بهترین انیمیشنها همیشه لزوما اثری از دیزنی یا پیکسار نیستند و برخی از انیمیشنهای سالهای اخیر نیز به خوبی این موضوع را ثابت کردند. دنیای انیمیشن از دوران اولیه خودش که شامل آثار کلاسیک و ساخته شده با دستی همچون سفید برفی (Snow White) و بامبی (Bambi) است، راه طولانیای سپری کرده است. با این حال، برخی از جنبههای این آثار کلاسیک همچون داستانهای خارقالعاده، حس شگفتی و کاراکترهای ماندگار امروزه نیز در انیمیشنها دیده میشوند و مهم نیست که انیمیشنها ساخته پیکسار یا دیزنی باشند یا یک استودیو کوچک و مستقل، تا زمانی که بتواند داستانهای جذابی را بازگو کند، موفق خواهد بود. در ادامه این مطلب همراه با ما باشید تا با بهترین انیمیشنهای سالهای اخیر آشنا شوید که از دیزنی و پیکسار نیستند.
درهمین رابطه بخوانیم: تفاوت انیمیشن و انیمه چیست؟
۱۰. انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم: دنیای پنهان
How to Train Your Dragon: The Hidden World
انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم: دنیای پنهان (How to Train Your Dragon: The Hidden World) محصول سال ۲۰۱۹ میلادی توسط استودیو انیمیشنسازی دریمورکس ساخته شده و دنبالهای برای آثار قبلی به شمار میرود و یک ماجراجویی دیگر بر محوریت کاراکتر وایکینگی هیکاپ را به تصویر میکشد که به یک جهان پنهان میرود.
او در این ماجراجویی تنها نیست و دوست اژدهایش به نام توثلس نیز همراه او است و حالا او در اینجا باید با قدرتمندترین دشمنش روبهرو شود. این اثر همانند دو فیلم قبلی، آتشین و واقعگرایانه است و توانسته این فرنچایز را به سطح بالاتری ارتقاء بدهد. از سوی دیگر، این فیلم توانسته پایان رضایتبخشی را برای این سهگانه شگفتانگیز رقم بزند.
۹. انیمیشن بدنم را گم کردم
I Lost My Body
انیمیشن بدنم را گم کردم (I Lost My Body) محصول سال ۲۰۱۹ میلادی است و یک خط داستانی ساده دارد و یک دست بریده شده را دنبال میکند که از آزمایشگاه بیرون میرود تا بدن خودش را پیدا کند. این انیمیشن موضوعات پیچیده و تأملبرانگیزی را پیرامون غم، تنهایی و خودیابی مورد بررسی قرار میدهد. با اینکه این انیمیشن فرانسوی در ظاهر ممکن است عجیب به نظر برسد اما با استفاده از تصاویری مهیج، موسیقیهای روحانگیز و پیچشهای داستانی به موقع توانسته کاری خارقالعاده انجام بدهد. بینندهها به خوبی از لحاظ احساسی روی این انیمیشن وابسته میشوند و داستان آن را دنبال میکنند و این اثر واقعا شایسته نامزد شدن برای جایزه اسکار بوده است.
۸. انیمیشن کلاوس
Klaus
انیمیشن کلاوس (Klaus) محصول سال ۲۰۱۹ میلادی است و انیمیشن دو بعدی سنتی را با سه بعدی مدرن ترکیب کرده و یک تجربه بصری پر جنبوجوشی را برای بینندهها به ارمغان آورده است. از منظر داستانسرایی نیز باید گفت که این اثر واقعا توانسته به خوبی داستان خودش را برای بینندهها به تصویر بکشد و آنها را مجذوب خودش نگه دارد.
این انیمیشن به خوبی توانسته تصویری دلگرمکننده را برای مخاطبان به نمایش بگذارد و نشان بدهد که چطور مهربانی میتواند حتی در تاریکترین روزها شادی را به ارمغان بیاورد. آنچه که سبب شده تا انیمیشن «کلاوس» ماندگار باشد، جسارت سازندگان آن برای وارد شدن به موضوعات تیرهتر است.
