وزارت بهداشت ایران میگوید، احتمال انتقال اپیدمی ابولا به ایران بسیار ضعیف است؛ اما با این حال تمهیدات لازم برای معاینهی پزشکی مسافران ورودی از آفریقا، درنظر گرفته شده است.
به گفتهی یک مقام مسئول در وزارت بهداشت ایران، درحال حاضر پرواز مستقیمی از غرب آفریقا به ایران وجود ندارد و مسافران با پروازهای غیرمستقیم و از دبی یا ترکیه وارد ایران میشوند؛ اما مسافرانی که از آفریقا به ایران سفر میکنند، معاینه میشوند و در صورت وجود بیماری به مرکز پزشکی منتقل خواهند شد.
این مقام دولتی افزوده، کشورهای اصلی درگیر ابولا، جزء مناطق توریستی ایران نیستند و روابط اقتصادی هم با آنان وجود ندارد.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرده، در مبادی ورودی ایران به مسافران هشدار داده میشود که چنانچه نشانههایی از ابولا مانند تب و خونریزی را مشاهده کردند، طی ۳ هفته حتما به مراکز پزشکی مراجعه کنند.
اما آنچه بیشتر شهروندان ایرانی را نگران میکند، شبهه انتقال این بیماری از طریق حجاج در عربستان است.
«محمود نبوی»، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، دراینباره گفته است، تاکنون موردی از ابولا در عربستان مشاهده نشده و باتوجه به اقدامات دولت عربستان برای پیشگیری از انتقال ابولا به این کشور، احتمال تماس زائران ایرانی با این بیماری منتفی است.
گفته میشود، عربستان سعودی با استقرار گروههای ویژه در تمام مرزهای ورودی خود، کلیهی زائران را برای اطمینان از نداشتن علائم این اپیدمی خطرناک مورد معاینه قرار میدهند.
این کشور همچنین قبل از آغاز مراسم حج اعلام کرد که امسال صدور ویزا به زائران سه کشور آفریقایی لیبریا، گینه و سیرالئون را ممنوع کرده است.
بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، ویروس مرگبار ابولا که درغرب آفریقا مخصوصاً این سه کشور گسترش یافته، تاکنون جان بیشاز ۴۵۰۰ نفر یعنی حدود نیمی از مبتلایان را گرفته است.
این بیماری از راه تماس مستقیم با مایعات بدن سرایت میکند و علائم آن تب همراه خونریزی، ضعف، درد عضلانی، اسهال و استفراغ، اختلال در عملکرد ارگانهای داخلی و نهایتا مرگ در اثر خونریزی داخلی است.
سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری کشنده در عصر جدید را بیسابقه دانسته است.
شیوع این بیماری اکنون به یک فوریت بهداشتی جهانی تبدیل شده و دنیا را در وضعیتی اضطراری قرار داده است.