تولید محتوا کاری است که خلاقیت، ذوق نویسندگی، مهارت و دانش را به چالش میکشد. این حرفه یکی از حرفههای بسیار دوستداشتنی و پردرآمد در حوزه دنیای دیجیتال است که فراگیری آن بدون شک میتواند برای علاقهمندان این حوزه پرسود باشد. اما تولید محتوا چیست و چطور میتوانیم از آن کسب درآمد کنیم؟ موضوعی است که به صورت تخصصی قصد داریم در این مقاله به معرفی و بررسی آن بپردازیم و مسیر محتوانویسشدن را به خوبی در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید درآمد قابل توجهای در این حوزه به دست آورید. همچنین تمامی روشهای تولید محتوا و بازاریابی محتوا را با هم بررسی میکنیم و در نهایت یک دوره آموزشی را به شما عزیزان معرفی میکنیم که با پشت سر گذاشتن آن میتوانید به عنوان یک محتوانویس وارد این حوزه شوید و کسب درآمد کنید.
تولید محتوا چیست؟
به فردی که در زمینههای مختلفی همچون متن، عکس، فیلم، صوت، پادکست و … محتوایی تولید میکند، تولیدکننده محتوا میگویند؛ اما مقصود ما در این مقاله تولیدکننده محتوای متنی است. همین محتوایی که در حال حاضر در حال خواندن آن هستید یک محتوای متنی با موضوع «تولید محتوا چیست و چگونه از آن کسب درآمد کنیم؟» است. تولید محتواهای متنی عموماً دستهبندیهای متنوعی دارند که در ادامه به معرفی و بررسی آنها میپردازیم. البته شما با مراجعه به مقاله «تولید محتوا چیست؟» در سایت مدیر وب، میتوانید به اطلاعات کاملتری در خصوص این موضوع برسید. برای مشاهده این مقاله میتوانید عبارت روبرو را در گوگل جستجو کنید و وارد لینک اول شوید: تولید محتوا چیست مدیر وب
انواع روش تولید محتوا متنی به چه صورت است؟
نگارش و تولید محتوا خود دارای انواع مختلفی است که متناسب با نوع به شکلهای مختلفی نوشته میشود. به عنوان مثال از مهمترین سبکهای تولید محتوا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تولید محتوا برای وبسایت
- تولید محتوا برای وبلاگ
- تولید محتوا برای صفحات خاص (تماس با ما، درباره ما و… )
- تولید محتوا برای معرفی یک محصول یا خدمات
روشهای درآمد زایی تولید محتوا به چه صورت است؟
بازار کار همواره برای متخصصان تولید محتوا، رونق بسیار زیادی دارد و درآمدی که از این حوزه میتواند برایتان رقم بخورد به صورت نامحدود در نظر گرفته میشود و بسته به تلاش و فرصتی که برای خلق محتوا میگذارید میتوانید درآمد معقولی را کسب کنید. در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که چطور میتوانید یک محتوانویس حرفهای و خبره شوید تا بتوانید درآمد مناسبی از این کار به دستآورید. همچنین توجه داشته باشید که روشهای درآمدی از این حرفه به شدت متنوع است که در ادامه به معرفی ۳ روش پرکاربرد و پردرآمد خواهیم پرداخت. البته این موضوع را یادآور شویم که این ۳ روش، تنها روشهای درآمدزایی از حرفه تولید محتوا نیست و روشهای متنوع و خلاقانهای برای این حوزه وجود دارد؛ اما این روشها متداولترین آنها است.
۱. تولید محتوا کنید و درآمد داشته باشید
یکی از سادهترین و ابتداییترین روشها این است که شما میتوانید تولیدکننده محتوا باشید. این موضوع بدان معناست که شما با خلق محتوا برای صاحبان وبسایتها میتوانید به صورت روزانه درآمد داشته باشید. حتی میتوانید سایت شخصی خودتان را راهاندازی کنید و در قبال محتوایی که مینویسید، اقدام به فروش محصول و یا خدمات خود کنید. بدون شک تولید محتوا برای محصول و یا فروش خدمات میتواند درک بهتری به مخاطب بدهد تا بتواند تصمیمگیری درستی داشته باشد.
۲. مهارت و هنر خود را به دیگران آموزش دهید
ممکن است در زمینههای متنوعی فعالیت کرده باشید و به خوبی مهارت لازم برای انجام آن کار را داشته باشید. به عنوان مثال ممکن است شما در زمینههای موسیقی، آشپزی، فن بیان، بورس و… تجربه خوبی داشته باشید که با تولید محتوا میتوانید هنر و مهارت خودتان را به دیگران بفروشید که البته برای فروش آن نیاز است حتماً محتوای متنی جذاب و حرفهای تولید کنید تا کاربر ترغیب به خرید شود.
۳. استفاده از تبلیغات کلیکی
میتوانید سایتی راهاندازی کنید و در آن در یک یا چندین حوزه خاص، تولید محتوا انجام دهید و با استفاده از شرکتهایی که ارائه دهنده تبلیغات کلیکی هستند همکاری کنید. شیوه کار به این صورت است که شما باید با نوشتن محتوا، کاربران زیادی جذب کنید تا با ارائه نمودن بنرهای تبلیغاتی و کلیک بر روی آنها درآمد داشته باشید.
درآمد یک متخصص محتوا چقدر است؟
بدون شک یکی از جذابترین بخشهای این مقاله، میزان درآمد محتوانویس است. حتماً به دنبال آن هستید که بدانید یک محتوانویس به چه صورت کسب درآمد میکند و میزان درآمد او در طی ماه چقدر است؟ میزان درآمد یک محتوانویس بسته به موارد مختلفی همچون ساعت کاری، سطح تخصص، تجربه و سرعت عمل میتواند متفاوت باشد و این عامل از مهمترین عاملهای تأثیرگذار بر کسب درآمد است. ممکن است در طول زمان مهارت تخصص و سرعت عمل شما با نوشتن محتواهای طولانی به شدت افزایش پیدا کند که این مورد نیز کاملاً انتصابی است.
به طور کلی یک محتوانویس به صورت ماهانه میتواند از 2 تا 20 میلیون تومان درآمد داشته باشد. اگر شما بتوانید محتواهای اصولی و مناسبی را برای کسب و کارها تولید کنید و یک رزومه قوی و ایدهآل داشته باشید، بدون شک میتوانید حق انتخاب با شرکتهای بزرگ را از آنِ خود کنید. با این حال میتوانید تیمسازی کنید و میزان درآمد خود را به شدت افزایش دهید. این تصمیماتی است که شما به عنوان یک تولیدکننده محتوا اتخاذ میکنید تا علاوه بر افزایش درآمد، کار آفرینی نیز داشته باشید؛ البته همواره باید در نظر داشته باشید که کیفیت کارتان را باید حفظ کنید. چراکه در صورت تیمسازی ممکن است به دلیل حجم بالا، کیفیت کار از دستتان در برود و نتوانید مشتریانتان را راضی نگه دارید.
شیوههای نوشتن یک محتوا به چه صورت است؟
حتماً برایتان سؤال پیش آمده است که به عنوان یک خلقکننده محتوا، چه شیوهای باید برای نگارش محتوا اتخاذ کنیم؟ در حالت کلی یک نویسنده به ۳ صورت زیر میتواند محتوا را خلق کند:
- ترجمه
- تألیف
- خلق محتوا
ترجمه: در این روش همانطور که از نام آن پیداست، شما به سادگی قادر خواهید بود از منابع غیر فارسی، محتواها را به فارسی ترجمه کنید که این مورد تسلط به زبان مربوطه که عموماً انگلیسی است را میطلبد.
