شرکت ولوو از این فناوری در اتومبیل مدل ۲۰۱۶ ایکسسی ۹۰ استفاده کرده است. در این اتومبیل دستههایی جهت هدایت مسیر روی فرمان نصب شده است. این دستهها زمانی که اتومبیل به بخش مورد تأیید و مناسب جاده میرسد، روشن میشوند. زمانی که مقصد از طریق سیستم هدایت مسیر تعیین میشود، جادههایی که استفاده از فناوری خودران در آنها قانونی است، نشان داده میشوند.
برای فعال کردن این فناوری، راننده باید دستهای خود را چند ثانیه روی دستهها بگذارد. سپس این سیستم تا زمانی که اتومبیل در جاده مختص رانندگی خودران باشد، فعال میماند. زمانی که اتومبیل به پایان جاده مختص رانندگی خودران میرسد، ۶۰ ثانیه به شما مهلت میدهد و بعد سیستم خودران را خاموش میکند. اگر راننده نتواند در آن لحظه کنترل اتومبیل را به دست بگیرد، اتومبیل در محلی مناسب و ایمن متوقف میشود.
فناوری رانندگی خودران ولوو از طریق چند سری رادار، دوربین و حسگرهای لیزری کار میکند تا بتواند جاده مقابل را شناسایی کند. فرآیند تست این سیستم طی چند مرحله آزمایشی و تحت شرایط متغیری انجام میشود که از سال ۲۰۱۷ به عنوان بخشی از پروژه «مرا بران» در گوتنبرگ آغاز خواهد شد. در این پروژه یک گروه متشکل از ۱۰۰ دستگاه ایکسسی ۹۰ در مسافت ۳۰ مایلی در جادههای منتخب حرکت خواهند کرد.
رئیس بخش طراحی شرکت ولوو در این رابطه گفت: «ما رابطی طراحی کردیم که کاربرد آن ایمن و بینقص است. در نتیجه رانندگان با اطمینان میتوانند کنترل اتومبیل را به سیستم خودران انتقال داده و مجدداً آن را به دست بگیرند».
ایکسسی ۹۰هایی که در این پروژه شرکت میکنند، متعلق به مشتریان این شرکت هستند و این افراد میتوانند قبل از سایرین این سیستم خودران را تجربه کنند. طبق گفته شرکت ولوو، بهکارگیری این فناوری در اتومبیلهای تولید انبوه از سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد.