ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات در زندگی هر فرد به شمار میرود. برای گرفتن این تصمیم مهم، بهتر است افراد ابتدا با یکدیگر و در ادامه با مشاور ازدواج مشورت کنند. مشاور ازدواج به شما کمک میکند تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و این مسئله را از جنبههای مختلف بررسی کنید. برخی از افراد فکر میکنند که مشاور ازدواج برای ادامه رابطه تصمیم میگیرد، اما اینطور نیست!
مشاور ازدواج کمک میکند تا همدیگر را بهتر بشناسید، مزایای و چالشهای رابطه را بهتر ببینید و در آخر خودتان بهترین تصمیم را بگیرید.
این نوع مشاوره برای کمک و رفع تردیدهایی برای انتخاب شریک زندگی است و در دنیای امروز با توجه به چالشهای زندگی، مراجعه به مشاور ازدواج یکی از بهترین ابزارها برای تقویت و پایداری رابطه به شمار میرود.
اگر شما هم برای شروع زندگی مشترکِ خود کمی استرس و تردید دارید، پیشنهاد میکنیم در این مقاله همراه ما باشید تا بررسی کنیم مشاورهی ازدواج چیست و چه مزایایی به همراه خواهد داشت.
مشاوره ازدواج چیست؟
مشاوره ازدواج کمک به زوجهایی است که قصد تشکیل زندگی مشترک دارند و بهدنبال آمادگی بیشتر هستند. مشاوره ازدواج یک فرآیند حیاتی و مهم است که به زوجین کمک میکند تا پیش از ازدواج، بهترین تصمیمها را برای زندگی خود بگیرند. مشاور ازدواج کمک میکند تا زوجین به شناخت عمیقتری از یکدیگر برسند و از موضوعات مختلفی که ممکن است در آینده با آنها روبهرو شوند، به آگاهی برسند.
قالب جلسههای مشاور ازدواج بهصورت فردی و زوجی است؛ در مرحله اول، مشاور با زوجین آشنا میشود و درباره فرآیند مشاوره و هدف آن صحبت میکند. در مرحلهی بعد، مشاور بهصورت جداگانه با هر یک از زوجین صحبت میکند و درباره مسائل مختلف مانند تواناییها، نگرشها، خصوصیات اخلاقی و شخصیتی و… سوال میپرسد. در جلسات مشاوره، مشاور بهصورت زوجی جلسات را پیش میبرد و مسائل مختلف را بررسی میکند. پس از طیِ این جلسات، مشاور با توجه به مسائل و نیازها، طرح درمانی تعیین کرده و به زوجین کمک میکند تا بهدنبال تصمیمگیری درست باشند. در نهایت این نکته را به خاطر داشته باشید که مشاور ازدواج، برای رابطهی شما تصمیم نمیگیرد و با توجه به نتایجی که از جلسات مشاوره به دست آمده، راهحلهای پیشنهادی را ارائه میدهد.
چرا باید به مشاور ازدواج، مراجعه کنیم؟
مشاوره ازدواج، یک ابزار بسیار مهم و تاثیرگذار است که به افراد کمک میکند تا زندگی مشترک موفقی داشته باشند. مراجعه به مشاوره ازدواج، مزیتهای متعددی بههمراه دارد، از جمله:
- شناخت بهتر طرفین: مشاورهی ازدواج به افراد کمک میکند تا شناخت عمیقتری از یکدیگر پیدا کنند و به اعتماد بیشتری نسبت به رابطهی خود برسند. علاوهبر این، باعث میشود تا برای زندگی مشترک بهتری آماده شوند.
- شناسایی چالشهای زندگی: یکی از بهترین راهکارها برای شناخت بهتر مسائل در زندگی، مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج است. این فرآیند باعث میشود تا افراد با مسائل و چالشهایی که ممکن است در زندگی مشترک پیش بیاید، آشنا شوند و برای حل آنها تلاش کنند.
- افزایش مهارتهای ارتباطی: از مزیتهای مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج، افزایش مهارتهای ارتباطی است. در این جلسات، مشاور میتواند باعث تقویت روابط بین زوجین شود، مهارتهای ارتباطی آنها را ارتقا بخشد و در نهایت به حل اختلافات آنها کمک کند.
- ارائه استراتژیهای مناسب: با مشاورهی ازدواج، زوجین بهترین استراتژیها و راهکارهایی را برای مواجهه با چالشهای آینده در زندگی مشترکِ خود آموزش میبینند.
