طبق تحقیق جدید دانشگاه Baylor، افرادی که گوشیهای خود را مدام چک میکنند، احتمالاً سعی دارند روحیه منفی خود را بهبود بخشند.
این تحقیق که در ماه ژوئن در نشریه Personality and Individual Differences منتشر شده، رابطه میان اعتیاد افراد و شخصیت آنها را مورد بررسی قرار داده است. محققان این تحقیق دریافتند استفاده افراطی از دستگاههای همراه ممکن است رابطه مستقیم با بیثباتی احساسی داشته باشد.
محققان از ۳۴۶ دانشجو خواستند تا به یک پرسشنامه آنلاین پاسخ دهند. در این پرسشنامه در مورد میزان استفاده از گوشی هوشمند، ۵ مشخصه بارز رفتاری شامل باوجدانی، رنجوری، آزادی، سازگاری و برونگرایی و همچنین ماتریالیسم و نیاز به بروز احساسات سؤال شده بود.
دادههای جمعآوریشده نشان داد افرادی که بیشتر از گوشی هوشمند خود استفاده میکنند، بیشتر مستعد بدخلقی، ماتریالیسم و رفتارهای موقتی هستند و کمتر میتوانند روی کاری که انجام میدهند، تمرکز کنند. این دو مسئله با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. همچنین افرادی که دارای خصوصیات رفتاری هوسی بودند، بیشتر به استفاده از گوشی هوشمند اعتیاد داشتند.
علیرغم نمونههای کلاسیک افراد درونگرا که در مهمانیها در یک گوشه مینشینند و با گوشی خود بازی میکنند، محققان دریافتند درونگرایی با اعتیاد به گوشی هوشمند ارتباطی ندارد. همچنین باوجدانی نیز با اعتیاد به گوشی هوشمند ارتباط ندارد.
محققان این تحقیق این گونه نوشتند: «اعتیاد به گوشی هوشمند همانند اعتیادهای دیگر، ممکن است روشی برای بازسازی روحیه باشد. بررسی بدون وقفه ایمیلها، ارسال متن، ارسال توییت و جستجو در وب ممکن است برای افراد بیثبات به عنوان ابزاری آرامبخش به کار رود. این کار توجه این افراد را از نگرانیهای روزانه دور کرده و باعث تسکین موقت از چنین نگرانیهایی شود».
تحقیقات قبلی نیز نشان دادند اعتیاد به گوشی هوشمند با تنهایی، کمرویی، خواب بیکیفیت و کمکاری در محل کار ارتباط دارد.