روانشناس کیست و چه کار می کند؟ انواع روان شناسی کدامند و یک روان شناس چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ یک روان شناس برای موفقیت در زمینه کاری و بهبود نتایج برای مراجعه کنندگان خود به مجموعه ای متنوع از مهارت ها و ویژگی ها نیاز دارد. کاری که روان شناسان انجام می دهند این است که آنها فرآیندها و رفتارهای شناختی، عاطفی و اجتماعی را از طریق مشاهده، تفسیر و ثبت چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و با محیطشان مطالعه می کنند. روانشناس معروف بودن می تواند یک رشته پر ارزش، اما چالش برانگیز باشد.
برخی از روانشناس ها به طور مستقل کار می کنند، تحقیقات انجام می دهند، با مراجعه کنندگان مشورت می کنند یا با بیماران کار می کنند.
برخی دیگر به عنوان بخشی از یک تیم مراقبت های بهداشتی، با پزشکان و مددکاران اجتماعی، یا در محیط های مدرسه، با دانش آموزان، معلمان، والدین و سایر مربیان کار می کنند.
کسانی که در مطب خصوصی هستند اغلب عصرها و آخر هفته ها مشغول ویزیت بیماران شان هستند. دکتر رامین علوی نژاد یکی از این روانشناسان معروف است که به جرات می توان گفت باکیفیت ترین روان درمانی ها را ارائه می دهد. برای رزرو نوبت می توانید به وب سایت دکتر علوی مراجعه کنید.
روانشناس کیست و چه کاری انجام می دهد؟
روان شناسان برای فهم بهتر مشکلات و مسائل روانشناختی، مطالعات و پژوهش های زیادی را پشت سر گذاشته اند. آنها خدماتی را به افرادی ارائه می دهند که مبتلا به مشکلات روانی از قبیل افسردگی هستند یا افرادی که به دلایلی وضعیت روحی روانی خوبی ندارند.
افراد بسته به نوع بیماری خودشان ممکن است خدمات متفاوتی را از روانشناس دریافت کنند. به عنوان مثال، یک روانشناس ممکن است به فردی که علائم افسردگی یا اضطراب دارد، با درمان افسردگی کمک کند. ممکن است فرد با مسائل خاصی مانند مشکلات خشم یا سوگ سروکار داشته باشد. روانشناسان طرق مختلفی را استفاده می کنند تا در موقعیت های مختلف به افراد کمک نمایند.
یک رویکرد رایج ارائه روان درمانی است که نوعی گفتگو درمانی برای کمک به افراد برای مقابله با علائم بیماری و بهبود بهزیستی است. در برخی موارد، یک روان شناس با سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی برای ارائه درمان، همکاری می کند. برای مثال آنها ممکن است با یک پزشک خانواده یا روانپزشک کار کنند. روانشناسان ممکن است در مطب های خصوصی یا بیمارستان ها یا مدارس خدمات رسانی کنند. برخی از روانشناسان نیز ارزیابی های تشخیصی و تحقیقات آکادمیک و بالینی انجام می دهند.
لیست روانشناسان
تخصص های زیادی را می توان برای یک روانشناس ذکر کرد. طبق تعریف انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، تخصص های شناخته شده روانشناسی شامل موارد زیر است:
- روانکاوی: متمرکز بر درک و تغییر شخصیت و سایر جنبه های ناخودآگاه رفتار و تفکر
- عصب روان شناسی: درک رابطه بین مغز و رفتار
- روان شناسی سلامت: بررسی خدمات بیمارستانی برای افزایش سلامت جسمی و روانی
- روان شناسی بالینی: درمان و مراقبت از افراد مبتلا به سلامت روان و مشکلات رفتاری
- روان شناسی کودک و نوجوان: حل اختلالات عاطفی و رفتاری کودکان و نوجوانان
- روان شناسی مشاوره: کمک به حل انواع مشکلات عاطفی، اجتماعی، کاری، سلامتی یا تحصیلی همه سنین
- روان شناسی رفتاری: کمک به حل مشکلات رفتاری، فکری و عاطفی با استفاده از یادگیری، رشد و اصول شناختی
- روان شناسی زوج و خانواده: پرداختن به مشکلات مرتبط با روابط زناشویی و خانوادگی
- روانشناسی ایمنی عمومی و پلیس: حمایت از کارکنان مجری قانون اداره نظم و امنیت و سایر متخصصان ایمنی عمومی
- روان شناسی خواب: پرداختن به مسائل مرتبط با خواب و اختلالات آن
- روان شناسی توانبخشی: کمک به افراد بهبود یافته پس از آسیب یا بیماری
10 مهارتی که هر روان شناس معروف باید داشته باشد
1. برقراری ارتباط (Communication)
ارتباط در هر زمینه ای مهم است، اما در روانشناسی مهم تر است و یک مشخصه کاری است که یک روانشناس معروف باید بلد باشد. روانشناسی به درک رفتار انسان و آنچه می تواند انسان را مستعد کند تا به شیوه ای خاص عمل کند، مرتبط می باشد. بیماران مختلفی با شرایط مختلف وجود دارند و دانستن نحوه ارتباط با آنها در جمع آوری اطلاعات آنها مهم است. این مهارت در به تصویر کشیدن احساسات و نحوه اعمال عملی مشاهدات دیده شده نیز مهم است.