- کاهش اختلافات و طلاق: اغلب افرادی که به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه میکنند، معمولا با کاهش اختلافات، شکایت و در نهایت کاهش نرخ طلاق روبهرو هستند.
چه زمانی بهتر است به مشاوره ازدواج مراجعه کنیم؟
در بیشتر مواقع اختلافهای میان زوجین، اساسی و شدید نیست، و تفاوت ویژگیهای فردی باعث به وجود آمدن اختلاف نظر و سلیقه شده است. در این زمان، زوجین به دلیل اینکه مهارتهای گفتگو را آموزش ندیدهاند، نمیتوانند دربارهی اختلاف سلیقهها بهآرامی با یکدیگر صحبت کنند و مشکلاتی به وجود میآید. در این شرایط هر یک از طرفین تلاش میکنند تا نظر، حرف و عقاید خود را به طرف مقابل تحمیل کنند که نتیجهی آن ایجاد شکاف و بروز بحثوجدلهای فراوان است. توصیه میکنیم در شرایط و موقعیتهای زیر، به مشاوره ازدواج مراجعه کنید و از او کمک بگیرید:
- بیتفاوتی شما و یا پارتنرتان نسبت به یکدیگر
- پنهانکاری و دروغ گفتن
- بحث، دعوا و تعاملی ناکارآمد با پارتنر
- نداشتن صمیمیت در رابطه
- بحثهای مکرر در رابطه با کوچکترین مسائل
دکتر مشاور ازدواج خوب چه ویژگیهایی دارد؟
مشاور ازدواج خوب، باید ویژگیها و مهارتهای ارتباطی موثری داشته باشد که بتواند راهنماییهای ارزشمندی را به زوجین ارائه دهد. برخی از این ویژگیها که پیش از مراجعه بهتر است به آنها توجه کنید عبارتند از:
- تجربه و تخصص: مشاور ازدواج باید دارای تجربه و تخصص لازم در زمینهی روابط زناشویی و مسائل خانوادگی باشد. علاوهبر این او باید دانش بالایی در زمینه ارتباطات، مدیریت تنشها و راهحل مسائل زندگی مشترک داشته باشد.
- شنونده بودن: مشاور خوب و مناسب باید بتواند به شکل فعال به صحبتهای زوجین گوش دهد و درک بالا و عمیق از مسائل و نیازهای آنها برسد. او باید سوالهای کلیدی و مهم بپرسد و بادقت به صحبتهای مراجعین گوش کند.
- مهارتهای ارتباطی بالا: مشاور خوب کسی است که توانایی بیان مفاهیم سخت و پیچیده را به زبان ساده داشته باشد و به افراد در حل مشکلاتشان کمک کند.
- قدرت تفکر و تحلیل مسائل: مشاور ازدواج باید قادر به تحلیل موقعیتهای پیچیده و درک عمیق از مسائل روابط زناشویی باشد. مشاور توانمند باید با استفاده از تفکر منطقی و تحلیلی به بهترین شکل مراجعین را راهنمایی کند.
- احترام به خصوصیات و مرزهایی زوجین: احترام به حریم شخصی و خصوصیات زوجین، رازداری و… از جمله ویژگیهای مشاور ازدواج حاذق است که کمک میکند، نتیجهی خوبی را شاهد باشید.
راهنمای انتخاب بهترین دکتر مشاور پیش از ازدواج
اختلاف نظر و مشکلات در زندگی از جمله مسائلی است که احتمال دارد برای همه پیش بیاید. اغلب افرادی که زندگی شاد و سالمی هم دارند، ممکن است در روابط زناشوییِ خود گاهی با مشکل مواجه شوند و آنها به دلیل اینکه مهارت گفتگو و بیان انتظارات خود از یکدیگر را یاد گرفتهاند، بهتر میتوانند این مشکلات را برطرف کنند. اگر شما هم قصد ازدواج دارید، میتوانید برای شناسایی بهتر مسائل و بهطور کلی ازدواجی بهتر، به دکتر مشاور پیش از ازدواج مراجعه کنید. برای این منظور و پیدا کردن بهترین دکتر مشاور پیش از ازدواج میتوانید به سایت پزشک خوب سری بزنید. پزشک خوب، با گردآوری جمعی از روانشناسان حرفهای و مشاوران زبده در تهران، این امکان را فراهم کرده تا با بررسی نظر سایر کاربران، بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.