طی سالهای اخیر، کربوهیدراتها مسئول گسترش چربی و دارای خواص کمارزش معرفی شدهاند. اخیراً محققان دانشگاه کلمبیا تصمیم گرفتند تأثیر کربوهیدراتهای فرآوری شده را بر روی روحیه بررسی کنند. طبق نتیجه این تحقیق، کربوهیدراتهای فرآوری شده باعث افسردگی میشوند.
۲. شکر
با توجه به تحقیقاتی که در مورد کربوهیدراتهای فرآوری شده صورت گرفته، تأثیر شکر بر روی روحیه مشخص است. شکر باعث افسردگی میشود. رژیم غذایی سرشار از شکر میتواند میزان التهابات در بدن و مغز را افزایش دهد.
۳. شیرینکنندههای مصنوعی
مشخص شد که شکر خوب نیست؛ اما فکر میکنید مواد مصنوعی شیرینکننده یا همان شکر مصنوعی بهتر است؟ اگر دچار افسردگی هستید، پاسخ منفی است. طبق یک تحقیق جدید در دانشگاه شمال غربی اوهایو، یک ماده شیرینکننده مصنوعی به نام اسپرتیم علائم افسردگی بیماران مبتلا به افسردگی را تشدید میکند. اگرچه اسپرتیم باعث بروز افسردگی نمیشود؛ اما این ماده شیرینکننده باعث کاهش سطح سروتینین میشود که هورمون مسئول خوشحالی است.
۴. چربیهای ترانس
همه میدانند مصرف روغنزیتون احتمال ابتلا به برخی بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و افسردگی را کاهش میدهد. با این حال، نکته مهم اینجاست که مصرف چربیهای ترانس که رگها را مسدود میکنند، احتمال ابتلا به افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش میدهد.
۵. مواد غذایی فرآوری شده
مواد غذایی فرآوری شده که حاوی تمام مواد غذایی مذکور و عامل افسردگی هستند، باعث خراب شدن روحیه میشوند. اگرچه تحقیقات در مورد رابطه رژیم غذایی و افسردگی همواره بر روی مواد غذایی خاصی تمرکز داشتهاند؛ اما طبق یک تحقیق جدید، افرادی که بیشتر از مواد غذایی فرآوری شده استفاده میکنند، بیشتر به افسردگی مبتلا میشوند.