یکی از دغدغه های خانم ها زمان خرید برنج، تشخیص برنج کهنه از برنج نو است. چرا که این دو برنج تفاوتهای زیادی با هم ازنظر پخت، عطر، طعم و نگهداری دارند. در ادامه این مقاله قصد داریم به شما راههای تشخیص برنج کهنه از نو را بگوییم تا خودتان بهراحتی بتوانید زمان خرید برنج ایرانی این کار را انجام دهید.
برنج کهنه چیست؟
اگر از زمانی که برنج از شالیزار برداشت میشود تا به مرحله فروش و بعد هم دست مشتری برسد 4 الی 6 ماه گذشته باشد، به این برنج کهنه میگویند. بعد از برداشت برنج دانههای برنج را شالیکوبی و انبار میکنند که طی این مدتزمان آب برنج تبخیر میشود.
اما مراحل کهنه شدن برنج به دما، زمان و شرایط بستگی دارد کی طی آن جذب آب، رنگ و طعم آن هم تغییر میکند.
برنج تازه چه نوع برنجی است؟
برنج تازه یا همان برنج نو درواقع همان برنجی است که تازه از شالیزار برداشت شده باشد. این برنج عطروطعم مطلوبتر و ظاهر بلوریتری نسبت به برنج کهنه دارد. به منظور خرید برنج ایرانی تازه و برداشت شده از شالیزارهای شمال کشور، روی لینک داده شده کلیک کرده تا از جدیدترین محصولات شالیکار مطلع و اقدام به خرید و تحویل درب منزل کنید.
تفاوت برنج نو با برنج کهنه
بعدازاین که با تعریف برنج کهنه و نو آشنا شدید نوبت آن میرسد که تفاوتهای این دو را باهم بدانید تا زمان خرید برنج دمسیاه مینودشت بهراحتی بتوانید کهنه یا نو بودن برنج را تشخیص دهید.
- به دلیل اینکه مدتزمان زیادی از برداشت آن میرسد، عطر و بوی پایینتری دارد.
- ازآنجاییکه این برنج مدتها در انبار بوده و بعد به فروش رسیده است، آب خود را ازدستداده و تیرهتر میشود.
- این برنج در مقایسه با برنج تازه خشکتر و سفتتر است و زمانی شما این موضوع را متوجه خواهید شد که دانه برنج را لای دندانهایتان قرار دهید.
- اگر از برنج کهنه استفاده کنید، خیالتان راحت است که برنجتان زمان پخت شفته نمیشود
برنج کهنه را چطور بپزیم؟
برنج کهنه برخلاف برنج نو از آمیلوز کمتری برخوردار است. آمیلوز یا همان قند برنج، در زمان پخت در آب حل شده و باعث شفته شدن، برنج میشود. با این حساب با خرید برنج فجر مینودشت کهنه پخت برنج آسانتری را پیشرو دارید.
تنها مشکلی که در زمان پخت برنج کهنه با آن مواجه خواهید شد، عطر و بوی کمتر آن نسبت به برنج تازه است. کهنه یا نو بودن برنج تأثیری روی کیفیت برنج ندارد و بیشتر نوع برنج است که کیفیت را مشخص میکند.
نکته قابلتوجه این که برای پخت برنج کهنه باید مدتزمان بیشتری آن را بخیسانید. بهازای هر 3 ماه زمان که از برداشت برنج میگذرد برای اینکه پخت بهتری داشته باشد، باید نیم ساعت به خیس کردن آن اضافه کنید.
برنج کهنه را چگونه نگهداری کنیم؟
نگهداری از برنج کهنه فرمول یا فضای خاصی نمی خواهد. با رعایت چند نکته به راحتی می توانید ا زبرنج کهنه نگهداری کنید.
- برنج کهنه را باید در جایی دور از رطوبت قرار دهید.
- برای جلوگیری از شته زدن برنج باید کیسه برنج را در جای سرد و خشک نگهداری کنید.
- از انبارکردن برنج با تعداد کیسههای زیاد جدا خودداری کنید؛ چراکه کیسه برنج باید بهگونهای باشد که هوا در آن جریان داشته باشد.
- توجه داشته باشید برنج کهنه نسبت به برنج نو نسبت به آفت مستعدتر است؛ بنابراین استفاده از چند حبه سیر یا برگ گیاه مورد میتواند آفات و حشرات را از مهمترین ماده غذایی شما دور کند.
- درصورتیکه با آفت شته برنج داخل کیسه مواجه شدید، چند روزی برنج را مقابل نور خورشید قرار دهید.
ازبینبردن بوی بد برنج کهنه
.هرچند برنج کهنه ایرانی بوی بدی ندارد و فقط عطر و بوی کمتری نسبت به برنج تازه دارد، چند روش را برای خوشبو کردن برنج به شما معرفی میکنیم:
- پهن کردن دانههای برنج در سایه
- استفاده از آبلیمو هنگام پخت برنج
- افزودن چند قطره گلاب به برنج در حال پخت
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد