محققان دانشگاه سیدنی الگوی زندگی ۲۳۱٬۰۴۸ نفر را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند خطرناکترین رفتارهایی که باعث مرگ زودرس در سنین میانسالی و افراد مسن میشود، کدامند. رفتارهایی که در این تحقیق بر روی آنها تأکید شده بود، عبارتاند از سیگار کشیدن، مصرف بیشازاندازه الکل، رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت جسمی، نشستن طولانیمدت و مدتزمان خوابی که یا بیشازحد کوتاه یا بیشازحد بلند است.
طی مدت ۶ سال، بیش از ۱۵٬۶۰۰ مرگ به ثبت رسید. از میان ۹۶ درصد ترکیب احتمالی خطرات، ۳۰ درصد ترکیباتی که رایجتر بودند برای ۹۰ درصد شرکتکنندگان اتفاق افتاده بودند. نتایج این تحقیق در ادامه آورده شده است:
- فردی که بیش از ۹ ساعت در شب میخوابد، بیش از ۷ ساعت در روز مینشیند و کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش میکند، در مقایسه با افرادی که این عادات را نداشتند، ۴ برابر بیشتر احتمال دارد زودتر بمیرد.
- فردی که سیگار میکشد، بیشازاندازه الکل مصرف میکند و کمتر از ۸ ساعت در شب میخوابد، نیز ۴ برابر زودتر از دیگران میمیرد.
- اگر فرد از نظر جسمی فعال نباشد و زیاد بخوابد
- اگر فرد از نظر جسمی فعال نباشد و زیاد بنشیند
- اگر فرد سیگار بکشد و بیشازاندازه الکل مصرف کند، احتمال مرگومیر زودرس ۲ برابر میشود.
طی سالهای اخیر شواهد بیشتری به دست آمده که نشان میدهد نشستن بیشازاندازه برای سلامتی مضر است. همچنین شناخت انسان از تأثیر خواب بر روی سلامتی روزبهروز بیشتر میشود؛ اما این اولین تحقیقی است که نحوه عملکرد این عوامل در کنار یکدیگر را بررسی میکند. زمانی که ورزش نکردن را نیز به این ترکیب اضافه کنید، تأثیر منفی سهگانهای خواهید داشت. این تحقیق نشان میدهد که باید این رفتارها را جدی بگیریم.
امروزه فعالیت انسانها با اختراعاتی مانند اتومبیل، ماشینهای ظرفشویی، ماشینهای لباسشویی، ماشینهای چمنزنی، آسانسورها و غیره به حداقل رسیده است.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی هر سال نزدیک به ۳٫۳ میلیون نفر در سراسر جهان در اثر عدم فعالیت فیزیکی جان خود را از دست میدهند. این موضوع چهارمین علت مرگومیر در جهان محسوب میشود. در گذشته جامعه پزشکی بیشتر نگران بیماریهای عفونی مانند سل، سرخک و آنفولانزا بود؛ اما امروزه بیشتر نگرانیها بر روی بیماریهای مزمنی همچون بیماریهای کرونر قلب، چاقی مفرط و دیابت نوع ۲ متمرکز است.