کتاب رازهای روانشناسی تاریک درباره تکنیکهایی برای کنترل افراد، شستشوی مغزی آنها و آشنایی با نکاتی برای فریب دادن انسانها است که به نوعی یک “قدرت منفی” شناخته میشود. این کتاب توسط ویلیام کوپر نوشته شده و به سرعت به یکی از کتابهای پرفروش حوزه روانشناسی تاریک تبدیل شده است.
در ادامه با ارائه نکات مهم کتاب، به بررسی خلاصه کتاب رازهای روانشناسی تاریک و بررسی تکنیکهای روانشناسی تاریک میپردازیم.
بررسی مفهوم روانشناسی تاریک
به نقل از کتاب رازهای روانشناسی تاریک به ترفندی که از آن برای کنترل ذهن و فریبکاری بر روی دیگر افراد استفاده میشود و در ظاهر ممکن است جنبهای غیر انسانی داشته باشد، روانشناسی تاریک میگویند.
روانشناسی تاریک با استفاده از ضعفهای ذهنی افراد آنها را مجبور به انجام کارهایی میکند که در حالت عادی تمایلی به انجام آن ندارند. به عنوان مثال مجبور کردن افراد برای خرید یک محصول، یا وادار کردن او به انجام عملی مجرمانه که خود شخص در حالت عادی قصد انجام آنرا ندارد.
هرچند در اصل ماهیتی غیر اخلاقی دارد اما گاهی از روانشناسی تاریک در جهت مثبت هم استفاده میشود. مانند وقتی که یک پزشک برای درمان بیمارانش از این تکنیک استفاده میکند تا بیمار بر ترس و دردهای خود غبه کند.
افرادی که از این روش استفاده میکنند با درک تفکر، عواطف و احساسات افراد، سوار بر ذهن آنها میشوند و انجام کاری را القا میکنند که به منفعت خودشان باشد و درواقع از افراد سواستفاده میکنند.
ویژگی مشترک افرادی که از روانشناسی تاریک استفاده میکنند
سه ویژگی مشترک در افرادی که از روانشناسی تاریک استفاده میکنند وجود دارد که با آگاهی از آنها تا حد زیادی میتوانیم از این افراد فاصله بگیریم.
- خودپسندی: یک اختلال روانی است که در آن فرد بیشاز حد به خود توجه دارد به گونهای که دیگران را نادیده میگیرد. رسیدگی زیاد به ظاهر در این افراد بیشتر دیده میشود و اغلب انتظار دارند که امور دیگران در جهت خواستههایشان باشد.
- ماکیاولیسم: نوعی واکنش دفاعی در افراد است که احساس خطر و ناامنی میکنند و در غالب رفتارهای فریبآمیز آن را بروز میدهند. از علائم آن میتوان به خشونت و عدم اعتماد در روابط اشاره کرد.
- سایکوپاتی: در این اختلال فرد حس عذاب وجدان نداشته و احساس پشیمانی نمیکند و دارای رفتارهای فریبکارانه است. متاسفانه این دسته از افراد از دید دیگران جذابیت بالایی دارند. نشانههای خشونت در رفتار این افراد دیده میشود، با این وجود همه آنها جنایتکار نیستند و ممکن است در جامعه رفتار قابل قبولی داشته باشند.
در ادامه برای درک بهتر، به خلاصهای از “کتاب رازهای روانشناسی تاریک” میپردازیم.
خلاصه کتاب رازهای روانشناسی تاریک + تکنیکها
کتاب رازهای روانشناسی تاریک اثر ویلیام کوپر در حوزه کتابهای روانشناسی است. مطالعات در حوزه روانشناسی زیاد بوده اما شاید کمتر کسی در خصوص روانشناسی تاریک اطلاعاتی داشته باشد که امروزه دانستن اطلاعات درباره آن برای هر فردی میتواند سودمند باشد. به همین دلیل است که خلاصه کتاب رازهای روانشناسی تاریک را در این محتوا ارائه میدهیم.
