یاور اصلی شیائومی در جاهطلبیهای این شرکت برای سلطه بر دنیا، هوگو بارا است. وی پیش از این یکی از اعضای هیئت رئیسه گوگل بود ودر بخش نرمافزار اندروید فعالیت میکرد. سیستمعاملی که تلفنهای شیائومی به لطف آن جان گرفتند. بارا اکنون نایب رئیس شیائومی و مسئول فعالیتهای بینالمللی این شرکت است. او به تازگی مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ داشته و در آن درباره همکاران سابقش در گوگل، زمان آغاز فروش تلفنهی شیائومی در آمریکا و اینکه چرا گجتساز چینی نمیخواهد دنباله رو اپل در ورود به تولید اتومبیل باشد، صحبت کرده است:
سوال اصلی اینکه، از چه زمانی فروش موبایلهایتان در آمریکا را آغاز میکنید؟
هوگو بارا: در حال حاضر ما تیم خود را برای کار روی این موضوع جمع کردهایم، به شکل بالقوه این تیم بسیار بزرگی باید باشد تا بتواند تمام فرآیند اجرایی را مدیریت کند. کارهایی همچون دریافت مجوزها، کمکهای مهندسی و خدمات پشتیبانی و مانند آن. البته بیشتر از یک سال نباید منتظر بمانید.
چگونه میخواهید هنگام آغاز فروش تلفنهای هوشمند در آمریکا از خودتان محافظت کنید؟ آیا نگران قوانین پتنتی و احتمال درگیریهای حقوقی و قضایی نیستید؟
البته، ما همیشه نگران مجوزهای پتنتی، حقوق معنوی و مانند آن هستیم. ما دو کار باید انجام دهیم، که زمان بر هم هستند. یکی اینکه به شکل منسجم و اصولی مجوزهای پتنتی را از سراسر جهان کسب کنیم. ما با دقت فراوانی با هر تیم و شرکتی که لازم است، در حال مذاکره هستیم. دوم اینکه در حال ساخت و جمعآوری گنجینه پتنتی خودمان برای مقاصد دفاعی هستیم، زیرا باید بالاخره مالکیت برخی از آنها را داشته باشیم. به نوعی میتوان آن را آماده سازی سازوبرگ جنگی دانست. ما تا کنون بیش از ۲۰۰۰ پتنت ثبت کردهایم که بسیار زیاد است، و البته همچنان به کسب پتنتهای بیشتر مشغولیم.
من به شخصه فکر نمیکنم که این پایان راه گوگل در چین باشد. از این نقطه نظر نگاه کنیم که گوگل چقدرمیتواند سودمند باشد، و این حقیقت را در نظر داشته باشیم که چه تعداد از مردم چین در دانشگاهها یا مراکز دیگر در حال مطالعه و تحقیق و تحصیل هستند و به شکل فزایندهای به گوگل وابسته هستند، اما متاسفانه گوگل در چین فیلتر شده است. من شک ندارم که بالاخره عدهای راه حلی برای مشکلات اینچنینی پیدا میکنند و سرانجام این ابداعات می تواند آینده خوشایندتری برای مردم چین به دنبال داشته باشد.
لری پیج، مدیرعامل گوگل اختیارات فراوانی به سوندار پیچای داده است. رابطه شما با سوندار چگونه است؟
من فکر میکنم این تصمیمی خارقالعاده بود. سوندار قابلیتهای بسیار زیادی دارد. او یکی از قدرترین مدیران گوگل است. او فرد بسیار خلاق، مفید و تولید کنندهای است. او یک مرد تجاری عالی نیز هست. با این کار لری وقت آزاد بیشتری برای خودش میخرد تا به مواردی چون «گوگل در ده سال آینده کجا باید باشد؟ پروژه DeepMind (لینک) و هوش مصنوعی به کجا میرسند؟» بیندیشد. لری ارزشمندترین فرد در این شرکت است. لذا او کسی است که باید درباره آینده گوگل بیاندیشد، که از بسیاری لحاظ این موضوع بسیار مهیج خواهد بود، اما این مهم درباره آینده بشریت هم خواهد بود. من و سوندار هم رابطه دوستانه بسیار خوبی با هم داریم.
اولین دیدار ما در حقیقت یک جلسه ۴ ساعته بود که نزدیک بود به یک مشکل بین من و لی جون تبدیل شود. جلسهای بسیار عمیق با مباحثههای فراوان. او انسانی بسیار با محبت است. به گمانم دیدار ما یک برنامه شما در پکن حوالی اواخر ۲۰۱۲ بود. و ما زمان را با صحبت درباره همه چیز، از موبایل، تا اینترنت و برزیل و اتومبیلها گذراندیم. دریافتم که وی یکی از جذابترین افرادی است که تا به حال ملاقات کرده ام، درست به همان اندازه که اندی رابین (بنیانگذار اندروید) را دوست دارم. قابلیت و توانایی وی در فهمیدن مشتری و داشتن تقکراتی چند دهه جلوتر از زمان، واقعا دیوانه کننده است. این ۴ ساعت برای من مثل ده دقیقه گذشت! او با من به زبان چینی سخن گفت و بین لین، رئیس شیائومی مترجم ما بود. آن دیدار واقعا فراواقع و خیالی بود.
آیا شما هیچگاه سراغ ساخت اتومبیل می روید؟
کاملا واضح بگویم، ما اکنون دنبال تولید ماشین نیستیم. من فکر می کنم این یک برنامه فوق العاده مشکل و طاقت فرسا است. این چیزی نیست که ما امروزه قادر به ساخت آن باشیم. ما هنوز منابع و سرمایه لازم برای چنین کاری را در اختیار نداریم. اما چرا که نه؟ چرا که نه؟