تابستان فرا رسیده و حشرات زیادی نیش خود را تیز کردهاند تا شما و خانوادهتان را نیش بزنند!
۵- هاماملیس
هاماملیس یک قابض طبیعی است که میتواند با حالات ناشی از نیش حشره مبارزه کند. تانن موجود در آن حالت قابض را به هاماملیس میدهد.
- مقداری پنبه را به عصاره هاماملیس آغشته کنید و آن را روی جای نیش قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه روی آن نگه دارید. از این درمان هر چند بار که نیاز بود استفاده کنید.
- و یا، چند قطره عصاره هاماملیس را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. این مخلوط را بر روی جای نیش بمالید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه بر روی پوستتان بماند سپس آن را با آب سرد بشویید. از این درمان هر چند بار که نیاز بود استفاده کنید.
۶- سرکه سیب
خاصیت اسیدی سرکه سیب میتواند با حالت سوزش و خارش ناشی از نیش حشرات مبارزه کند و آن را از بین ببرد. این ماده مفید یک ضدعفونی کننده طبیعی هم هست و ریسک عفونی شدن نیش را پایین میآورد.
- ۲ تا ۳ قاشق چایخوری سرکه سیب طبیعی و خالص را با مقدار مساوی آب مخلوط کنید. یک پنبه را به این مخلوط آغشته کنید و آن را بر روی جای نیش حشره قرار دهید. اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محل بماند سپس آن را به وسیله آب بشویید. این درمان را ۲ بار در روز و به مدت ۲ تا ۳ روز انجام دهید.
- و یا، ۲ فنجان سرکه سیب طبیعی و خالص را درون وانی که با آب ولرم پر شده بریزید و ۱۵ دقیقه در آب بمانید. سپس پوستتان را با حولهای نرم خشک کنید و برای جلوگیری از خشک شدن آن از نرم کنندهای سبک استفاده کنید. از این درمان ۱ یا ۲ بار در روز استفاده کنید.
۷- عسل
عسل خاصیت ضد عفونی کننده، ضد باکتری و آرام بخش دارد که به آرام شدن حالت خارش و سوزش پوست کمک میکند و همچنین باعث میشود جای نیش زودتر خوب شود.
- محل گزیدگی را بشویید سپس مقداری عسل روی آن بمالید. اجازه دهید برای چند ساعت روی پوستتان بماند. سپس آن را با آب گرم بشویید. از این درمان ۲ بار در روز به مدت ۲ تا ۳ روز استفاده کنید.
- و یا، مقدار مساوی عسل و پودر زردچوبه را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. این خمیر را بر روی جای نیش قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در این محل بماند. سپس محل را با آب ولرم بشویید. از این درمان ۱ تا ۲ بار در روز استفاده کنید.
۸- یاس هندی (نیم)
یاس هندی که به نام نیم هم شناخته میشود، میتواند حالت خارش و وزش بعد از نیش حشره را کم کند. خاصیت ضد التهابی و آرام کنندگی آن باعث بهتر شدن جای نیش میشود. این گیاه ریسک عفونی شدن زخم را هم پایین میآورد.
- یک مشت برگ گیاه نیم را در ۲ تا ۳ فنجان آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. جوشانده را از صافی بگذرانید و اجازه دهید خنک شود. از این جوشانده برای شستن جای نیش استفاده کنید. از این درمان چند بار در روز و به مدت چند روز استفاده کنید.
- همچنین میتوانید کرمها و لوسیونهایی که حاوی عصاره نیم هستند را بر روی جای نیش بمالید. از این درمان به مدت چند روز استفاده کنید.
۹- بابونه
بابونه هم خاصیت ضد التهابی و آرام کنندگی پوست دارد و به علاوه پروسه درمان جای نیش را هم سریع تر میکند.
- ۲ فنجان چای بابونه درست کنید و آنها را در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. یک تکه پارچه کتانی را به این چای آغشته کنید، سپس آن را برای ۱۰ دقیقه بر روی جای نیش قرار دهید. از این درمان چند بار در روز به مدت چند روز استفاده کنید.
۱۰- آسپرین
برای رهایی سریع از درد و خارش از آسپرین استفاده کنید. آسپرین به سرعت سم حشره را خنثی میکند و پوست را آرام میکند.
- ۱ یا ۲ عدد قرص آسپرین را در مقدار کمی آب بخیسانید تا خمیری درست شود. این خمیر را بر روی نیش حشره قرار دهید. اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برر روی محل بماند. سپس آن را با آب ولرم بشویید. از این درمان ۱ یا ۲ بار دیگر، در صورت نیاز، استفاده کنید.