استفاده از یک رژیم غذایی گیاهی میتواند یک ورود فوق العاده به سمت سلامت بهتر باشد. رژیم گیاهخواری با مصرف بالای فیبر، اسید فولیک، ویتامین C و E ، منیزم، چربیهای اشباع نشده و فیتوکمیمالهای بیشماری همراه است. این اغلب باعث میشود تا گیاهخواران نسبت به دیگر افراد، کلسترول پایینتر، لاغرتر و فشار خون پایینتری دارند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها کمتر است.
در ادامه همراه ما باشید تا با برخی مزایای دیگر اتخاذ یک رژیم گیاهخواری (ویگن) بیشتر آشنا شویم:
مزایای داشتن رژیم گیاهخواری:
۱- بهبود و تقویت خلق و خو
“اسید آراشیدونیک”، مادهای است که معمولا از منابع غذایی حیوانی بدست میآید و جای تعجب نیست که این اسید در منابع گیاهخواری بسیار کمتر است. این امر میتواند مفید باشد زیرا طبق تحقیقات انجام شده، بین اسید آراشیدونیک و اختلالات خلقی فرد رابطهای مستقیم وجود دارد. دانشمندان طبق تحقیقات متوجه شدند که هر چقدر خوردن محصولات حیوانی مانند گوشت، ماهی و مرغ محدود شود، خلق و خوی فرد به طور چشمگیری بهبود پیدا میکند.
۲- بهبود علائم پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث قرمزی و سوزش پوست میشود و برای کسانی که مبتلا به این بیماری هستند میتواند بسیار رنج آور باشد. با این حال، بر اساس تحقیق منتشر شده، یک رژیم گیاهخواری میتواند علائم این بیماری را بهبود بخشد.
۳- کاهش و جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت
رژیمهای گیاهی با کاهش قابل توجه ابتلا به دیابت همراه هستند. اطلاعات منتشر شده توسط دانشکده پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تایید کرده است که رژیمهای گیاهخواری مزایای مهمی را برای مدیریت دیابت ارائه میدهند و حتی میتوانند احتمال رشد و توسعه دیابت را نیز به نصف کاهش دهند.
۴- کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
ارتباط قوی بین یک برنامه غذایی حاوی گوشت و خطر ابتلا به آب مروارید و همچنین بین برنامه غذایی گیاهخواری و کاهش ریسک بوجود آمدن آب مروارید وجود دارد.
۵- کاهش ایتلا به بیماریهای قلبی عروقی
طبق تحقیقات دانشگاه JCU ، ارتباط مستقیمی بین رژیم گیاهخواری و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد. اما چرا؟ اکثر رژیمهای گیاهخواری سرشار از آنتی اکسیدانها هستند. آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که میتوانند آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو، از جمله آترواسکلروز(گرفتگی رگهای خونی) را کاهش دهند.
۶- کلستررول افراد گیاهخوار پایین است
چربی حیوانات به هیچ وجه برای سلامتی مفید نیست و اثرات مضر باری بر روی یک زندگی سالم دارد. پس از بررسی اثرات طولانی مدت رژیم گیاهخواری، محققان کرهای به راحتی نتیجه گرفتند که میزان چربی بدن و میزان کلسترول در گیاهخواران نسبت به دیگر افراد کمتر است.
۷- کاهش ریسک سکته مغزی و چاقی
مشاهدات نشان داده است که افراد گیاهخوار معمولا دقت و حساسیت بیشتری بر روی انتخاب غذاهای خود دارند و معمولا به دنبال غذاهای مفید و مغذی هستند و از خوردن غذاهای پرچرب و کم ارزش دوری میکنند. این امر موجب کاهش سکته و جلوگیری از چاقی گیاهخواران میشود.
۸- کاهش ریسک بوجود آمدن سنگ کلیه
مرکز پزشکی دانشگاه لانگون نیویورک گزارش میدهد که کاهش مصرف پروتئین حیوانی و افزایش مصرف سبزیجات باعث افزایش pH ادرار میشود. در حالی که pH کم ادرار با تشکیل سنگ کلیه در ارتباط است.
۹- سبزیجات میتوانند تمام نیازهای تغذیهای بدن را فراهم کنند
اگر تصور میکنید که گیاهخواران و افراد ویگن کمبود مواد غذایی دارند یا همیشه گرسنه هستند، در اشتباه هستید. این تصور که انسان بدون گوشت نمیتواند زندگی کند یا دچار کمبودهای غذایی میشود کاملا اشتباه است و واقعیت این است که در اصل انسان بدون سبزیجات نمیتواند زندگی کند.
زیرا گیاهان حاوی منابع بسیار و مفیدی از هر نوع مواد معدنی، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و پروتئینها هستند و همچنین موضع انجمن رسمی تغذیه آمریکا این است که یک رژیم گیاهخواری جامع و به خوبی طراحی شده میتواند برای همه سنین و مراحل زندگی، از جمله نوزادان، سالمندان و حتی ورزشکاران مناسب باشد. سلامت خوب، کاهش بروز بیماری و مدیریت بهتر مشکلات بهداشتی و سلامتی، همه اینها تنها با دنبال کردن یک رژیم خوب گیاهخواری قابل دستیابی هستند.