“برای رشد مژه چیکار کنیم؟” این سؤال را حتماً شما هم بارها از خودتان پرسیدهاید. خب حق دارید؛ واقعاً مژههای بلند و ضخیم تأثیر چشمگیری بر زیبایی دارند. به همین دلیل خیلیها دست به دامن مژه مصنوعی میشوند و کار را خرابتر میکنند.
شاید از خودتان بپرسید چرا خرابتر؟ چون مژه مصنوعی یا اکستنشن مژه آسیبهای جبرانناپذیری به آن میزند. بهجای این کار بهتر است فکری برای تقویت مژه های خودتان بکنید.
در این مطلب قصد داریم روشهای رشد سریع مژه را به شما بیاموزیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید که خبرهای خوبی برایتان داریم.
با مطالعه این مقاله هم دربارۀ عوامل مؤثر بر رشد مژه بیشتر خواهید دانست و هم روشهای سریع و خانگی برای رشد سریع مژه برای شما آماده شده است؛ این مطلب را از دست ندهید.
قبل از اینکه این روشها را بررسی کنیم باید با یک حقیقت درباره سلامت مژهها آشنا شوید و آن هم چیزی نیست جز: فولیکول!
فولیکول چیست و چه نقشی در تقویت مژه دارد؟
راستش را بخواهید زندگی هر تار مژه به فولیکول بستگی دارد. فولیکول یک محفظۀ کوچک و پاکتمانند درون پوست ما است که رشد تکتک موهای بدن از جمله مژهها را کنترل میکند. به همین دلیل فولیکولها بر سلامت و زیبایی مژه تأثیر بسیاری میگذارند. اگر بخواهیم تأثیر فولیکولها بر مژه را به صورت لیست بررسی کنیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت رشد مژه
- تأمین مواد مغذی و اکسیژن برای سلولهای مژه
- تعیین اندازه مژه
- تعیین رنگ مژه
حالا بیایید ببینیم چرا مژهها ضعیف میشوند تا راه تقویت آنها را بررسی کنیم.
علتهای ضعیف شدن و ریزش مژهها چیست؟
- بالا رفتن سن: کندشدن چرخه رشد مژه ها به علت فعالیت کمتر فولیکولها
- یائسگی: کاهش سطح استروژن و درنتیجه کاهش تولید کلاژن پوست و مو
- تغذیه نامناسب: کمبود مواد مغذی ضروری (ویتامینها و مواد معدنی)
- عدم تعادل هورمونی: عدم تعادل هورمون تیروئید به پوست و درنتیجه مو آسیب میزند.
- زیاد آرایشکردن: استفاده مداوم از ریمل سنگین، خط چشم و مژه مصنوعی
- واکنش آلرژیک: آلرژی به محصولات آرایش چشم
- پاک کردن نادرست آرایش: کشیدن و مالیدن شدید مژهها در زمان پاک کردن آرایش
- عوامل محیطی: قرار گرفتن در معرض شرایط آب و هوایی، آلایندهها و اشعه UV
- داروها: عوارض ناشی از مصرف داروها
- بیماریهای، روانی، پوست و مو: بعضی از بیماریها مثل بلفاریت، پرکاری و کم کاری تیروئید، پسوریازیس، آلوپسی، اگزما و اختلال موکنی
تا اینجا با عواملی که باعث نازک شدن و ریزش مژه میشوند آشنا شدهاید. حالا وقت آن است که ببینیم برای رشد سریع مژه ، بدن شما به کدام مواد مغذی نیاز دارد.
مواد مغذی لازم برای تقویت مژه ها
- بیوتن (ویتامین B7)
- ویتامین E (ترمیم فولیکلهای مژه)
- ویتامین A
- آهن
- روی (ترمیم و رشد مو)
- اسیدهای چرب امگا 3 (تغذیه فولیکولهای مو)
این مواد مغذی مستقیماً بر روی سلامت پوست و مو تأثیر دارند. بهترین راه جذب این مواد یک رژیم غذایی متعادل و سالم یا استفاده از قرصهای مکمل است؛ بهعنوان 0مثال مصرف قرص ویتامین E برای تقویت مژه ها توصیه میشود.
در ادامه روشهای خانگی پرپشت شدن سریع مژه ها را آموزش خواهیم داد.
معرفی روشهای خانگی برای رشد سریع مژه در سه روز
برای رشد مژه چی بزنیم؟ این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ میدهیم. در این مطلب برای رشد و تقویت مژه به سراغ 6 روش ساده و ارزان رفتهایم. با انجام این روشها و توجه به نکاتی که در ادامه میگوییم خیالتان از داشتن مژههای زیبا راحت خواهد شد.
روغن کرچک برای تقویت مژه
روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب و آنتیاکسیدانهایی است که فولیکولهای مو را تغذیه و به رشد مژه کمک میکند. اگر هر شب قبل از خواب روغن کرچک را با کمک برس ریمل یا پد پنبهای به مژههای خود بکشید خیلی زود متوجه پرپشتتر و بلندتر شدن آنها میشوید. حتماً صبحها بعد از بیدار شدن روغن آغشته به مژهها را بشویید.
ژل آلوئهورا برای تقویت مژه
ژل آلوئهورا حاوی آنزیمهایی است که رشد مژهها را بیشتر و درعینحال رطوبت و استحکام آنها را افزایش میدهند. هر روز مقدار کمی ژل آلوئهورا را با استفاده از برس ریمل یا نوک انگشت به مژههای خود بمالید. این کار تأثیر شگفتانگیزی بر لطافت، نرمی و درخشش مژهها دارد.
وازلین برای تقویت مژه
افزایش رشد مژه با وازلین یک راه دیگر و بسیار کاربردی است. وازلین به دلیل داشتن خاصیت حفظ رطوبت، شکنندگی مژهها را کمتر و آنها را خوش حالتتر میکند. برای استفاده از وازلین برای تقویت مژه ها فقط باید مقدار کمی از آن را روی برس ریمل بمالید و به مژههای خود بکشید؛ صبح روز بعد باید وازلین را بشویید.
حتماً به این نکته توجه کنید که وازلین نباید وارد چشم شما شود. وازلین حساسیت ایجاد نمیکند و برای مصارف خارجی کاملاً بیخطر است. از طرف دیگر به خاطر ایجاد یک لایه محافظ روی پوست، رطوبت را افزایش میدهد.
وازلین محصولی است که با نامهای تجاری مختلف روانه بازار میشود. به همین دلیل جنس تقلبی و بیکیفیت زیادی در بازار وجود دارد. برای خرید وازلین اصل باید به اسم برند و داشتن مجوز از سازمان غذا و داروی توجه کنید.
روغن نارگیل برای تقویت مژه
روغن نارگیل سرشار از اسیدهای چرب است که میتواند به مژههای شما رطوبت برساند و شکنندگی آنها را کاهش دهد. این روغن را هم با آن روش قبلی برای رشد سریع مژه ها استفاده کنید تا بهصورت معجزهآسا تأثیر آن را ببینید.
چای سبز برای تقویت مژه
چای سبز سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند برای تقویت مژه مفید باشد. برای استفاده از آن فقط کافی است که یک فنجان چای سبز آماده کنید و اجازه بدهید تا سرد شود. یک تکه پنبه یا پد را به چای سبز آغشته کنید و روی مژهها بکشید. هر شب این کار را تکرار کنید تا مژههای شما شاداب و براقتر شوند.
روغن زیتون برای تقویت مژه
روغن زیتون منبع عالی ویتامین E و مواد مغذی است. هر شب قبل از خواب، یک برس ریمل را به روغن زیتون آغشته کنید و به مژهها بکشید و صبح فردا آن را بشویید. تکرار این کار در کمترین زمان ممکن تأثیرات شگفتانگیزی بر روی سلامت و زیبایی مژهها دارد.
چگونه از ریزش مژه جلوگیری کنیم؟
- پرهیز از آرایش زیاد
- پاک کردن ملایم آرایش با پاککنندههای بر پایهی روغن
- انتخاب رژیم غذایی غنی از مواد مغذی
- عدم استفاده از مژه مصنوعی
- پاک کردن آرایش چشم قبل از خواب
- اجتناب از دمای بالای فر مژه حرارتی
کلام پایانی؛ رشد مژه با وازلین و روغنهای گیاهی
داشتن مژههای بلند و قویتر آرزوی خیلی از خانمها است؛ آرزویی که رسیدن به آن حالا بعد از خواندن این مطلب، زیاد سخت نیست. در این مقاله درباره عوامل مؤثر بر ریزش مژه صحبت کردیم و به شما آموختیم که چگونه مژهها را تقویت کنید. حتماً به یاد داشته باشید که روشهای رشد سریع مژه در سه روز ممکن است روی همه جواب ندهند؛ صبر و مراقبت از سلامتی راز اصلی و همیشگی زیبایی است.