تألیف: یکی از ایدهآلترین روشها، روش تألیف مقالهها است. در این روش شما چندین منبع معتبر فارسی و خارجی را مطالعه میکنید و برداشت خود از متن را به زبان فارسی تولید میکنید.
خلق محتوا: اگر تجربه بسیار خوبی در زمینه نوشتن دارید و ذهنتان خلاق و پویاست، این روش برای شما مناسب است. شما میتوانید خالق یک محتوا باشید.
برای شروع و تخصصی شدن در محتوانویسی از کجا شروع کنیم؟
توجه داشته باشید که برای متخصص شدن در این زمینه شما از روشهای گوناگونی همچون مطالعه مقالات فارسی، مشاهده ویدئوهای آموزشی، کارآموزی در یک شرکت تولیدکننده محتوا و… استفاده میکنید؛ اما بهترین و سریعترین روشی که میتواند شما را به یک متخصص تبدیل کند، شرکت در دورههای آموزشی افراد برجسته این حوزه است.
چه مواردی را باید در هنگام محتوانویسی رعایت کنیم؟
موارد متعددی وجود دارد که شما به عنوان نویسنده موضوع باید آنها را رعایت کنید تا محتوایی یکدست و تمیز را در اختیار کاربر قرار دهید.
- سعی کنید محتوایی کامل و جامع در خصوص موضوع ارائه شده بنویسد.
- متن شما باید روان و گیرا باشد؛ این موضوع بدان معناست که کاربر به صورت ساده و روان بتواند متن شما را بخواند.
- متون شما عاری از هرگونه غلطهای املائی و نگارشی باشد.
- در محتوای خود از زیر عنوانها استفاده کنید. زیرعنوانها به جذاب شدن محتوا کمک قابل توجهای میکنند.
- لینک دهید؛ در محتوای خود به سایر محتواهای مرتبط با وبسایت خودتان لینک دهید.
- به هیچ عنوان متون را کپی از سایتهای مختلف نکنید. کپی نمودن باعث کاهش کیفیت مطلب خواهد شد و موتورهای جستجو ارزش و اعتباری به این سبک از محتواها نخواهند داد.
- حتماً از ویدئو، صوت، تصویر و… در محتوای خود استفاده کنید تا تأثیر آن را افزایش دهید.
- سعی کنید جملات را کوتاهتر و مناسبتر انتخاب کنید تا کاربر بتواند به راحتی آن را مطالعه کند؛ این موضوع تاثیر بسیار زیادی در جذب رضایت کاربر دارد.
- در نهایت سعی کنید محتوای خود را آنالیز نموده و ایرادات ساختاری آن را رفع کنید.
با شرکت در دوره تخصصی آموزش تولید محتوا سایت مدیر وب، درآمد میلیونی داشته باشید
سایت مدیر وب یک سایت آموزشی و خدماتی در زمینههای مختلف است که به شما کمک میکند تا مسیر متخصص شدن را پیشی بگیرید. یکی از دورههای آموزشی این وبسایت، دوره محتوانویسی برای سایت است. این دوره یک دوره کاملاً عملی بوده و توسط مهران منصوری فر که حاصل تجربههای محتوانویسی و مشاوره محتوانویسی ایشان برای بیش از ۱۰۰ کسب و کار فعال اینترنتی است، تدریس میشود. شما پس از مشاهده این دوره آموزشی میتوانید به صورت کامل به عنوان یک محتوانویس حرفهای به خلق و تولید انواع محتوای متنی مرتبط با سایت که در دستهبندیهای صفحات خاص، محصول، خدمات، وبلاگ و… است، بپردازید و در نهایت به یک محتوانویس خلاق و حرفهای تبدیل شوید. این دوره در ۱۰ قسمت ۳۰ الی ۴۰ دقیقهای تدریس شده است و هر آن چه که نیاز است تا شما به یک محتوانویس خبره تبدیل شوید، در آن گنجانده شده است و پیوسته در حال بروز شدن براساس نیاز شرکت کنندگان است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد