل عدم استقلال، بسته بودن ذهن و نداشتن حسی خاص به طرف مقابل است.
۴- نوشتههاتان را بازبینی کنید
نوشتن احساسات قدم اول است، قدم بعدی این است که یک بار دیگر به نوشتههاتان نگاه کنید و احساساتتان را بخوانید و بفهمید چرا این احساسات را دارید. فکر کردن راجع به احساساتتان باعث میشود آنها را بهتر درک کنید. یکی از ترسهای معمول بعد از جدایی این است که شاید دیگر نتوانید کسی را پیدا کنید که شما را دوست داشته باشد. این ترس طبیعی است اما نباید آن را باور کنید. بسیاری افراد هستند که میتوانند شما را دوست داشته باشند.
۵- همواره جملات مثبتی را با خود تکرار کنید
جدایی میتواند تاثیرات مخرب بیشماری روی اعتماد به نفس شما داشته باشد. با نشان دادن اندکی محبت به خودتان میتوانید به خودتان یادآوری کنید که شما انسانی فوق العادهاید. پس بار دیگری که افکار منفی راهشان را به ذهن شما باز کردند، آنها را با افکاری مثبت عوض کنید.
به خودتان بگویید:
– من سزاوار عشق هستم و افرادی هستند که این را متوجه شوند.
– الان ناراحت هستم اما شرایط همیشه اینگونه نخواهد ماند.
– مقداری از ناراحتی که احساس میکنم مربوط به آزاد شدن مواد شیمیایی در بدنم است که نمیتوانم کاری برای آن انجام دهم.
۶- لیستی از ویژگیهای مثبتتان تهیه کنید
جدایی میتواند کاری کند که به ارزش خودتان شک کنید. در نتیجه مهم است که ویژگیهای مثبتتان را به خودتان یادآوری کنید.
مطالعات نشان داده زمانی که به خودتان یادآوری میکنید که شما ارزش عشق را دارید، بهتر با غم و اندوه بعد از جدایی کنار میآیید. لیستی از چیزهای عالی، جالب و جذابی درمورد خودتان تهیه کنید و زمانی که احساس بدی داشتید و حس خمودگی داشتید، آن لیست را مرور کنید.
۷- حامی پیدا کنید
زمانی که از شریکتان جدا میشوید، طبیعی است که احساس منزوی بودن و تنهایی کنید. بیرون رفتن با دوستان و افرادی که دوستشان دارید به شما یاد آوری میکند که تنها نیستید و تعداد زیادی دوست دارید که به شما عشق میورزند.
قوی بمانید
۱- با شریک سابقتان به طور کامل قطع ارتباط کنید
حتما دلیلی داشته که از شریکتان جدا شدهاید. اینکه با شریک سابقتان کمترین ارتباطی نداشته باشید، یکی از مراحل اصلی در التیام، بعد از جدایی است. ممکن است خیلی تمایل داشته باشید با او تماس بگیرید، در این مواقع دلایلی که به خاطر آنها با او بهم زدهاید را با خود مرور کنید. قوی بمانید و از تلفن دوری کنید!
۲- یادگاریها را دور بریزید
نگه داشتن هدیههایی که شریک سابقتان به شما داده و یا عکسهای دو نفرهتان تنها زمان التیام ناراحتیتان را بیشتر میکند. حتی ممکن است با نگه داشتن آنها و دیدنشان احساس ناراحتی، عصبانیت و یا تنهایی کنید.
۳- رفتار مودبانه داشته باشید
دعوا کردن با شریک سابقتان و یا پشت سر او حرف زدن کار راحتی است، اما باید از این رفتارها دوری کنید. در غیر این صورت تنها تمرکزتان بر گذشته خواهد بود و ممکن است حتی دوستانتان را هم از دست دهید. به علاوه که این کار اصلا انسانی و اخلاقی نیست.
۴- از تصمیم گیریهای ناگهانی خودداری کنید
ممکن است بعد از جدایی بخواهید ناگهان موهاتان را کوتاه کنید و یا حتی روی بدنتان خالکوبی کنید.
این کارها به ما کمک میکنند که فکر کنیم تغییر کردهایم و الان انسانی دیگر هستیم، کسی که این رابطه را نداشته است. اما بدانید که در این دوران تغییرات هورمونی در بدن شما صورت گرفته است و تصمیماتی که الان میگیرید به احتمال زیاد اشتباه هستند.
۵- خودتان را مشغول نگه دارید
مشغول نگه داشتن و حواس خود را پرت کردن درمانهایی موقتی هستند اما بسیار موثرند و میتوانند فکرتان را از جدایی بیرون آورند. خودتان را با فعالیتهای که دوست دارید مشغول کنید، به خصوص اگر این فعالیتها جدید و هیجان انگیزند.
۶- ورزش کنید
ورزشی روشی عالی برای مبارزه با غم و اندوه دوران جدایی است. ورزش باعث آزاد شدن هورمون اندورفین در مغز میشود. این هورمون در ایجاد حس شادی دخیل است. ورزش کردن به طور روزانه و مرتب باعث میشود افسردگی و عصبانیت از شما دور بماند. بهتر است روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
یاد بگیرید پیشرفت کنید
۱- شاد باشید
شاد بودن بعد از جدایی سخت به نظر میآید، به خصوص اگر هنوز در غم و اندوه هستید. به هر حال داشتن سرگرمی شاد و بدون در موقعیتی که به شما خوش بگذرد، مانند دارویی برای مغزتان خواهد بود. شادی باعث میشود عصبانیت و افسردگیتان از بین برود و افکاری مثبت جای آن را بگیرد.
۲- به خودتان جایزه بدهید
به خرید بروید و هر چیزی که دوست دارید برای خودتان بخرید. اگر لباس میخرید سعی کنید لباسهایی را انتخاب کنید که اعتماد بنفس شما را افزایش میدهند.
۳- با اجتماع در ارتباط باشید
اینکه تمرکزتان را از روی خودتان بردارید کمک میکند که دوران اندوه پس از جدایی زودتر تمام شود. تحقیقات نشان داده مهربانی با دیگران و کمک به بقیه میتواند حال شما را خیلی بهتر کند.