ضرب العجل برای مدیر عامل کمپانی تسلا یعنی الون ماسک برای تحقق یکی از بلند پروازانهترین پیش بینیهای او در رابطه با این کمپانی در حال نزدیک شدن است. در اکتبر سال ۲۰۱۶ وی ادعا کرد که یک خودرو تسلا تا پایان سال ۲۰۱۷ قادر خواهد بود تا بدون هیچگونه کمک انسانی مسافت بین لس آنجلس تا نیویورک را به صورت خودکار بپیماید. در ماه آگوست ماسک اعلام کرد در صورتی که موفق به رویارویی با ضرب العجل اولیه خود نشود با این ادعا که سواری خودکار تا اوایل سال میلادی ۲۰۱۸ محقق خواهد شد، تجدید نظری جزئی در رابطه با این اظهارات داشت. اما قابلیتهای خود راننده خودروهای تسلا هم اکنون نیز فراتر از رقابت موجود در بین شرکتهای خودرو ساز است. سیستم اتو پایلوت به کار رفته در خودروهای این شرکت قادر به کمک به راننده در زمینه جهت یابی در بزرگراهّها و محلهای پارک خودرو میباشد و به ادعای تسلا تمامی خودروهای تولید شده در کارخانه این شرکت دارای سخت افزار لازم برای کامل شدن سواری خودکار که میتواند بعد از محقق شدن نرم افزارهای ضروری و مقرر شدن قوانین دولتی، فعالیت خود را آغاز نماید. در ادامه به بررسی ویژگیهای کنونی این سیستم و قابلیتهای احتمالی آن در آینده خواهیم پرداخت:
سیستم اتو پایلوت اولین بار در سال ۲۰۱۵ توسط تسلا معرفی شد. این سیستم به خودروهای تسلا امکان رانندگی خودکار در برخی موقعیتها را میدهد. سال گذشته تسلا از مجهز شدن خودروهای خود به یک سخت افزار جدید خبر داد. مجموعه سخت افزاری جدید آخرین بازگوییها در رابطه با سیستم رانندگی به نام سیستم اتو پایلوت پیشرفته را فراهم میسازد.
خودروهای تسلا تولید شده از اکتبر ۲۰۱۶ به بعد به همراه هشت دوربین که دارای محدوده کامل ۳۶۰ درجه دید در اطراف خودرو هستند عرضه میشوند. هر یک از این دوربینها قادر به پوشش مسافتی با فاصله ۲۵۰ متر میباشند.
علاوه بر این، دوازده سنسور اولترا سونیک از تشخیص و اجتناب از اشیاء مختلف توسط خودرو اطمینان حاصل میکنند.
یک سیستم رادار، دید لازم در شرایط مه، باران شدید، گرد و غبار یا هنگامیکه خودرویی در مقابل قرار دارد را فراهم میکند.
تمامی خودروهای تسلا از سخت افزار ضروری برای سیستم اتو پایلوت پیشرفته برخوردارند اما برای فعال سازی سیستم نیمه خودکار، مشتریان مستلزم پرداخت هزینه اضافی هستند. هزینه این سیستم در زمان خرید خودرو ۵ هزار دلار و در صورت فعال سازی آن در زمان دیگر ۶ هزار دلار میباشد.
در هنگام رانندگی در بزرگراه سیستم اتو پایلوت پیشرفته قادر است بر اساس ترافیک موجود، سرعت خودرو را کنترل کند و اقداماتی از جمله ادامه حرکت در یک لاین یا تغییر لاین، حرکت مابین مسیرهای آزاد و حرکت به سوی خروجیها را تعیین نماید.
اما قابلیتهای این سیستم تنها به مسیرهای مستقیم ختم نمیشود. این سیستم همچنین قادرست در پیچها و جادههایی با اشکال پیچیده نیز عملکرد خوبی داشته باشد.
اما از آنجا که خودروهای تسلا هنوز به طور کامل خودکار نیستند سیستم اتو پایلوت از گرفتن فرمان توسط راننده اطمینان حاصل میکند. به طوریکه اگر دستهای راننده بیش از حد بر روی فرمان قرار نداشته باشد خودرو پیش از فعال سازی دوباره سیستم راننده را وادار به توقف خودرو و پارک در کنار جاده میکند.
به محض خروج از بزرگراه، کنترل خودرو به راننده واگذار میشود.
اما به محض رسیدن به مقصد، این سیستم جای پارکهای خالی را تشخیص داده و میتواند پارک دوبل یا عمودی را کنترل کند.
همچنین میتوان اقداماتی از جمله ورود به گاراژ یا خروج از آن را بدون حضور در پشت فرمان به انجام رساند.
به گفته ماسک به محض محقق شدن نرم افزارهای ضروری و مقرر شدن قوانین دولتی، خودروهای تسلا برای کامل شدن سواری خودکار دارای سخت افزار لازم میباشند. خریداران میتوانند با پرداخت ۸ هزار دلار در هنگام خرید خودرو یا با پرداخت ۱۰ هزار دلار بعد از خرید، قابلیت رانندگی تمام خودکار را فعال کنند.
سیستم رانندگی تمام خودکار به منظور یافتن مسیر بهینه برای رسیدن به مقصد داده شده از تکنولوژی GPS استفاده خواهد نمود.
در صورتیکه مقصد مشخصی به این سیستم داده نشده، این قابلیت میتواند با بررسی تقویم مالک خودرو، بهترین مقصد را تعیین کرده یا مالک خودرو را به خانه ببرد.
به گفته ماسک ایمنی خودروهای این شرکت در حالت سواری تمام خودکار، حداقل دو برابر حالت دستی خواهد بود.
رانندگی خودکار در مسافتهای طولانی نشان دهنده نزدیک شدن تسلا به داشتن قابلیتهای سواری تمام خودکار میباشد. در صورتیکه ضرب العجل داده شده توسط ماسک درست باشد، طی کردن چنین مسافتهایی به صورت خودکار میتواند زودتر از آنچه تصور میکنیم به حقیقت بپیوندد.