۷. انیمیشن فرزند آبوهوا
Weathering With You
انیمه فرزند آبوهوا (Weathering With You) به نویسندگی و کارگردانی ماکوتو شینکای است که بیشتر به خاطر ساخت انیمه تحسین شده نام تو (Your Name) شهرت دارد. این اثر داستانی عاشقانه و فانتزی را حول محور رابطه دانشآموزی دبیرستانی به نام هداکا و دختر جوانی به نام هینا روایت میکند. با این حال، این انیمه فراتر از درامی عاشقانه است و یک ته رنگ اجتماعی و فلسفی دارد که تأثیر فعالیتهای انسانی بر روی محیط زیست را برجسته میکند.
۶. انیمیشن ولف واکرز
Wolfwalkers
انیمیشن ولف واکرز (Wolfwalkers) از لحاظ درون مایه و سبک شبیه به آثار استودیو جیبلی است و اتفاقات آن در ایرلند جریان دارد، جایی که یک شکارچی جوان به نام رابین میآموزد که گرگها در دنیای او بسیار مهربانتر و جادوییتر از آن چیزی هستند که تصور میشود.
همین نیز او را در مسیری علیه پدرش قرار میدهد اما به او کمک میکند تا با دختری از قبیلهای از گرگهای اسرارآمیز و با توانایی تغییر شکل آشنا و دوست شود. در حالی که زیرمتن جذابی پیرامون استعمار و محیط زیست در خط داستانی این انیمیشن وجود دارد، جذابیت آن در زیباییشناسی آبرنگ آن است.
۵. انیمیشن میچلها در برابر ماشینها
The Mitchells Vs. The Machines
انیمیشن میچلها در برابر ماشینها (The Mitchells Vs. The Machines) محصول سال ۲۰۲۱ میلادی است و داستان ماجراهای خندهدار و گاهی ناگوار یک خانواده را روایت میکند که چارهای جز مبارزه با ارتشی از رباتهای شرور ندارند. این اثر توانسته پیچش داستانی خانوادگی را وارد زیرژانر علمی تخیلی انسانها در برابر تکنولوژی کند و پر از سکانسهای اکشن و احساسی است. این انیمیشن همچنین از حضور صداپیشههای برجسته و توانمندی همچون ابی جانسون، دنی مکبراید و مایا رودولف بهره میبرد و در آن سکانسهایی با جلوههای ویژه خیرهکننده و جذاب به چشم میخورند.
۴. انیمیشن مارسل، صدف کفش به پا
Marcel The Shell With Shoes On
انیمیشن مارسل، صدف کفش به پا (Marcel The Shell With Shoes On) قسمتی لایو اکشن و قسمتی استاپ موشن است و داستان یک حلزون را روایت میکند که پس از منتشر شدن مستند کوتاهی از وی توسط یک فیلمساز به صورت آنلاین، اکنون از شهرت بسیار زیادی برخوردار است.
این فیلم توانسته داستان این حلزون جالبتوجه و دوستداشتنی را توسعه بدهد، حلزونی که پس از محبوبیت، اکنون با خطرات غیر قابل پیشبینیای مواجه است اما امیدوار است که خانواده از دست رفته خودش را پیدا کند. همین موارد نیز سبب شدند تا این اثر بسیار لطیف، سرگرمکننده و در عین حال پر از درسهایی از زندگی باشد.
۳. انیمیشن گربه چکمهپوش: آخرین آرزو
Puss in Boots: The Last Wish
انیمیشن گربه چکمهپوش: آخرین آرزو (Puss in Boots: The Last Wish) اثری از فرنچایز شرک به شمار میرود که دنبالهای برای فیلم اصلی خودش است و در سال ۲۰۲۲ میلادی به روی پرده سینماها آمده است. این اثر داستان این گربه را دنبال میکند که مصمم است تا پس از اینکه هشت جان خودش را از دست داده، بتواند با استفاده از ستاره آرزو، این جانهای از دست رفته خودش را بازپس بگیرد. این دنباله توانسته جذابیتهای فیلم اصلی را درون خودش حفظ کند و در عین حال، شخصیت اصلی را رشد بدهد.
۲. انیمیشن هیولای دریا
The Sea Beast
انیمیشن هیولای دریا (The Sea Beast) یک ماجراجویی دریایی جذاب و مهیج را به نمایش در میآورد و نشان میدهد که چیزهای بسیار زیادی فراتر از تصور در جهان وجود دارند. این اثر داستان خدمه کشتیای را دنبال میکند که به دنبال شکار هیولای دریایی هستند و این در حالی است که دختری جوان و مشتاق نیز به صورت مخفی با آنها در این سفر همراه شده است. بهترین لحظات این انیمیشن، زمانی است که در آن، سکانسهای رنگارنگ و روشن را به نمایش میگذارد و تصاویری خیرهکننده را به تصویر میکشد.
۱. انیمیشن پینوکیو
Guillermo del Toro’s Pinocchio
انیمیشن پینوکیو ساخته گییرمو دل تورو (Guillermo del Toro’s Pinocchio) توانست در مراسم اسکار سال ۲۰۲۳ میلادی جایزه اسکار بهترین انیمیشن سال را از آن خودش کند. این درام استاپ موشن برداشتی تازه و تاریک از داستان کلاسیک پینوکیو به شمار میرود و توانسته در آن به موضوعات جالبتوجهی بپردازد. البته باید گفت که لحظات تاریک این انیمیشن سرویس آنلاین نتفلیکس در تعادل بسیار خوبی با مواردی امیدوارکننده قرار دارد و این در حالی است که پایانی بسیار خوب و رضایتبخش را برای داستان رقم میزند.
26 نظر
عاطفه جان
فروردین ۱۳, ۱۴۰۲ در ۰۰:۲۷وای وای وای چقدر توهین آمیز به هم جواب میدین😓
mahan_king
فروردین ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۸:۰۰و در ضمن انیمه سریالی هست و چند فصله برعکسه انیمیشن که چند قسمت بیشتر نیست
mahan_king
فروردین ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۷:۵۸برید انیمیشنه inside out و انیمه ناروتو رو ببینید تا فرقه انیمیشن های ژاپنی با انیمه های ژاپنی رو بفهمید
شهاب الدین حدیدی
فروردین ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۲:۴۲سلام به همه
پیشنهاد میکنم برای اینکه بیشتر درباره فرق انیمه و انیمیشن و طبقه بندی این سبک از فیلم ها بدانیم این مطلب را هم بخوانیم:
https://footofan.com/what-is-the-difference-between-anime-and-animation
...
فروردین ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۶😂ولی انیمه انیمیشن نیست تو درک نمیکنی هنوز ولی من می دونم
eshnider999
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۲۱:۳۵حیف دکمه لایک نداره 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
پوکر فیس
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۱۴:۴۸این هایی که میگن انیمه انیمیشن هست مثل اینه که به علف بگی آب (میگن آب مایه ی حیاته)یعنی به کل موجودات بگیم آب؟
به مواد مذاب بگیم آتیش
به چراغ قوه بگیم خورشید
.
و کسی که گفتی هر تصاویری که تکرار بشه انیمشنه، درسته اما انیمه تصاویر نیست ،نقاشیه
این ها رو نگید به ما اوتاکو ها بر میخوره
Otako
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۰۴لایک دادا
Army Forever 🥺💜🎊🎈
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۱۳:۴۵خااااک تو سر همه ی اونایی کنم که فک میکنن انیمه انیمیشن نیس خب منگلای خر انیمه جزوی از انیمیشنه فقط توی مایه های دو بعدی و ژاپنی قرار داره و گرافیکش فرق میکنه همییییین! انیمه از شاخه های انیمیشنه خااااک
رهام
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۲۰:۲۹اخه چیزی که ما میبینیم یک گی تی لز فن نمیبیند
eshnider999
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۲۱:۳۸تویی که از انیمه هیچی سرت نمیشه حرف نزن انیمه رو از رو مانگا می سازن و فقط مال ژاپنه ولی انیمیشن رو هر خری می تونه بسازه هر جای دنیا تو برو همون
((گی تی لز)) گوش بده
OTAKO
فروردین ۱۲, ۱۴۰۲ در ۰۰:۱۴کارمون به کجا کشیده شده که اوتاکوها میبینن کره ای ها (بی تی اس فنای گی پرست) میان انیمه ی ژاپنی میبینن! همون برین شبا با آدمای گروه بی تی اس بخوابین نتتونو الکی حدر ندین.
آرین
فروردین ۱۴, ۱۴۰۲ در ۰۲:۰۶اصلا ربطی بهم ندارن یه شباهتی هایی دارن ولی اصلا ربطی ندارن بهم با سپاس ….. فکر میکنی خیلی حالیته
ناشناس
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۰۴:۲۰ببخشید نمی خوام بی ادبی کنم ولی خداوکیلی زشت که به انیمه می گین انیمیشن بعضی از شما میگین داخل یه شاخن خوب مگه داخل یه شاخه نیستن عزیزم برو انیمه رو با انمیشن مقایسه کن بعد بیا ببینم چی میگی
عسل
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۰۴:۱۹ببخشید نمی خوام بی ادبی کنم ولی خداوکیلی زشت که به انیمه می گین انیمیشن بعضی از شما میگین داخل یه شاخن خوب مگه داخل یه شاخه نیستن عزیزم برو انیمه رو با انمیشن مقایسه کن بعد بیا ببینم چی میگی
ناشناس
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۲:۱۳چرا به انیمه انیمیشن میگین
چرا اینقدر توهین میکنین 😒🤬😠😡😤
امیرحسین
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۰۰:۰۵😐😐😐چی میگی هر چیزی واقعیت نداشته باشه و تصاویری که پشت سرهم تکرار شده انیمیشنه
ستایش
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۱:۱۴خاک تو سرتون که هیچی بلد نیستین
فرزند اب و هوا انیمه ژاپنیه منگلا
شهاب الدین حدیدی
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۱:۴۷هنرتون هم اگر مثل ادبتون باشه که واویلا ….
آخر مطلب سورس مطلب است و نوشته شده از کجا ترجمه شد!!!
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۰۰:۱۲فرزند اب و هوا انیمس نه انیمیشن
شهاب الدین حدیدی
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۰۶:۵۹در شاخه انیمیشن ها هستند
در توضیح نوشته شده انیمه
علی محمد پناه
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۲:۰۳انیمه یک سبک خاص از انیمیشن به شمار میره. از سبکای دیگه هم میشه به استاپ موشن، دو بعدی و سه بعدی اشاره کرد که همه شون تو شاخه انیمیشن جای میگیرن.
Harley Quinn
فروردین ۷, ۱۴۰۲ در ۱۸:۵۲میچل ها در برابر ماشین ها جزو پیکسار هست
علی محمد پناه
فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۲:۰۰انیمیشن «میچلها در برابر ماشینها» رو استودیو انیمیشنسازی سونی ساخته و نتفلیکس پخشش کرده.
عاطفه جان
فروردین ۱۳, ۱۴۰۲ در ۰۰:۲۶وای وای وای چقدر توهین آمیز به هم جواب میدین😓
.......
فروردین ۹, ۱۴۰۲ در ۱۹:۴۷بدنم رو گمکردم فیلم فوق العاده بیخودی بود