ترمزها مهمترین بخش اتومبیل محسوب میشوند. اگر اتومبیلتان دچار مشکلی در ترمزها شده است، هر چه سریعتر باید آن را شناسایی و رفع کنید.
در ادامه به شما کمک میکنیم مشکل ترمز اتومبیلتان را شناسایی کرده و با روش رفع آن آشنا شوید.
برای متوقف کردن اتومبیل، بایستی پدال ترمز را تا ته فشار دهید: اگر پدال ترمز را فشار میدهید؛ اما بیشازحد طول میکشد تا سرعت اتومبیل کاهش یابد، احتمالاً مشکلات زیر وجود دارد:
- سطح روغن ترمز پایین است: سطح روغن ترمز را چک کنید. اگر پایین است، آن را تا علامتی که روی کنار منبع وجود دارد، پر کنید.
- روغن ترمز کثیف شده است: حتی اگر ترمزهای اتومبیل سریع عمل میکنند، ممکن است مواد آلاینده در حال فعالیت باشند. هوا میتواند از طریق کوچکترین سوراخی وارد سیستم شود و در نهایت آب از طریق میعان و غیره وارد سیستم شود. شناسایی این مشکل راهی ندارد؛ اما خالی کردن روغن ترمز و استفاده از روغن جدید، کثیفیها را از بین خواهد برد.
- لنت ترمز کهنه شده است: لنت ترمزهایتان نباید به اندازهای خورده شوند که پدال ترمزتان در ته بگیرد یا به هنگام ترمز صدا بدهد. با این حال اگر لنت ترمزهایتان خورده شوند، ترمز دیر میگیرد. لنتهای ترمز خود را عوض کنید.
- سیستم تقویت ترمز خراب شده است: اگر سیستم تقویت ترمزتان خراب شده باشد، ترمزتان دیر میگیرد. بسیاری از سیستمهای تقویت ترمز، در خلأ کنترل میشوند. در نتیجه یک دستگاه خاص اندازهگیری خلأ که به سیستم تقویت ترمز متصل میشود، بایستی مورد استفاده قرار گیرد تا این مشکل شناسایی شود. اگر این سیستم خراب شده باشد، بایستی آن را تعویض کنید.
پدال ترمز سفت شده است: اگر حس میکنید پدال ترمز به فشار بیشتری نیاز دارد، یعنی پدال ترمزتان سفت شده است. در این صورت موارد زیر را چک کنید:
- مشکلات خلأ: پدال ترمز به راحتی فشار داده میشود؛ زیرا یک سیستم تقویت ترمز وجود دارد که باعث میشود قدرت پای شما ۱۰ برابر شود. این سیستم از خلأ استفاده میکند تا ترمزها فعال شوند. اگر درزی در این خلأ وجود داشته باشد، فشار کافی را ایجاد نخواهد کرد. اگر مشکل از درز خلأ نیست؛ احتمالاً سیستم تقویت ترمزتان خراب شده و باید آن را تعویض کنید.
- مانع خط ترمز: شاید چیزی مانند تودهای گردوغبار یا تنگی خط ترمز مانع رسیدن روغن ترمز به سیستم میشود.
فشاری در پدال ترمز وجود ندارد: اگر زمانی که پدال ترمز را فشار میدهید، هیچ فشاری زیر پایتان حس نمیکنید، موارد زیر را بررسی کنید:
- سطح روغن ترمز پایین است
- در روغن ترمز هوا وجود دارد
- سیلندر اصلی خراب شده است
ترمز به یکباره میگیرد یا اتومبیل به یک سمت کشیده میشود:
- لنتهای ترمز خورده یا خراب شدهاند
- دیسکهای ترمز خراب شده است
اگر پدال ترمز میلرزد:
- لنتهای ترمز خراب شدهاند
- دیسکهای ترمز خراب شدهاند
- اتومبیل تراز نیست
- سیستم تعلیق جلو خراب شده است
اگر زمانی که پای خود را از روی پدال ترمز برمیدارید، پدال فوراً به جای اول باز نمیگردد، به مرور زمان باعث داغ کردن و خراب شدن اجزای ترمز میشود. در این شرایط موارد زیر را چک کنید:
- سیلندر چرخ خراب شده است
- ترمزدستی کامل آزاد نمیشود
اگر ترمزها زوزه میکشند:
- لنتهای ترمز خراب شدهاند
- لنتهای ترمز میلرزند
اگر ترمزها صدای بد و بلندی ایجاد میکنند:
- چیزی شل است: اگر یکی از تسمههایی که ترمزها را کنار یکدیگر نگه میدارد یا آنها را به سیستم تعلیق متصل میکند، شل باشد، ترمزها صدای ناخوشایندی ایجاد میکنند.
- اجزای سیستم تعلیق شکسته یا خراب شده است