اگر به یک موضوع در جامعه به شکل مکرر اشاره شود به تدریج افراد آن جامعه ناچار به پذیرش آن خواهند شد. حتی اگر یک نفر 3 مرتبه به طور یکسان نظر خودش را بیان کند به احتمال زیاد سه نفر دیگر با او هم عقیده میشوند. در این فرایند شخص از تکرار برای همسو کردن دیگر افراد بهره میبرد.
کسی که سعی دارد دیگران را با خودش هم عقیده کند باید تلاش زیادی کند که مخاطبش به او علاقه پیدا کنند چرا که همین امر موجب میشود که راحتتر به او اعتماد کرده و او را بپذیرد. در جذب دیگران دو مورد حائز اهمیت میباشد، یکی جذبه ظاهری و برخورد شما و دیگری ایجاد وجه مشترک بین شما و آن فرد است.
کسی که به جنبه ظاهری و جذابیت خود توجه میکند و برخورد مناسبی با دیگران دارد به راحتی میتواند نظر آنها جلب کند.
ایجاد وجه اشتراک و همدلی با دیگران از این خاطر اهمیت دارد که انسانهای همدل معمولا مهربان هستند و درک بالایی از انسانیت دارند و معمولا در کنترل افرادی که از وجدان بی بهره هستند قرار میگیرند. یک انسان همدل اگر متوجه شود که مورد سواستفاده قرار گرفته و از کسی ضربه خورده، به افسردگی شدیدی دچار میشود.
برای توصیف روانشناسی تاریک از کلمه “جنایت” هم میتوان استفاده کرد چرا که جنبههای متفاوت افکار انسانها را جستجو میکند و از ضعفها برای ضربه زدن به آنها استفاده میکند. روشی که با فراهم کردن امکان آسیب به همنوعان پیادهسازی شده است.
در ابتدای خلاصه کتاب رازهای روانشناسی تاریک به 3 لایه از ویژگیهای شخصیتی افرادی که این روند را در پیش گرفتهاند اشاره کردیم. خودشیفتگی، ماکیاولیسم و سایکوپاتی.
روانشناسی تاریک نمیتواند کنترل ذهن همه اشخاص را دربر بگیرد و فقط روی افرادی تاثیر دارد که دچار کمبود و خلاء ذهنی هستند و به دنبال پرکردن این خلاء میروند. افرادی که قبل از آنکه به شناخت خود توجه کنند، به شناخت غیر از خود میپردازند.
مخربترین تاثیر که اجرای تکنیک های روانشناسی تاریک بر روی افراد ایجاد میکند، حس بیاعتمادی و تشدید خلاء در فرد است. برخی اعتقادشان را از دست میدهند، برخی منزوی شده و ارتباطشان با دیگران کم میشود و در حالتی فجیعتر عدهای دست به خودکشی میزنند. پس باید از تاثیر بد این روش مطلع بود و سعی کنیم چنین حیلههایی را با آگاهی شناسایی کنیم.
یکی از روشهای دیگر مورد استفاده توسط فرد عامل، جداسازی شخص هدف از دیگر افراد هست. با این روش این اطمینان حاصل میشود که دیگران نمیتوانند رویهی کنترل ذهنی را تغییر دهند و طرز تفکر فرد هدف را تغییر دهند. عامل روانشناسی تاریک سعی دارد شما را از دوستان، اطرافیان و خانواده دور کند تا با آسودگی بیشتری به کنترل افکارتان ادامه دهد.
برای ایمن کردن خود از روانشناسی تاریک باید بیشتر از هرچیز به کنترل افکار، احساسات و شناخت خود بپردازیم و نسبت به نقاط ضعفمان آگاه باشیم تا امکان آسیب از جانب افراد سودجو را به حداقل ممکن برسانیم.
خلاصه کتاب رازهای روانشناسی تاریک اثر ویلیام کوپر را با هم بررسی کردیم، تکنیک ها و روشهای اثرگذاری را یاد گرفتیم، اما توصیه میکنیم از این قدرت در راستای اعمال منفی و به قصد آسیب زدن به دیگران استفاده نکنید و همیشه اخلاقیات را سرلوحه زندگی خود قرار دهید، امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده و از رازهای روانشناسی تاریک به درستی استفاده کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد