هورمونی به نام گرلین در روده وجود دارد که با نام هورمون گرسنگی معروف است. زمانی که معده خالی است، هورمون گرلین ترشح میکند و باعث ارسال سیگنالهای گرسنگی به مغز میشود. هورمون گرلین با تحریک مغز باعث ایجاد حس گرسنگی میشود. با این حال هورمون دیگری به نام لپتین وجود دارد که مسئول حس سیری است و باعث کاهش اشتها میشود. این هورمون به مغز سیگنال میدهد که شما سیر هستید و نباید غذا بخورید. با این حال ظاهراً بدن ممکن است به قدرت هورمون لپتین عادت کند. در نتیجه حس گرسنگی به صورت طبیعی غیرفعال نمیشود و شما همچنان به خوردن ادامه میدهید.
همان عواملی که باعث ایجاد مقاومت نسبت به انسولین میشوند، مانند شکر زیاد، مواد غذایی پرکالری که پروتئین و چربی ندارند و غیره ممکن است باعث شوند مکانیسم مهار اشتها در مغز درست کار نکند. با این حال خوشبختانه برخی از مواد غذایی تأثیر برعکس دارند و نه تنها مدیریت حس گرسنگی را در کوتاه مدت بهبود میبخشند، بلکه در درازمدت نیز تأثیر دارند. در ادامه ۸ ماده غذایی به شما معرفی خواهیم کرد که به سرعت اشتها را از بین میبرند و چندین ساعت شما را سیر نگه میدارند.
صدف خوراکی یکی از منابع خوب روی محسوب میشود. روی یک ماده معدنی است که با همکاری لپتین به کاهش اشتها کمک میکند.
رویبوس که از برگهای گیاه Redbush به دست میآید، یک نوع چای گیاهی است که تنها در ارتفاعات جنوب آفریقا یافت میشود. چای رویبوس یک فلاونوئید به نام آسپالاتین دارد که چربیسوز محسوب میشود. طبق تحقیقات این ترکیب میتواند سطح هورمون استرس را که باعث تحریک گرسنگی و ذخیره چربی میشود و با بیماریهای فشارخون بالا، سندرم متابولیک، بیماریهای قلبی-عروقی، مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد، کاهش میدهد.
هورمون گرلین زمانی که معده پر باشد، سرکوب میشود. در نتیجه مصرف مواد غذایی پرفیبری که سیرکننده هستند، کار عاقلانهای محسوب میشود. سبزیهای برگدار یک گزینه عالی هستند. انگنار دو برابر کلمبرگ فیبر دارد.
سیبزمینی سفید به اندازه شهرت بدی که دارد، مضر نیست. در واقع سیبزمینی آبپز بهترین ماده غذایی سیرکننده محسوب میشوند.
ماهی مزایای بسیاری برای افرادی که میخواهند وزن خود را کاهش دهند، دارد: ماهی سرشار از امگا ۳ است که التهاب کل بدن را کاهش میدهد و باعث میشود لپتین به راحتی با مغز در ارتباط باشد. ماهی هالیبوت ویژگی خاصی نیز دارد. این ماهی یکی از سیرکنندهترین ماهیها محسوب میشود. این ماهی پروتئین زیادی دارد و سطح تریپتوفان آن بالا است. تریپتوفان هورمون سروتینین را تولید میکند که حس گرسنگی را سرکوب میکند.
مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین برای صبحانه، سرعت سوزاندن چربی در کل روز را تنظیم میکند. طبق یک تحقیق افرادی که برای صبحانه تخممرغ میخورند، کمتر گرسنه میشوند. علاوه بر این، زرده تخممرغ حاوی مادهای به نام کولین است که خواص چربیسوز دارد.
سیب یکی از منابع خوب فیبرهای سیرکننده محسوب میشود. طبق یک تحقیق، به ازای هر ۱۰ گرم فیبر قابلحل در آب، چربی شکمی تا ۳٫۷ درصد بیشتر از بین میرود.
سرکه سیب دارای اسید استیک است که سرعت تخلیه معده را کاهش داده و آزادسازی شکر در جریان خون را کند میکند. در نتیجه دیرتر گرسنه میشوید.