2. صبر (Patience)
حتی اگر شما مدرک لیسانس روانشناسی را داشته باشید، چیزهای خاصی وجود دارد که مدرک نمی تواند به شما بیاموزد. یکی از این موارد صبر است. همانطور که می توانید تصور کنید، برخورد با بیماران نیازمند به دکتر روانشناس می تواند دشوار باشد، زیرا رفتار آنها برخی اوقات غیر عادی است. بنابراین صبور بودن با این بیماران و همچنین تداوم انگیزه داشتن، مهم است.
3. اخلاق (Ethics)
اخلاق در هر حرفه ای نقش اساسی دارد. خواه رفتار یکسان با همه بیماران، آگاه کردن آنها از حقوقشان، یا صرفاً صادق بودن با آنها، اخلاق هدایت کننده عملکرد انسان گرایانه حرفه ای است. این امر همچنین در ایجاد رابطه با مراجعه کنندگان و بیماران بسیار مهم است، زیرا آنها حق دارند مستقیماً در تصمیمات مهمی که گرفته می شود مشارکت داشته باشند.
4. حل مسئله (Problem-Solving)
این یک چیز است که یک برنامه ریزی داشته باشید و سعی کنید آن را همانطور که تصور می کنید، اجرا کنید. با این حال اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود چه؟ یکی از مهارت های اساسی که یک روانشناس خوب باید داشته باشد، توانایی حل یک مشکل در هنگام بروز آن است. اغلب، از شما خواسته می شود که وارد عمل شوید و راه حلی ارائه دهید که به نفع همه طرف های درگیر باشد.
4 ویژگی دیگر یک روانشناس معروف
5. تحقیق (Research)
هیچ کاری بدون تمرین و تحقیق مبتنی بر شواهد پشتیبانی نشده و نخواهد شد. دلیل اهمیت این موضوع این است که داده های مورد نیاز برای درک کامل اینکه آیا چیزی می تواند برای بیماران مفید باشد یا خیر، وجود دارد. اگر کاری که میخواهید انجام دهید توسط یک مطالعه تأیید نشده باشد، میتواند خطری بالقوه برای بیمار و همچنین اعتبار شما ایجاد کند. شما همچنین باید به مجلات علمی نگاه کنید و تحقیقات مستقل خود را انجام دهید تا بتوانید عملکرد خود را بهبود بخشید.
6. تعهد به یادگیری (Commitment to Learning)
هر زمینهای که مستقیماً با مراقبت از دیگران مرتبط باشد دائماً در حال تحول است. مطالعات جدیدی منتشر می شود، آزمایشات تحقیقاتی انجام می شود و اطلاعات جدیدی در دسترس عموم قرار می گیرد. اگر قصد ورود به این رشته را دارید، داشتن تعهد نسبت به یادگیری تا پایان عمر یکی از شروط لازم است.
7. سازماندهی (Organization)
وقتی نوبت به تجزیه و تحلیل داده های تحقیقاتی می رسد، که در موارد خاص می تواند بسیار سنگین باشد، باید بدانید که چگونه سازماندهی کنید. اطلاعات زیادی از مطالعات تحقیقاتی جدید گرفته تا دادههای بیمارانتان در اختیار شما قرار خواهد گرفت. داشتن راهی برای سازماندهی همه چیز این بار احتمالی را کاهش می دهد. سازماندهی برای انجام کارآمد کار شما نیز ضروری است.
8. ثبات عاطفی (Emotional Stability)
بهترین روانشناس حضوری بر احساسات خود کنترل داشته و ثبات عاطفی عمیق و نهفته دارد. هر روز ممکن است داستان های بسیار ناراحت کننده ای بشنوید. برخی از اختلالات روانشناختی می تواند باعث شود افراد خاصی تمایل به خودکشی، افکار مزاحم و دیگر سناریوهای بالقوه ترسناک داشته باشند. ثبات عاطفی در اینجا بسیار مهم است تا بتوانید به صورت حرفه ای کار خود را انجام دهید.
2 ویژگی برتر روان شناس معروف
9. گوش دادن (Listening)
گوش دادن، به ویژه گوش دادن فعال، برای روانشناس معروف بسیار مهم است، به ویژه هنگامی که صحبت از مشاوره و ارائه مداخلات درمانی برای کمک به بیماران می شود. هر اطلاعاتی که از یک مشتری دریافت می کنید، می تواند راهی برای بهبود وضعیت او باشد.
10. شفقت (Compassion)
در نهایت، باید حس شفقت در شخصیت یک روانشناس معروف نهفته باشد. همدلی می تواند ارتباطات و رابطه ای که او با بیمارش ایجاد می کند را بهبود بخشد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد