وقتی صحبت از گنجینههای معماری به میان میآید، خانه اپرا اغلب اوقات ارزشمندترین گوهر هر شهر است. بهترین خانههای اپرا تنها برای نمایش ساخته نشدند بلکه این موضوع را نشان میدهند که شهر از سطح بالایی از فرهنگ، قدرت و ثروت برخوردار است. خانههای اپرا نهتنها مکانی برای تجربههای بهیادماندنی را فراهم میآورند بلکه به زیباسازی فضای شهری نیز کمک میکنند. در ادامه همراه با ما باشید تا با برجستهترین خانههای اپرا در سراسر جهان آشنا شوید.
۱۰. تئاتر بولشوی
تئاتر بولشوی (Bolshoi Theatre) بارها و بارها در طول تاریخی بازسازی و نوسازی شده ولی برای اولین بار در دهه ۱۷۹۰ میلادی بهعنوان یک سازه آجری و سنگی بینظیر ساخته شد. ساختمان فعلی اینجا نیز توسط معمار آندره میخائیلوف طراحی و در سال ۱۸۲۴ میلادی تکمیل شد. این تئاتر نئوکلاسیک با فرشهای شرقی، دیوارهایی با پوشش ابریشمی و صندلیهای روکش مخملی تزئین شده و کوچکتر از بسیاری از خانههای اپرا است و تجربهای صمیمی را برای حاضرین رقم میزد. در سال ۲۰۱۱ یک بازسازی به مبلغ غیررسمی یک میلیارد دلاری روی این بنا انجام شد.
۹. خانه اپرای دولتی مجارستان
خانه اپرای دولتی مجارستان (Hungarian State Opera House) در شهر بوداپست در سال ۱۸۸۴ میلادی تکمیل شده بود و میکوس ییبل آن را طراحی کرده بود که بهترین دستاورد این معمار مجارستانی محسوب میشود. این بنای نئو رنسانسی با نقاشیها و مجسمههایی تزئین شده که توسط هنرمندان تحسین شده این کشور خلق شدهاند. لوستر برنزی و زیبای آن نیز جلوهای خیرهکننده به آن بخشیده است.
۸. تالار اپرای متروپولیتن
تالار اپرای متروپولیتن (Metropolitan Opera House) که بهصورت خلاصه به نام Met شهرت دارد، در مرکز لینکولن در شهر نیویورک واقع شده است و بیشتر برای تولیدات استادانه و مبتکرانه خودش شهرت دارد و این در حالی است که برجستهترین خوانندههای اپرای جهان نیز در آن اجراهای خوبی را به نمایش در میآورند. خطوط دید و آکوستیک عالی این سالن اپرا از زمانی که در سال ۱۹۶۶ میلادی افتتاح شد، به یکی از سالنهای اپرای برتر تبدیل شده و طراحی مدرن آن نیز توسط معمار والاس کی انجام شده است.
۷. تئاتر کولون
تئاتر کولون (Teatro Colon) در سال ۱۹۰۸ میلادی افتتاح شده و توسط معمارانی برجسته در بوینس آیرس ساخته شده است. این سالن اپرا با نزدیک به ۲۵۰۰ صندلی و فضایی برای ایستادن ۱۰۰۰ نفر دارد و تا زمان ساخت سالن اپرای سیدنی (Sydney Opera House) در سال ۱۹۷۳ میلادی بهعنوان بزرگترین سالن اپرای جهان شناخته میشد. این سالن تئاتر بیشتر بهخاطر آکوستیک عالی خودش شهرت دارد.
۶. تئاتر سان کارلو
تئاتر سان کارلو (Teatro di San Carlo) در شهر ناپل عنوان قدیمیترین سالن اپرای فعال اروپا را در دست دارد. این تئاتر قرمز و طلایی توسط شاه چارلز بوربون ساخته شده و به کاخ سلطنتی متصل است. ساختمان سالن اپرای سان کارلو در سال ۱۷۳۷ میلادی تکمیل شده بود و سبک معماری آن نیز به نحوی بود که معماران بعدی از روی آن الگوبرداری کردند. فضای تماشایی شش طبقه این سالن با تزئینات بسیار زیبا و تماشایی شده است.
۵. اپرای دولتی وین
اپرای دولتی وین (Vienna State Opera) که بیشتر با عنوان Staatsoper شهرت دارد، در سال ۱۸۶۹ میلادی افتتاح شد. این تئاتر توسط معماران ادوارد ون در نول و آگوست سیکارد فون سیکاردزبورگ به سبک نئو رنسانس ساخته شده و در جنگ جهانی دوم بخشی از آن نابود شد و تا سال ۱۹۵۵ میلادی نیز بازسازی نشد. این اپرا بیشتر بهخاطر تولیدات خیرهکننده و برجسته خودش شناخته میشود.
۴. تئاتر آمازوناس
تئاتر آمازوناس (Teatro Amazonas) خانه اپرایی است که در مانائوس و در مرکز جنگلهای بارانی آمازون قرار گرفته است. این بنا در دوران اوج تجارت لاستیک با استفاده از کالاهای مختلفی از سراسر جهان همچنان مبلمانی از پاریس، سنگ مرمر از ایتالیا و فولاد از انگلستان ساخته شده است. در قسمت بیرونی ساختمان، گنبد با ۳۶۰۰۰ کاشی سرامیکی تزئین شده و رنگهای پرچم ملی برزیل نیز روی آن را پوشاندهاند.
۳. لا اسکالا
تئاتر لا اسکالا (La Scala) در شهر میلان از زمان افتتاحش در سال ۱۷۷۸ میلادی بهعنوان یک سالن اپرای برجسته شهرت دارد. این ساختمان توسط معمار جوزپه پیرمارینی به سبک نئو کلاسیک طراحی شده و بهخاطر آکوستیک فوقالعادهاش شهرت دارد که تواناییهای واقعی یک خواننده را بهخوبی نشان میدهد. مطمئناً تجربه تماشای اپرا در این سالن میتواند بسیار دلانگیز و دلنشین باشد.
۲. کاخ گارنیه
کاخ گارنیه (Palais Garnier) در پاریس احتمالاً جزو شناخته شدهترین سالنهای اپرا در سراسر جهان است. این بنا به سبک بیوکس آرتز و توسط چارلز گارنیه طراحی شد و در سال ۱۸۷۵ میلادی نیز کامل شد. لوستر کریستالی عظیم و هفت تنی در مرکز آن نیز باعث شده تا دیوارهای سنگی مرمرین و پر آذین و مجسمههای مختلف از اساطیر یونانی بسیار درخشانتر و بهتر به نظر برسند. در سال ۱۹۶۲ میلادی، مارک شاگال نقاشیهای دیواری را به سقف این بنا اضافه کرد. با اینکه این سالن اپرا بسیار زیبا و تماشایی است اما خطوط ضعیف آن سبب شده تا کمتر کسی دوست داشته باشد در آن به تماشای اپرا بنشیند.
۱. خانه اپرا سیدنی
یکی از مشهورترین جاذبههای استرالیا، خانه اپرای سیدنی است که بهعنوان یکی از معتبرترین مراکز هنرهای نمایشی جهان شهرت دارد. خانه اپرای سیدنی که بهعنوان یک شاهکار معماری قرن بیستم در نظر گرفته میشود، توسط معماری به نام یورن اوتزون طراحی و ساخته شده و منعکسکننده تصویر یک کشتی بادبانی بزرگ است. جدای از سالن اپرا، اینجا ساختمانهای دیگری نیز دارد که از آنها برای نمایش انواع هنر استفاده میشود.