تصاویر خیرهکنندهای که در ادامه مشاهده میکنید انزاوی تلخ چرنوبیل را نشان میدهند؛ تلختر از آنچه تاکنون دیدهاید.
ولادمیر میتگویین عکاس هنرمندی است که با استفاده از فیلترهای اینفرارد یا مادون قرمز جزییات این نخنماشدگی و متروکه ماندن را برجستهتر میکند. یک اتوبوس اوراقی، یک سیستم رادار، یک شهربازی، عروسک، سالن ورزش، پیانو و غیره؛ اینجا زمان یخ زده است.
سایههای قرمز فیلترشده باعث میشود پسزمینه یخزده و برفی این شهر غمزده جلوه بیشتری پیدا کنند.
میتگویین ۳۲ سال سن دارد و به تازگی سری جدیدی از مجموعه تصاویر خود در زمان بازدید از این مکان در جولای سال ۲۰۱۷ را منتشر کرد. این سفر خودجوش منحصراً با هدف روایت داستان این مکان در مصیبت سال ۱۹۸۶ انجام شد.
فاجعه مصیتبار انفجار هستهای و اتمی چرنوبیل در روز ۶ اردیبهشت ۱۳۶۵ (۲۶ آوریل ۱۹۸۶) در نیروگاه چرنوبیل اوکراین رخ داد. انفجار و آتشسوزی در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد.
در اثر فاجعه چرنوبیل قریب به ۵ میلیون نفر آسیب دیدند، حدود ۵ هزار مرکز مسکونی در روسیه سفید، اوکراین و فدراسیون روسیه با ذرات رادیو اکتیو آلوده شدند. از میان آنها، ۲۲۱۸ شهر و روستا با جمعیت حدود ۲/۴ میلیون نفر در محدوده اوکراین قرار داشتند، فاجعه چرنوبیل جمعیت کشورهای مذکور را تحتالشعاع قرار داد.
با وجود گذشت سالها از این حادثه، هنوز آثاری از مواد رادیو اکتیو و جهشهای ژنتیکی در مردم منطقه مشاهده میشود. در این میان، میتوان به ناقص شدن نوزادان در دو دهه اخیر، از قبیل بیدست و پا متولد شدن اشاره کرد.