با این حال، برخی افراد این ویتامین C و D را ضروری میدانند و تصور میکنند این ویتامینها، از پیشرفت عفونتهای مسری جلوگیری میکنند؛ اما هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد این ویتامینها از آنفولانزا جلوگیری میکنند.
ویتامین C اولین بار در دهه ۱۹۷۰ به عنوان یک درمان برای سرماخوردگی اعلام شد. در آن زمان بود که دکتر Linus Pauling، متخصص زیستشیمی، در مطلبی نوشت که میزان زیاد ویتامین C با کاهش دفعات و مدت سرماخوردگیهای رایج ارتباط دارد. با این حال، علیرغم مصرف زیاد این ویتامین و قبول آن به عنوان یک روش درمانی، مدرک علمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.
آنچه میتوان در مورد ویتامین C گفت این است که ویتامین C یا اسید اسکوربیک، یک آنتیاکسیدان مهم است که به حفظ ماهیچهها، استخوانها و رگهای خونی کمک میکند. ظاهراً مصرف زیاد این ویتامین، توانایی ویروسها برای تکثیر در سطح سلولی را کاهش میدهد.
ویتامین C به صورت طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیها، به ویژه در انواع مرکبات وجود دارد؛ اما مکملهای این ویتامین نیز وجود دارد. فرقی ندارد که بیمار باشید یا سالم، ویتامین C برای سلامت عمومی بدن ضروری است.
دوز پیشنهادی روزانه برای ویتامین C، ۹۰ میلیگرم برای مردان و ۷۵ میلیگرم برای زنان تعیین شده است. همچنین در مورد ویتامینها ممکن است شرایط اوردوز یا همان مصرف بیشازاندازه به وجود آید. اگر روزانه بیش از ۲۰۰۰ میلیگرم ویتامین C مصرف کنید، باعث ایجاد سنگ کلیه، حالت تهوع یا اسهال میشود.
با گذشت زمان تحقیقات بیشتری در مورد ویتامین D صورت میگیرد که کمبود آن را با بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی، افسردگی، نرمی استخوان، آسیب ذهنی و حتی سرطان مرتبط میدانند.
در نتیجه تعجبی ندارد که محبوبیت ویتامین D در میان مصرفکنندگان افزایش یافته و به منظور پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا به کار میرود. با این حال، باز هم باید بگوییم هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند این ویتامین میتواند از حمله ویروس آنفولانزا جلوگیری کند.
تصور میشود که ویتامین D نقش مهمی در عملکرد دستگاه ایمنی دارد؛ اما آزمایشهای کلینیکی نشان دادند که این ویتامین در مقابله با بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا در افراد بالغ سالم، هیچ قدرتی ندارد.
در تحقیقی که در نشریه American Medical Association منتشر شد، ۳۲۲ فرد بالغ و سالم در نیوزلند مورد بررسی قرار گرفتند. محققان دریافتند افرادی که ماهانه دوز بالایی از ویتامین D مصرف میکنند، در مدت ۱۸ ماه تحقیق، به اندازه افرادی که شبه ویتامین D دریافت میکردند، بیمار شدند.
اغلب اوقات ویتامین D را به عنوان ویتامین نور خورشید میدانند؛ زیرا این ویتامین در عکسالعمل به نور خورشید در بدن ساخته میشود؛ اما در برخی مواد غذایی مانند ماهی، تخممرغ و لبنیات نیز وجود دارد. با این حال، مکمل این ویتامین نیز ارائه میشود.
اگر ویتامین C و ویتامین D بدن شما کم است، احتمالاً سیستم ایمنی ضعیفی دارید. همین موضوع باعث میشود تا در برابر عفونتهای مسری، آسیبپذیر باشید. با این حال، اگرچه وجود میزان متعادلی از ویتامینها در بدن ضروری است؛ اما باید در مصرف بیشازاندازه این ویتامینها به هنگام بیماری محتاط باشید؛ زیرا شاید هیچ فایدهای نداشته و در برخی موارد ضرر هم داشته باشد.
در نهایت در حال حاضر بهترین روش برای پیشگیری از آنفولانزا، استفاده از واکسن است.
0 نظر
faghat mikhastam begam ke man hamishe sarma mikhordam va pas az morjeae be doctor dar Amrica motevajeh shadan ke vitamin D man khaili kam hast va pas az khordan 50000 IU Vitamin D baraye 3 maah digar hargez sarma nakhordam, man doctor nistam vali az tajrobe migam ke vitamin D be man khaili komak kard. Az farsi Badam Poozesh Mikham.