کودکانی که موقع خواب از دستگاههای الکترونیکی استفاده میکنند، دو برابر بیشتر از سایر کودکان در معرض کمبود خواب هستند. مروری بر بیست مطالعه موجود- که شامل بررسی وضعیت بیش از ۱۲۵ هزار کودک بود- نشان میدهد که استفاده از دستگاههای الکترونیکی بر کیفیت خواب و میزان خواب آلودگی کودک در طول روز موثر است.
بِن کارتر، عضو دانشکده پزشکی کاردیف، یکی از معتبرترین دانشگاههای تحقیقاتی انگلستان است. او میگوید : « تحقیقات ما، اولین قدم در جهت تحکیم نتایجی است که مطالعات قبلی به آن رسیده بودند، همچنین مدارک بیشتری ارائه میدهد که ثابت میکند استفاده از دستگاههای الکترونیکی بر کیفیت و میزان خواب کودکان تاثیر مخربی میگذارد. »
نقش خواب در رشد کودکان، اغلب دستِکم گرفته شده است در حالیکه بخش مهمی از آن است.
پروفسور بن کارتر
« نقش خواب در رشد کودکان، اغلب دستِکم گرفته شده است در حالیکه بخش مهمی از آن است. کم خوابی بهمرور زمان مشکلات متعددی برای سلامتی ایجاد میکند. امروزه با پدیده رشد روزافزون محبوبیت دستگاههای الکترونیکی مانند موبایل و تبلت مواجهیم، که باعث شده است تا مشکل کمبود خواب در کودکان نیز بدتر و بدتر شود.
تحقیقات انجام شده پیشنهاد میکنند که والدین، معلمان و متخصصان بهداشت و سلامت، باید به صورت یکپارچه همکاری کنند تا عادتهای کودکان موقع خواب اصلاح شوند. »
در حال حاضر، ۷۲ درصد از کودکان و ۸۹ درصد از بزرگسالان حداقل یک گوشی یا تبلت در اتاقخواب خود دارند و معمولاً بیشترین زمانی که از آنها استفاده میکنند، دقیقا قبل خوابیدن است. این دستگاهها جای زمان مناسب خواب را میگیرند، آن را به تاخیر انداخته یا مانع خواب راحت و پیوسته میشوند. همچنین از نظر روانی مغز را تحریک میکنند و ساعت زیستی بدن، چرخه خواب و میزان هوشیاری را نیز تغییر میدهند.
ساعت زیستی بدن به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که هرکدام از اعضای بدن در زمان مشخصی از روز انجام میدهند.
تحقیقات نشان میدهند برخی مشکلات جسمی و ذهنی، بهدنبال اختلال خواب در دوران کودکی ظاهر میشوند. مشکلاتی از قبیل رژیم غذایی نامناسب، کمتحرکی، چاقی، کاهش ایمنی بدن، کاهش میزان رشد و بیماریهای روانی.