از ابتدای خلقت تا به امروز، دو بخش اساسی یعنی جسم و ذهن انسان در معرض خطرات، مشکلات و نگرانیهای فراوانی قرار داشتهاند. موارد و مشکلات مربوط به جسم، در اغلب مواقع با گذر زمان بهبود مییابند؛ اما در مورد ذهن، کمی مسئله فرق دارد و اگر نتوانید کنترل آن را به دست بگیرید، صرفا گذر زمان نمیتواند مشکلات فکری و ذهنی شما را حل کند. در این مطلب قرار است درباره آرامش درون صحبت کنیم و به شما بگوییم که چگونه ذهنی آرام داشته باشیم.
مشکلات فکری و ذهنی از کجا میآیند؟!
هیچکس نمیتواند ادعا کند که در زندگی خود، بهمعنای واقعی کلمه هیچ مشکلی ندارد؛ هر مشکل میتواند ساعتها، روزها، ماهها و شاید سالها ذهن انسان را به خود مشغول سازد؛ بنابراین، در دست گرفتن ریتم فکری و کنترل آن، یک مهارت محسوب میشود تا هنگام برخورد با مشکلات مختلف، بتوانیم سلامت فکری و ذهنی خود را حفظ کنیم. در ادامه ۱۰ روش مختلف برای آرام کردن افکار پرتلاطمی که دارید، ذکر خواهد شد.
دلایل تحریک احساس خود را پیدا کنید
آرامش درون بیدلیل مختل نمیشود؛ پس در گام اول، باید بهصورت دقیق و واضح، مشکلی که ذهن شما را به خود مشغول کرده است، پیدا کنید. یک قلم و کاغذ بیاورید و بدون آنکه از چیزی نگران یا خجالتزده باشید، مشکلی که با آن روبهرو هستید را روی کاغذ بنویسید تا دید بهتری به دلایل ناراحتی و نگرانی خود داشته باشید.
الگوی فکری خود را عوض کنید
شاید این موضوع کمی گنگ و نامفهوم بهنظر برسد؛ اما بیشک، دلیل درگیر شدن با مشکلات ذهنی و طولانیشدن اثرات آن روی افکار ما، به الگوی فکری هر شخص برمیگردد. اینکه چطور فکر میکنید، دیدگاه شما به یک مسئله چیست؟ آیا به سلامت آرامش درون خود اهمیت میدهید؟ مثبت میاندیشید یا منفی؟ آیا هر اتفاق را به چشم یک موقعیت نگاه میکنید یا آن را یک تهدید میدانید؟ همه این موارد، الگوی افکار ما را مشخص میسازند؛ پس بهتر است بعد از درک مشکلات، ابتدا الگوی فکری جدیدی را پیش بگیریم.
مدیتیشن را جدی بگیرید
مدیتیشن یا تمرین تمرکز ذهنی، برای مدتی هرچند کوتاه و گذرا، سبب خالیشدن ذهن از افکار پرتلاطم میشود و فرد را به یک حالت پایدار ذهنی و روانی میرساند. اگر هر روز از خود میپرسید چگونه ذهنی آرام داشته باشم، پاسخ سوال شما یک کلمه است؛ مدیتیشن و انجام روزمره آن برای کسب آرامش درون.
به داشتههایتان فکر کنید و آنها را مشخص سازید
ذهن انسان بهدلیل آنکه ذاتا مبتنیبر یک الگوریتم بقاگرا پیش میرود، اغلب اوقات و در حالت ناخودآگاه، مدام به نکات منفی، ضعفها و نقصها تمرکز میکند. پس برای اینکه بتوانید حال و هوای خود را کمی عوض کنید، باید داشتههایتان، امتیازهای مثبت زندگی خود و هرچیزی که بودنش میتواند دلیل شادی شما باشد را مشخص کنید. این موارد میتواند داشتن همسری مهربان و دلسوز، داشتن شغلی مناسب یا داشتن خانواده و دوستانی صمیمی باشد.
مثبتگرایی را در اولویت قرار دهید
بهصورت روزمره، هنگام روبهروشدن با هرچیزی یا هر شخصی، سعی کنید مثبتگرا باشد. مثبتگرایی میتواند آرامش درون شما را بهواسطه توجه به نکات مثبت آن، افزایش دهد. همچنین مثبتگرایی میتواند دلیلی بر شاد بودن ذهن باشد. برای مثبتگرایی کافیست روزانه چند دقیقه در حالت خودآگاه، به اطراف خود بنگرید و نکات مثبت پیرامون هر چیزی را پیدا کنید.
شکرگزاری روزانه را فراموش نکنید
کسب آرامش بدون شکرگزاری ایده چندان موفقیتآمیزی نیست. شکرگزاری باعث میشود علاوهبر تقویت ویژگیهای خاصی همچون فروتنی و مهربانی، مثبتگرایی و توجه به نعمتهای الهی را نیز یاد بگیریم. شکرگزاری روزانه درواقع یک اعلانیه ذهنی و آگاهانه است که فرد را به مثبتگرایی تشویق میکند.
خدمت و محبت؛ کلید اصلی کسب آرامش درون
اگر از خودتان میپرسید چگونه ذهنی آرام داشته باشم، اما نمیدانید برای انجام آن باید چه کارهایی انجام دهید، بدانید که پاسخ شما خدمت و محبت است. خدمت و محبت هدف اصلی خلقت ماست و هرچیزی غیر از آن، در دایره اهداف شخصی قرار میگیرد. هدف والای انسانبودن نیز چیزی جز خدمت و محبت به دیگران نیست. این دو مقوله میتواند آسایش فکری و راحتی روان را رقم بزند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد راههای رسیدن به آرامش درون عبارت مقابل را در گوگل جستجو کنید و روی لینک اول کلیک کنید: راههای رسیدن به آرامش درون اعظم صادقیان
مسافرت یا تفریح را به یک برنامه دائمی تبدیل کنید
تعریف هرکس از تفریح متفاوت است، برخی پیکنیک را تفریح میدانند، برخی بازار رفتن و خرید کردن، عدهای نیز ورزش، فیلم و سریال یا کتاب خواندن را تفریح خود میدانند. بااینحال، موضوع اصلی این است که اگر آرامش درون میخواهید، باید مسافرت یا تفریح را جدی بگیرید؛ این کار میتواند ذهن شما را به رویدادها و اتفاقات مثبت جلب کند و از تنهایی و فکر کردن به مشکلات رهایی دهد.
خواندن مطالب مثبت و الهامبخش را آغاز کنید
اول صبح، هنگامی که از خواب بیدار میشوید یا شبهنگام، وقتی که میخواهید بخوابید، یک مطلب مثبت و الهامبخش که میتواند انگیزه درونی شما را تقویت کند، بخوانید. حتی میتوانید پادکستهای انگیزشی را نیز گوش دهید. بهطور کلی سعی کنید خود را به دیدن و شنیدن مطالب مثبت عادت داده و آنها را جزئی ثابت از برنامه روزانه خود قرار دهید. این مطالب میتواند شامل سرگذشت و زندگی انسانهای موفق یا خواندن مطالب آموزنده باشد.
به یک روانشناس یا مشاور مراجعه کنید
آرامش درون گاهی اوقات با روشهای معمول بهدست نمیآید و لازم است واقعا یک فکر و برنامه عملی برای آن داشته باشید. بهترین روش در این زمینه، مراجعه به یک مشاور یا روانشناس است. این افراد دارای مهارت بالایی در شنیدن حرف شما، همچنین درک و آنالیز مشکلات هستند و میتوانند برای مشکل شما، راهحلهایی آزمودهشده ارائه دهند. یکی از مشاوران مطرح در این زمینه دکتر اعظم صادقیان میباشد که با مراجعه به ایشان میتوانید از تجربیات و آموزههای ایشان در این زمینه استفاده کنید.
سخن نهایی
در این مطلب با روشهایی برای کسب آرامش ذهنی آشنا شدیم. مواردی مثل شکرگزاری روزانه، دوری از اخبار و افراد منفیباف یا خواندن مطالب مثبت و الهامبخش میتواند تعادل و پایداری فکری-ذهنی را در شما بیشتر کند و تلاشی عالی برای افزایش آرامش درون باشد.